Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Παύλο, όλα αυτά (προ ΄55, εξαιρεμένα κατεδάφισης με 410, 720, 1337) θεωρούνται πράγματι ως νομίμως υφιστάμενα σύμφωνα με το αρ.23.1 του ΓΟΚ ΄85  όπως τα μνημονεύει και η Κα Λεμπέση (καλή της ώρα που την θυμηθήκαμε). 

Αν λοιπόν βάσει αυτών  η κατοικία της Anastasia K  έχει εξαίρεση κατεδάφισης  (ΑΝ λέω και πάλι ......!!)  από τον 410/68 ....

τότε θεωρεί ότι έχει άδεια..

Υ.Γ εννοείται ότι μετά την β) περίπτωση το άρθρο 23.1 έχει και άλλες περιπτώσεις που παρελήφθησαν ως άσχετες επί του προκειμένου

post-27255-0-80263100-1511900881_thumb.png

post-27255-0-88344700-1511900898_thumb.png

Edited by Anton_civeng
  • Απαντήσεις 737
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και από εμένα!
Έχω μια περίπτωση εξ ολοκλήρου αυθαίρετου κτίσματος του 2010 εντός οικισμού και όλα είναι απλά πλην μιας λεπτομέρειας:
το φυσικό έδαφος του οικοπέδου ήταν 3μ κάτω από το επίπεδο του δρόμου. Προκειμένου να κατασκευαστεί η οικία στο επίπεδο του δρόμου, δημιουργήθηκε ένας χώρος κάτω από την οικία που μια τυπου υπογεια Pilotis, οπως στη φωτο.
Τί να σκεφτώ για αυτό το χώρο?

post-1274-0-95431500-1511953588_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε (edited)

Alessio,

Έχεις, όπως είχα αναφέρει και σε άλλο σημείο, δύο εναλλακτικές:

• τακτοποιείς την ψευτοπυλωτή ως Η/Υ χώρο με παράβαση αναλυτικού (αρ. 100.5) με 250€ και τέρμα ....
  • τακτοποιείς την κάτω στάθμη ως ημιτελή κατοικία εμβαδομετρικά   ( ΠΑΡΑΡΤ. Α΄  με Υ.Δ)  και τότε διατηρείς το δικαίωμα για έκδοση αδείας αποπεράτωσης αυθαιρέτου  και αποκτά ακόμη ένα σπίτι bonus !

post-27255-0-11235500-1511961056_thumb.png

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ.pdf

Edited by Anton_civeng
  • Upvote 3
Δημοσιεύτηκε (edited)

Το παράθυρο κατοικίας (προ 75) στο όριο του οικοπέδου προς το όμορο τακτοποιείται με τον Ν.4495? σε ποια κατηγορία (αναλυτικός ?).

Edited by iks
Δημοσιεύτηκε

ΟΛΑ προ ΄75 = ΚΑΤ.1    ασχέτως τι είναι.

Υπ΄όψη του ιδιοκτήτη και να το ξέρει, ότι η τακτοποίηση του παραθύρου του δεν δεσμεύει τον γείτονα όταν κτίσει που μπορεί να του το κλείσει τότε....

• Upvote 2
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα και από εμένα.

Έχω αναλάβει τακτοποίηση μια μεζονέτας  σε οικόπεδο με μια τριώροφη οικοδομή και μια δεύτερη μεζονέτα .

Για τον υπολογισμό της κατηγορίας πρέπει να συνυπολογίσω όλα τις αυθαιρεσίες εντός του οικοπέδου ;

Δημοσιεύτηκε

Δώσε περισσοτερες πληροφοριες : έχεις συσταση ΟΙ? κάθετη? πόσους ιδιοκτήτες? τι έχεις αυθαιρετα?

• Upvote 2
Δημοσιεύτηκε (edited)

Αυθαίρετα: υπέρβαση δόμησης σε  ημιυπαίθριο, αλλαγή χρήσης υπογείου , υπέρβαση δόμησης στον ακάλυπτο εκτός του όγκου της μεζονέτας .

Μεζονέτα ανεξάρτητη αυτοτελή ιδιοκτησία χωρίς αποκλειστική χρήση στον ακάλυπτο, ένας ιδιοκτήτης .

Στο οικόπεδο με την ίδια άδεια έχουν ανεγερθεί μία τετραώροφη οικοδομή,  με σύσταση οριζόντια για κάθε διαμέρισμα και τους ανάλογους ιδιοκτήτες και δύο μεζονέτες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η δική μου .

Edited by a_KIR_a

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.