Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτής Δόμησης σε Άδεια Νομιμοποίησης


Recommended Posts

Καλησπέρα,

μου έτυχε ένας έλεγχος δόμησης Β αρχικός και η άδεια αναφέρει νομιμοποίηση 700τμ περίπου (με 4495) και προσθήκη κατ επέκταση 400τμ περίπου. Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον; Τι θα ελέγξω στην νομιμοποίηση σαν "αρχικός έλεγχος"; Υποθέτω ότι αρχικός έλεγχος χρειάζεται μόνο για την προσθήκη. Εν τω μεταξύ η επιφάνεια προς έλεγχο αναφέρεται  1100τμ. 

Ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για τη νομιμοποίηση τίποτα. Η νομιμοποίηση έχει μόνο τελικό. Στον αρχικό θα ελέγξεις την προσθήκη. Νομίζω κακώς γράψανε τη συνολική επιφάνεια στον αρχικό

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...
On 1/8/2016 at 11:00 ΠΜ, danaikaterina said:

Το έχω γράψει και σε άλλο θέμα, το μεταφέρω και εδω

 

Όσον αφορά την υποχρέωση ελεγκτή δόμησης σε νομιμοποίηση (χωρίς άλλες εργασίες) είχε τύχει μια περίπτωση σε συνάδελφο πριν κανένα χρόνο και το είχαμε ψάξει τότε.

Μιλήσαμε με ΕΥΕΔ Β. Ελλάδος και μας είπαν ότι χρειάζεται Α τελικός.

Στην ερώτηση "που το στηρίζετε αυτό;" η απάντηση ήταν ότι επειδή τέθηκαν πολλές ερωτήσεις για το θέμα έστειλε ερώτημα η ΕΥΕΔ στο ΥΠΕΚΑ και αυτοί τους απάντησαν με ενδουπηρεσιακό έγγραφο ότι απαιτείται Α τελικός. Οπότε όποιος ενδιαφέρεται να το έχει γραπτά μπορεί να κάνει ερώτημα στην ΕΥΕΔ και θα τους απαντήσει ακριβώς αυτο. 

Αντιμετωπίω κι εγώ τώρα παρόμοιο ερώτημα....και οκ είναι κατηγορία έργου Α...αλλά είδος έργου τι επιλέγω....?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πρόκειται για βιομηχανικό κτίριο υφιστάμενο για το οποίο έχει εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης το 2017 έντυπη. Για τη σύνδεση του κτιρίου με ΔΕΔΔΗΕ νέα παροχή, στα δικαολογητικά στο e-adeies μου ζητάει και θεώρηση οικοδομικής άδειας. Σε επικοινωνία με την πολ/μία μου είπαν πως θα πρέπει να καλέσω ελεγκτή δόμησης, να εκδοθεί πόρισμα, μετά ΠΕΚ, και μετά μου θεωρούν την άδεια νομιμοποίησης. Και μετά κάνω τη διαδικασία στο e-adeies για βεβαίωση σύνδεσης με τα δίκτυα. Στο ΦΕΚ 57Β/2014 δεν αναφέρει πουθενά έλεγχο για άδεια νομιμοποίησης, και στο παλιό σύστημα ΤΕΕ για αίτημα για ελεγτή δόμησης δεν υπάρχει τέτοιο πεδίο. Γνωρίζει κάποιος τι επιλέγω; Κατ.Α ένας τελικός και μετά τι; Επίσης ποια θα είναι η αμοιβή των επιθεωρητών (κλιμάκιο) για Ε=1831,14τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 12/5/2018 at 12:06 PM, danaikaterina said:

Διαφωνώ. Και στο νόμο αναφέρει ότι σε κάθε περίπτωση για όλες τις άδειες απαιτείται τουλάχιστον ένας Α τελικός. Αυτό αφορά το ότι εκδόθηκε άδεια και είναι άσχετο με την κατηγορία 5 των αυθαιρέτων που προβλεπόταν να ελεγχθούν εντός επταετίας από ελεγκτή δόμησης (κάτι που δεν εφαρμόστηκε ποτέ).

Και ναι μάλλον είχες δίκιο! για νεα αδεια πρεπει να κλεισει η παλια..

Την άδεια νομιμοποίησης την έβγαλα το 2018, και τώρα πρεπει να καλέσω ελεγκτή, αυτές αν θυμαμαι καλα δεν εχουν καποιο περιορισμο χρονικο;

Υπαρχει προβλημα αν ζητησω ελεγκτη τωρα;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για να κλείσω την άδεια νομιμοποίησης για τον έλεγχο δεν εχει την επιλογή άδεια νομιμοποίησης, τι θα πρέπει να επιλέξω συνάδελφοι?

Ευχαριστώ,

τελικος.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.