Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΕΙ ή ξαναδίνω;


Recommended Posts

 Επισης οπως εχετε ακουσει φετος τα θεματα των μαθηματικων ηταν εξεφτελιστικα δυσκολα και λιγοι απο εμας μπορεσαν να γραψουν καλα χωρις εγω να ειμαι ενας απο αυτους, ετσι κατεληξα να εχω γραψει σχεδον 13500 μορια. Ειμαι σε θεση να ξαναδωσω και χθες πληροφοροθικα για ενα ΤΕΙ στην Αθηνα το λεγομενο των μηχανικων ναυπηγων, να σημειωσω πως ο πατερας μου ειναι τεχνικος σκαφων και κατεχω αρκετα πραγματα...

Η γνώμη ενός χαζού:

 

1) Τα φετινά θέματα των μαθηματικών δεν ήταν τόσο δύσκολα. Δεν περιείχαν δηλαδή παγίδες και με καλό διάβασμα μπορούσες να χτυπήσεις άνετα καλούς βαθμούς (18 και άνω).

 

2) Η σχολή των ναυπηγών του ΤΕΙ της Αθήνας είναι πάρα πολύ καλή. Κάποτε έπασχε από εγκατάλειψη, σήμερα δεν ξέρω πως πάει. Τρεις φίλοι μου όμως που είχαν την υπομονή να τελειώσουν τη σχολή αυτή, ζουν σήμερα από τη ναυτιλία αρκετά καλά. Μπορεί να μην έχεις πολλά επαγγελματικά δικαιώματα σε ναυπηγήσεις πλοίων αλλά έχεις τα περιθώρια να κάνεις οποιεσδήποτε άλλες επισκευές και κατασκευές (επιθεωρήσεις πλοίων, τεχνικός ασφαλείας στη ΝΕΒ κλπ). Εξ άλλου οι ναυπηγήσεις στην Ελλάδα έχουν μειωθεί σε απελπιστικό βαθμό.  

 

3) Το κύκλωμα στη ναυτιλία είναι πολύ μικρό. Πολλές οι επιχειρήσεις μεν αλλά, ο ένας ξέρει τον άλλον. Είναι πιο εύκολο να μπεις στον κύκλο αυτό με χαμηλότερες μισθολογικές απαιτήσεις. Σκέψου ότι πολλοί Μηχανολόγοι - Ναυπηγοί Μηχανικοί σήμερα δεν απασχολούνται στη ναυτιλία. Γνωρίζω απόφοιτο ΤΕΙ που δουλεύει ως αρχιμηχανικός σε ναυτιλιακή εταιρεία - δουλεύει βέβαια σαν σκύλος - και έχει χ...στεί στα φράγκα. 

 

4) Το ΕΜΠ έχει το πλεονέκτημα ότι εκτός από ολοκληρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ναυπηγού, σου δίνει ολοκληρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα μηχανολόγου μηχανικού.

 

5) Ξέχνα τις πρότερες γνώσεις και τον πατέρα σου, οι σχολές αυτές που διάλεξες είναι σε άλλο μήκος κύματος. Είναι σχολές δύσκολες. 

 

6) Ή παππάς παππάς, ή ζευγάς ζευγάς. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να βελτιώσεις τα μαθηματικά σου, κάνε αυτό που σε συμβούλεψαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Αν όμως έχεις κουραστεί, γράψου στο ΤΕΙ της Αθήνας και μη σηκώσεις κεφάλι. Έχει ο Θεός...

 

Και πάλι εσύ ξέρεις, εγώ χαζός είμαι, ότι θέλω λέω  :).

Edited by Konstantinos IB
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νεαρέ να ξέρεις πάντως ότι αν από Σεπτέμβρη μέχρι Ιούνιο διαβάζεις για τις πανελλήνιες ακόμα και 2 ώρες κάθε μέρα, θα γράψεις πολύ καλύτερα. Έχεις ένα χρόνο ακόμα και σκέψου ότι ήδη έχεις κάνει ένα αξιοπρεπές πέρασμα όλης της ύλης...

 

Βουρ στα βοηθήματα και ιδιαίτερα μόνο έκθεση. Εκτός αν έχεις την παραπάνω άνεση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οταν λετε να γραφτω εννοειτε να παρακολουθω τα μαθηματα στην Αθηνα και ταυτοχρονα να διαβαζω ή να μεινω στην πολη μου και να αφοσιωθω στις πανελληνιες για τον επομενο χρονο;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου, αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσετε εσύ κι οικογένειά σου. Το βασικότερο είναι εάν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να κατέβεις Αθήνα. Φροντιστήριο μπορείς να κάνεις και κάτω. Αλλιώς το πολύ πολύ να πας μια χρονιά πίσω στο ΤΕΙ. 

Link to comment
Share on other sites

Παιχτούρα να σου θέσω κάποια ερωτήματα και την άποψή μου.

Το Propapias βγαίνει από το Παπί(το μηχανάκι) και ότι είσαι προ; Πόσα χιλιοστά; Τι εξάτμιση; Πλάκα κάνω.

Έκανες μία προσπάθεια, καλώς ή κακώς είχε αυτό το αποτέλεσμα. Εάν πεισμώσεις μπορείς να καταφέρεις πολλά φυσικά. Εάν πεισμώσεις όπως εγώ, όπου κάθε Δευτέρα ξεκινώ δίαιτα τότε άστα να πάνε.

Με δεδομένα το ειλικρινές της προσπάθειας διακρίνω δύο σενάρια.

1ο Ξαναδιαβάζεις και δίνεις για πολυτεχνείο(γράφεσαι για καλό και για κακό στο ΤΕΙ Καβάλας)

2ο Γράφεσαι ΤΕΙ Καβάλας και όχι σε άλλη πόλη.

Σενάριο 1ο: Κόστος ανά μήνα με συγκατοίκηση και πολύ σφιχτά τουλάχιστον 600euro. Άρα 600euro*12μήνες*5χρόνια=36.000euro πέρα από κόστος 1 έτους φροντιστήρια για πανελλήνιες, μεταφορικά από και προς τη Δράμα. 

Σενάριο 2ο: Απόσταση Δράμα-Καβάλα 40χλμ άρα 40χλμ*2(επιστροφή)*22εργάσιμες/μήνα*8μήνες*4χρόνια=56320χλμ*5lt/100km*1,4euro/lt=3942,4euro(καύσιμο πετρέλαιο, καλή τεχνολογία και δε θα τρέχεις...)

Σου βάζω 5000euro με κόστος service, κτλ...

Επομένως σου μένουν χρήματα για ένα καλό μεταπτυχιακό.

Βάζοντας τις δύο λύσεις κάτω, σου προτείνω:

--Φύγε φαντάρος ΤΩΡΑ,γράψου ΤΕΙ Καβάλας Μηχανολογία συν 1 έτος για τα Πετρέλαια(δεν το ήξερα αυτό) ή μεταπτυχιακό στα πετρέλαια,και μη χάνεις χρόνο καθόλου.Θεωρώ ότι ένας από τους στόχους σου πρέπει να είναι τα πετρέλαια αλλά μη περιορίσεις το βασικό πτυχίο σου(γι αυτό λέω Μηχανολογία). Έχεις πλατφόρμες με πετρέλαια εκεί,άρα μπορείς να κάνεις πρακτική. Λίγοι στην  Ελλάδα έχουν γνώσεις κι εμπειρία σε πλατφόρμες, άρα όταν ανοίξουν οι εξορύξεις σε Πάτρα Κατάκολο κ.α. θα έχεις καλές πιθανότητες για αποκατάσταση κι εάν είσαι το ίδιο pro όπως στα παπάκια θα πας καλά...!!!

  :smile:  :smile:  :smile:

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σενάριο 2ο: Απόσταση Δράμα-Καβάλα 40χλμ άρα 40χλμ*2(επιστροφή)*22εργάσιμες/μήνα*8μήνες*4χρόνια=56320χλμ*5lt/100km*1,4euro/lt=3942,4euro(καύσιμο πετρέλαιο, καλή τεχνολογία και δε θα τρέχεις...)

Σου βάζω 5000euro με κόστος service, κτλ...

 

Είχα αρκετούς συμφοιτητές που έμεναν Δράμα και πηγαινοερχόντουσαν με το ΚΤΕΛ. Είχε δρομολόγιο κάθε ώρα από Καβάλα για Δράμα.

 

Αν δεν μείνεις στην Καβάλα όμως δεν θα σου κάτσει βράδυ στη Μυροβόλο.

Link to comment
Share on other sites

Εγω πιο πολυ κανω λογο για το τει στην Αθηνα (μηχανικων ναυπηγων). Το propapias βγαινει απο το πρωτο συνθετικο του ονοματος μου που ειναι Προδρομος και το παπιας απο μικρος οταν παιζαμε COD zombies με εναν φιλο μου και εκεινος ειχε το παρατσουκλι moo απο την αγελαδα και εγω σκεφτηκα την παπια αφου ειναι και τα δυο οικοσiτα και ετσι μετα απο ωριμη σκεψη τριων δευτερολεπτων κατεληξα σε αυτο :razz:

Παντως εγω κοιτουσα μονο για το τει στην Αθηνα

Link to comment
Share on other sites

Και η σχολή του ΤΕΙ είναι πολύ καλή , και φυσικά έχει να κάνει για το αν θα κάνεις συνηδητοποιημενες σπουδές, σίγουρα το Πολυτεχνείο σου προσφέρει πιο ολοκληρωμένες γνώσεις και καλό υπόβαθρο στα μαθηματικά , αλλά είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το τελειώσεις ? Ωραία τα λες τώρα αλλά έχει πολύ ζόρι .

Πάντως ένα συμμαθητής που τελείωσε την εν λόγω σχολή δουλεύει σε ναυτιλιακή και ταξιδεύετε σε όλο το κόσμο για επιθεώρηση επισκευών και κατασκευή πλοίων

 

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ποια ειναι η γνωμη σας για το τμημα μηχανικων παραγωγης και διοικησης. Μου κεντρισε το ενδιαφερον επειδη εχουν δικαιωματα μηχανολογου μηχανικου και ασχολουνται με παραγωγικα μεσα. Το κακο ομως ειναι οτι εχουν πολλα μαθηματα που αφορουν την διοικηση επιχειρησεων, οπως λεει και το ονομα του τμηματος, και νομιζω θα βαρεθω την σχολη. Μπορω μεσω αυτης της σχολης να ασχοληθω με ζητηματα παραγωγης στην Ελλαδα (πχ σχεδιασμος μηχανηματων παραγωγης, επιβλεψη μεσα σε εργοστασια, γενικα να σχολουμαι με συστηματα παραγωγης). Και το καλυτερο ειναι οτι η σχολη ειναι 70 χιλιομετρα μακρια απο το σπιτι μου και οχι 800 αν και αυτο δεν με απασχολει ιδιαιτερα αλλα ειναι αρκετα σημαντικο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.