giwrgos192 Δημοσιεύτηκε October 22, 2025 at 08:33 πμ Δημοσιεύτηκε October 22, 2025 at 08:33 πμ On 22/10/2025 at 10:52 ΠΜ, akis73 said: @giwrgos192 άρα το ισόγειο που περιγράφεις ως 60τμ είναι το υπόγειο το αυτοτελές που άλλαξε χρήση σε κατοικία; Δυστυχώς λόγω μη αυτοτελούς χώρου θα πρέπει να υπολογιστεί στην κατηγορία σε πετάει σε ποσοστό >40%, επίσης θα πρέπει να είναι εντός σχεδίου αλλά προφανώς ισχύει αυτό για να μη το αναφέρεις. Ναι σωστά. Είναι το αυτοτελές που από υπόγεια αποθήκη ξεμπαζώθηκε και έγινε κατοικία. Είναι εντός σχεδίου. Ευχαριστώ για την απάντηση.
teo2 Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 09:49 πμ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 09:49 πμ Καλημέρα αγαπητοί Κοι Συνάδελφοι. Παρακαλώ για τις απόψεις σας. Κάνω ρύθμιση σε ακίνητο δυο ορόφων κατοικίας. Για το συγκεκριμένο κτήριο έχουν εκδοθεί δυο Ο.Α. Μια το 1976 και η δεύτερη το 2000. Παρατηρώ το εξής παράδοξο. Στην πρώτη Ο.Α. δείχνει στο Τοπογραφικό της Ο.Α. σωστά το οικόπεδο που βρίσκεται το κτήριο. Στην δεύτερη Ο.Α. του 2000 έχουν δώσει Ο.Α. για προσθήκη Α Ορόφου κι ένα μικρό Ισόγειο κτήριο, στο (γειτονικό οικόπεδο) δηλαδή σε μεγαλύτερης εκάστης οικόπεδο (Αυτό που εχω σημειώσει με τον αριθμό (2)). Με τον σημερινό έλεγχο προκύπτει ότι τα τμήματα 1 και 2 είναι ξεχωριστές ιδιοκτησίες με ξεχωριστά συμβόλαια και ΚΑΕΚ. Η ερώτηση μου είναι κατά πόσο πρεπει να θεωρήσω έγκυρη την Ο.Α. του 2000 και πως να χειριστώ την υπόθεση. Να μην την λάβω υπ οψιν μου την Ο.Α. και να δηλώσω τα μ2 της προσθήκης στο Α Όροφο σαν Αυθαίρετο με Οικοδομική Άδεια και να κάνω αναλυτική αναφορά στην Τεχνική μου Έκθεση? Απορώ με πια λογική εκδόθηκε η συγκεκριμένη αδεια. Ευχαριστω. Τοπογραφικί Ο.Α. 1976..pdf Δ.μα Κάλυψης Ο.Α. 2000.pdf
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 10:04 πμ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 10:04 πμ Kαλημέρα Θεόφραστε. Δεν έχεις σκιαγραφήσει και το τμήμα του όμορου οικοπέδου στο οποίο εκδόθηκε η τελευταία-χρονολογικά-άδεια. Πιθανώς να επικαλέστηκαν τοις πράγμασι συνένωση. Επιπλέον είναι πιθανό να έκαναν κατάτμηση από το διπλανό οικόπεδο. Δες και το ιστορικό τίτλων. Πότε δημιουργήθηκε το διπλανό οικόπεδο (προ 76;). Στο αμιγώς πολεοδομικό σκέλος αποδέχεσαι το τοπογραφικό της νεότερης άδειας αφού αυτό έχεις ως εγκεκριμένο. Δεν θα το λάμβανες υπόψη αν παρά τα αναγραφόμενα στο τοπογραφικό, προέκυπτε ότι τότε ήταν μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Τα πολεοδομικά μεγέθη στο τοπογραφικό της Ο.Α του 2000 υπολογίζονται επί της συνολικής επιφάνειας οικοπέδου (αρχικού+ συνενωμένου;)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα