Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό ή Πανεπιστήμιο (τι να κάνω);


Guest

Recommended Posts

Πιστοποιητικό γνώσης αγγλικών χρειάζεσαι μόνο για το πανεπιστήμιο του εξωτερικού που θα επιλέξεις να κάνεις μεταπτυχιακό και όχι για την δουλειά. Τα αγγλικά που ξέρεις θα φανούν στην 1η συνέντευξη στον συνεντευξιάζοντα.

 

 

 

Ενας αποφοιτος ΤΕΙ, χωρις ενα καλο Μαστερ εξω (να κανει γνωριμιες κλπ) τι πιθανοτητες μπορει να εχει για κατι αξιολογο?

 

Άντε πάλι τα ίδια, τα είπαμε μερικές σελίδες πριν.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 156
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Καποιες παρατηρησεις:

1. Για να παιρνουν οι Petroleum Engineers τα περισσοτερα απ'ολους τους Μηχανικους μαλλον δεν ειναι και τοσο εκτος πραγματικοτητας. Ολοι ψαχνουν για νεα κοιτασματα και πιο αποδοτικους τροπους εξορυξης. Σιγουρα παντως δεν ειναι η καλυτερη επιλογη (απλα ειπα οτι θα μου αρεσε, οχι οτι ντε και καλα θα κανω αυτο)  :)

 

2. Ολα αυτα Γιωργο δεν τα ειχα σκεφτει πριν (να μεταναστευσω για Βachelor δηλαδη). Τωρα ειναι λιγο αργα. Επισης δεν ξερω λεξη γερμανικα. Που να πηγαινα? Γαλλια (εχω Β2 στα γαλλικα)?

 

3.Το ξερω οτι ειναι νωρις breeze για ψαξιμο. Το εγραψα και απο πανω. Απλα εχω περιεργεια :)

 

1. Με ναυτιλιακά το έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς? Είτε σαν μηχανικός, είτε σαν "διοικητικός", αφού σου αρέσει και το ΜΒΑ. Και υπάρχει δουλειά και στη χώρα μας.

 

2. Αν είναι τώρα αργά, θα είναι ακόμα πιο αργά στο μάστερ. Εφόσον ο τελικός προορισμός είναι το εξωτερικό και κυρίως όταν εδώ η παιδεία υποβαθμίζεται, όσο κάθεσαι, τόσο χειρότερα.

 

3. Νομίζω πως ο λόγος που ψάχνεσαι είναι το ότι δε νιώθεις καλά με αυτό που κάνεις τώρα.

 

Αλλά και για ένα άλλο λόγο είναι νωρίς: ο πόθος που έχεις τώρα να γίνεις σπεσιαλίστας της επιστήμης, μπορεί το επόμενο εξάμηνο να πάει περίπατο και να γίνεις ένας συνηθισμένος φοιτητής που και μόνο στη σκέψη όλων αυτών γελάει. Κάτσε κιόλας να δούμε πόσο εύκολα θα πάρεις το πτυχίο κι αν θα έχεις όρεξη να ασχοληθείς με το μηχανιλίκι ή θα προτιμήσεις να βρεις μια πιο χαλαρή δουλίτσα για να είσαι αρντάν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νωρίς μπορεί να είναι για να κάνεις προγραμματισμό, αλλα το να ψάχνεσαι δεν είναι ποτέ κακό.

Πάντως αν όντως σου αρέσει πολύ αυτό που κάνεις και θες να επεκτείνεις τα όρια σου πάνε έξω.
Στην Ελλάδα (τουλαχιστόν στο δικό μου τομέα), δεν θα κάνεις ούτε το 30% αυτών που διδάχθηκες στη σχολή σου.
Απλά έχε στο νου σου πως αν φύγεις έξω, θα κάτσεις και έξω για αρκετά χρόνια. Δεν βλέπω λόγο να ξοδέψεις λεφτά για να σπουδάσεις έξω και μετά να γυρίσεις Ελλάδα. Και αν ξεκινήσεις δουλειά θα κάτσεις τουλάχιστον 5-10 χρόνια (αν όχι για πάντα).

Επομένως δες τι σου αρέσει πολύ ως αντικείμενο, δες ποια είναι τα κορυφαία πανεπιστήμια (δες rankings, δημοσιεύσεις, διασυνδέσεις με ιδιωτικό τομέα, βρες απόφοιτους κλπ) δες αν σου αρέσουν τα προγράμματά τους. Μην ρωτάς (ιδίως άτομα άνω των 30) αν το τάδε ή το δείνα πανεπιστήμιο είναι καλό. 
Αν θες δουλειά θα σε συμβούλευα να κάνεις κάποιες σχετικές δραστηριότητες απο τώρα, κάνε erasmus placement, ή βρες traineeship (με ένα απλό γκούγκλισμα θα βρεις πολλές σελίδες). Απλά αν είναι να δουλέψεις το ψάξιμο θα αρχίσει αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Οχι ιδιαιτερα. Δε με απασχολει και τοσο αυτο το κομματι. Αναγνωριζω τις συνεπειες αυτου, αλλα θα παρω το ρισκο :)

 

 

Λάθος.

 

Εαν δεν κάνεις κάτι που σου αρέσει, δεν θα είσαι ποτέ καλός σε αυτό. Κοίτα να κάνεις κάτι που ΚΑΙ σου αρέσει ΚΑΙ έχει ζήτηση. 

 

Έχεις μια φοβερή ευακαιρία στα χέρια σου. υπάρχει κόσμος που αντικειμενικά δεν μπορεί να κάνει μεταπτυχιακό, είτε δεν έχει λεφτά, είτε δουλεύει 10-12 ώρες τη μέρα για να τα βγάλει πέρα, είτε έχει ήδη 4 παιδιά και τρέχει σαν παλαβός. Καλό είναι να ψάχνεσαι αλλά όπως σου είπαν και πριν, πολλά αλλάζουν μέσα σε 5 χρόνια, οπότε:

 

  1. Επικεντρώσου στις σπουδές σου τώρα ώστε να πάρεις πτυχίο με καλό βαθμό 
  2. Κάνε γνωριμίες
  3. Κράτα επαφή με τους συμφοιτητές σου και τους καθηγητές σου. Δουλειά στην Αγγλία βρήκα μέσω ενός συμφοιτητή μου, ποτέ δεν ξέρεις.
  4. Δοκίμασε να πας ένα εξάμηνο εξωτερικό μέσω Erasmus (αν υπάρχει ακόμα αυτή η δυνατότητα). Μπορεί να μην σου αρέσει το εξωτερικό και να αλλάξεις γνώμη
  5. Εάν υπάρχουν ερευνητικά προγράμματα που μπορείς να μπεις, μπες.
  6. Διεθνείς διαγωνισμοί (Shell Eco Marathon, Formula Student). Εάν δεν συμμετέχει το ΤΕΙ σου δες αν μπορείς να φτιάξεις ομάδα με άτομα και καθηγητές που θα ενδιαφερθούν. Είναι φοβερή ευκαιρία να μάθεις νές πράγματα (CFD/FEA/Dynamics) που ίσως δεν θα διδαχτείς.
Edited by rootbreaker
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ!!!

 

 

Συμπλήρωσε στο προφιλ σου την ειδικότητά σου, όπως ορίζουν οι κανόνες συμμετοχής.

AlexisPap

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Το νημα κατηντησε κατι σαν το «γιατι μαμα» του μπομπιρα.

 

Και ολοι που του δινουμε καποιες από τις εμπειριες μας , σαν να περιγραφουμε σε καποιον πως θα κολυμπησει χωρις να εχει πεσει καν στο νερο, πως θα κανει ποδηλατο χωρις να εχει ανεβει σε σελα , το πως θα πηδηξει από τις εικονες του καμασουτρα.

 

Και κατι μου λεει , πως ο μπομπιρας θα μεταφερει όλα τα παραπανω στους αλλους μπομπιρες και θα είναι και «απολυτος» στις αποψεις του.

 

Link to comment
Share on other sites

Κλειδώνω προς το παρόν το νήμα, που φαίνεται ότι έχει οδηγηθεί σε μία ατέρμονη και ατελέσφορη εναλλαγή ερωτημάτων, αποκρίσεων και υποκειμενικών επί προσωπικού κρίσεων, σχεδόν πάντα off-topic. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αν η παραπάνω συζήτηση σας προσέφερε κάτι, και τι πρέπει να σβήσω...

Edited by AlexisPap
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.