Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όδευση αποχέτευσης μέσω ιδιοκτησίας τρίτου.


roka

Recommended Posts

Το 1978 ανεγέρθηκε τριώροφο κτίριο με υπόγειο σε μεσαίο οικόπεδο με πρόσωπο σε αδιαμόρφωτο δρόμο (Α) του σχεδίου πόλης από τον οποίο δεν διερχόταν κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Το πρόβλημα είχε αντιμετωπιστεί με όδευση της αποχέτευσης προς άλλο (κάθετο στον αδιαμόρφωτο) δρόμο (Β) του οικοδομικού τετραγώνου στον οποίο υπήρχε αποχετευτικό δίκτυο. Η όδευση έγινε μέσω του (υποχρεωτικά) ακάλυπτου χώρου μιας τρίτης ιδιοκτησίας. Το ίδιο κανάλι όδευσης χρησιμοποίησαν κι άλλες δυο παρακείμενες ιδιοκτησίες που οικοδομήθηκαν στη συνέχεια. Σήμερα, η τρίτη αυτή ιδιοκτησία θέλει να οικοδομήσει αλλάζοντας τη θέση του ακάλυπτου χώρου:

Ερώτηση: Μπορεί να οικοδομήσει νόμιμα πάνω απ΄ τις αποχετεύσεις, και πώς;

ΣΗΜ:

Ο δρόμος (Α) είναι πια διαμορφωμένος, αλλά σε υψηλότερη στάθμη απ τον (Β).

Τα τρια μεσαία κτίρια που έχουν τη δουλεία αποχέτευσης έχουν όλα υπόγειο, είναι κτισμένα σε συνέχεια, και η αλλαγή όδευσης προς το νεο δρόμο είναι πολύ δυσκολη αν όχι αδύνατη.

Link to comment
Share on other sites

[

Σκεψου να ηταν δικο σου αυτο το οικοπεδο.. Να θες να χτισεις και επειδη καααποτε δεν μπορουσαν οι γειτονες να συνδεθουν με το δικτυο να περναγαν μεσα απο το οικοπεδο σου..

Και να σου ελεγαν μετα δεν μπορεις να χτισεις γιατι απο κατω παιρνανε τα σκ@τ@ μας..

 

Δε νομιζω οτι μπορει να του απαγορευτει να εκμεταλευτει το οκοπεδο του κατα το δοκουν και εντος νομιμοτητας.. Οσο για το αδυνατο, δε νομιζω οτι ειναι αδυνατο.. Δαπανηρο μπορει να ειναι.. αδυνατο οχι..

Link to comment
Share on other sites

Ξήλωμα όλα . Κακώς υπήρχαν έτσι και αλλιώς . Μπορούν δεν μπορούν στον Β δρόμο είναι δικό τους πρόβλημα . Αν δεν γίνεται η σύνδεση με το δίκτυο , ας βάλουν βόθρο .

Link to comment
Share on other sites

πάντως σε συβόλαιο έχω διαβάσει για δουλεία αποχέτευσης

 

μια ερώτηση στο δήμο θεωρώ πως θα λύσει το πρόβλημα

απλά θα πρέπει να γίνει το συντομότερο διότι μέχρι να έρθουν

το οικόπεδο θα είναι "δεσμευμένο"

Link to comment
Share on other sites

Ο πελάτης μου είναι ένας απ΄ τους τρεις. Κι επειδή είναι ο πρώτος που έχτισε και είναι κολλητός στο "τρίτο" οικόπεδο, μέσα απ΄ τον δικό του ακάλυπτο περνάνε οι αποχετεύσεις των άλλων δύο για να βγουν το δίκτυο. Επίσης στον ακάλυπτο του πελάτη μου έχει κατασκευαστεί (μπορεί και απ΄ το δήμο, δεν ξέρω) ένα φρεάτιο (υποτυπώδες) που δέχεται τα λύματα των άλλων δυο πριν τα στείλει παραπέρα. Λεει λοιπόν ο πελάτης μου, άντε κι εγώ παίρνω τα δικά μου, (έτσι κι αλλιώς η δική του είναι η πιο εύκολη περίπτωση απ΄ όλες), αν μείνουν όμως οι σωλήνες των άλλων και σκεπαστούν πριν την έξοδό τους και δεν είναι επισκέψιμοι και βουλώσουν, και..., και..., τότε θα έχω στον ακάλυπτο πισίνα με σκ@τ@ που λεει κι ο pk10gr.

Οι άλλοι δυο, λένε, έχουμε αρρώστους στο σπίτι, σιγά μη το κάνουμε γιαπί μετά από τόσα χρόνια, και τέλος πάντων, βρείτε κάποιο τρόπο να προστατέψετε το δίκτυο που υπάρχει και μην αλλάζετε τίποτα, κι αν τύχει και γίνει το απρόβλεπτο, βλέπουμε.

Ο δήμος ψήνεται σ΄ αυτή την κατεύθυνση, αλλά ο πελάτης μου (ο οποίος είναι και συγγενής και στο συγκεκριμένο μ΄ έχει για 3-φορές-τη-μέρα ψυχοθεραπεία) φοβάται το μοιραίο.

Έχει κανείς καμμιά ιδέα πέρα απ΄ το αυτονόητο; Δουλεία δεν έχει δημιουργηθεί μετά από 30+ χρόνια; Κι εδώ μιλάμε για δουλεία "εν σειρά...."

Link to comment
Share on other sites

Αν ήμουν στη θέση του πελάτη σου roka θα τα γκρέμιζα όλα σε μια νύχτα και ας χτυπιόντουσαν οι υπόλοιποι ... Θα αδιαφορούσα τελείως .

Αν ήμουν δε , αυτός που θέλει να κτίσει , θα έβγαζα κανονικά την αδειούλα μου και μετά χωρίς να ρωτήσω κανέναν (μόνο την αρχαιολογία θα καλούσα αν απαιτείται λόγω περιοχής) πάλι θα τα γκρέμιζα εν ριπεί οφθαλμού . Μέχρι να προλάβουν να κάνουν κιχ και να ειδοποιήσουν αστυνομίες κτλ θα έχουν όλα ξηλωθεί .

Μα καλά που ζούμε ? Στην Ουγκάντα και περνάει ο καθένας ότι θέλει από ξένο οικόπεδο ?

Link to comment
Share on other sites

χωρίς να είμαι ειδική

θεωρώ πως εφόσον πλεον περνά δίκτυο από μπροστά τους είναι υποχρεωμένοι να συνδεθούν

απορώ ο δήμος όταν έκανε το δίκτυο δεν τους έστειλε μπουγιουρντί;;;;

 

 

για εμενα πλέον δενυφίσταται θέμα δουλέιας!!!!

αν πχ έχεις δουλέια διόδου και μπροστά σου περάσει ο δρόμος

εξακολουθείς να έχεις δουλεία διόδου στο οικόπεδο του γείτονα;;;

 

αν δεν καταλαβαίνουν με την κοινή λογική

υπάρχουν και εξώδικα (αν και γενικότερα δεν είμαι υπερ αυτής της λύσης)

πιο φτηνά θα σου έρθουν από το να καθαρίζεις τη λίμνη συστηματικά

 

και μετά από 30χρόνια όπου να 'ναι θα χαλάσουν

ώρα τους είναι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δουλεία όδευσης την καταλαβαίνω - δεν μπορείς να ''πετάξεις'' για να πας στο οικόπεδό σου.

 

Αλλά δουλεία αποχέτευσης? Ακόμη και όταν δεν υπάρχει δίκτυο υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής βόθρου. Δε στέκει...ακόμη και νομικά νομίζω μπορείς να το αντικρούσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.