Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκδοση άδειας για κτίριο γραφείων και ιατρείων - υποχρέωση Αμεα


Recommended Posts

Καλησπέρα είμαι σε διαδικασία έκδοσης νέας αδείας για κτίριο γραφείων και ιατρείων και σε μία ερώτηση μου στην πολεοδομία μου είπανε ότι χρειάζεται κοινόχρηστο wc για Αμεα σε κάθε όροφο το οποίο μάλιστα θα προσμετράται στην δόμηση (με επιφύλαξη). Γνωρίζει κάποιος που αναφέρεται αυτό? Προσπάθησα να βρω κάτι αλλά δεν βοηθήθηκα και πολύ.
 
Ευχαριστώ πολύ.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε νέο κτίριο πρέπει να εξασφαλίζεται η εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.

Διάβασε το άρθρο 26 του ΝΟΚ

Link to comment
Share on other sites

Ας διορθωσει καποιος διαχειριστής τον αναγραμματισμο στον τιτλο του νηματος.

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Το εχώ διαβάσει το άρθρο 26 του ΝΟΚ αλλα δεν αναφέρει αυτο που μου ζητάνε απο την πολεοδομία, (εκτός εάν δεν καταλαβαίνω κάτι.)

 

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Είναι ένα ζήτημα το κτίριο να έχει δεσπόζουσα χρήση γραφεία και ο ιδιοκτήτης του να στοχεύει ως αξιοποίηση του να στοχεύει να το ενοικιάσει σε ιατρούς ως ιατρεία και είναι ένα άλλο ζήτημα το κτίριο να έχει δεσπόζουσα χρήση ιατρικές υπηρεσίας.

 

Στην πρώτη περίπτωση το κάθε λειτουργικά ανεξάρτητο γραφείο ή χώρος λογικό να έχει τουαλέτες και δεν υπαρχει απαίτηση κοινοχρήστων τουαλετών ανα όροφο φυσικά.

Φυσικά ο ιδιοκτήτης μπορεί να τα ενοικιάσει όλα ως ιατρεία, δεν αλλάζει την δεσπόζουσα πολεοδομικά χρήση του κτιρίου ως κτίριο γραφείων (ή και καταστημάτων αν θα έχει στο ισόγειο)

Αν όμως τα ανεξάρτητα γραφεία τα νοικιάσουν όλα ή τα περισσότερα μια ομάδα ιατρών ή εταιρεία και θέλει να κάνει κάποιο ιατρικό κέντρο πχ τότε θα πιθανά να υπάρξουν προβλήματα (με τις άδειες λειτουργίας του) αν δεν έχουν γίνει κάποιες προβλέψεις πέραν του ΝΟΚ αλλα και του Κτιριοδομικου στην κατασκευή του κτιρίου.

 

Στην δεύτερη περιπτωση πας με ειδικές διατάξεις που αφορούν κτίρια για ιατρικές υπηρεσίες.

 

Σε κάθε περίπτωση τουαλέτες αμεα ακόμα και σε κοινοχρήστους χώρους αν είναι προσμετρούν στον ΣΔ και δεν τις περιλαμβάνει ο ΝΟΚ στις εξαιρέσεις που αφορούν τα κλιμακοστάσια.

 

Οπότε προσδιόρισε με σαφήνεια τα δεδομένα σου (με μια σε βάθος και καθοδηγούμενη με πολεοδομικούς όρους συζήτηση με τον ιδιοκτήτη) και κατέθεσε και προμελέτη στην ΥΔΟΜ αν παραστεί ανάγκη για προέγκριση.

Το ασαφές ή το περίπου παρασέρνει απαντήσεις ακόμα χειρότερες

 

Και μη ξεχνάς ότι τα ειδικά κτίρια χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης και ελέγχονται από αρχιτεκτονική επιτροπή.

 

καλή επιτυχία σε κάθε περίπτωση .... 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν θα ενοικιαστεί όλοκληρο κτίριο για ιατρίκες υπηρεσίες αλλα ανέξαρτητα κάθε χώρος ειτε σα καποιο γραφείο ειτε σαν ιατρειο. Επομένως κατά την άποψη σου δεν χρειάζονται κοινόχρηστα wc για Αμεα υπάρχει κάποιο άρθρο - νόμος  που να το τεκμηριώνει. 

 

Ναι δεν έχω ξεχάσει ότι χρειάζεται αρχιτεκτονική επιτροπή.

 

Σε ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

ΝΟΚ αρθρο 26  1. Στους χώρους όλων των νέων κτιρίων εκτός των κτιρίων με χρήση κατοικίας, για τα οποία η άδεια δόμησης εκδίδεται μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, επιβάλλεται να εξασφαλίζεται [..................]Στα κτίρια αυτά επιβάλλεται επίσης η πρόβλεψη προσβάσιμων σε άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων χώρων υγιεινής σε ποσοστό 5% των συνολικών χώρων υγιεινής για χρήση κοινού ή σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον ένας ανά συγκρότημα χώρων υγιεινής, ο οποίος μπορεί να έχει μικτή χρήση (ανδρών/γυναικών). Οι παραπάνω προσβάσιμοι χώροι υγιεινής θα συνυπολογίζονται στον αριθμό χώρων υγιεινής που επιβάλλεται ανά χρήση από άλλες διατάξεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οδηγια ΥΠΕΧΩΔΕ "ΣΧΕ∆ΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"  Κεφάλαιο 8

Σε κάθε κτίριο ή υπαίθριο χώρο που χρησιµοποιούνται από το κοινό πρέπει να προβλέπεται, ανάλογα µε την συχνότητα χρήσης και την επιφάνειά τους, ορισµένος αριθµός χώρων υγιεινής. Σε όλα τα κτίρια αυτά θα προβλέπεται τουλάχιστον ένας χώρος υγιεινής ανά όροφο ειδικά διαµορφωµένος για χρήστες αναπηρικών αµαξιδίων, όπου δε, προβλέπονται συγκροτήµατα χώρων υγιεινής θα κατασκευάζεται κατά προτίµηση ένας χώρος υγιεινής για άνδρες χρήστες αµαξιδίου και ένας για γυναίκες στα αντίστοιχα συγκροτήµατα χώρων υγιεινής, οπωσδήποτε δε στην δυσµενέστερη περίπτωση ένας ειδικά διαµορφωµένος χώρος κοινός για άνδρες και γυναίκες χρήστες αµαξιδίου σε κάθε συγκρότηµα. Όπου είναι δυνατόν συνιστάται οι ειδικά διαµορφωµένοι χώροι υγιεινής για άτοµα µε αναπηρίες να έχουν ανεξάρτητη είσοδο, χωρίς κοινό προθάλαµο µε τους υπόλοιπους χώρους υγιεινής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.