Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17 ] Επιλογή κατηγορίας αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

1 λεπτό πριν, SPIMAN said:

Κι άρα να υπολοίσω αμοιβή και για αυτή την εργασία, σωστά?

Σωστά, διότι είναι σαν να φτιάχνεις π.χ. 2 νέες ΗΤΑ από την αρχή (με μια μικρή έκπτωση)....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 719
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 hour ago, SPIMAN said:

@akis73 ευχαριστώ για την άμεση απόκριση.

Ως προς για τις 2 πρώτες περιπτώσεις έχω σίγουρα ΥΔ, η οποία υπολογίζεται σε σχέση με την πραγματοποιούμενη δόμηση όπως αυτή έχει υπολογιστεί κι αναγραφεί στο Διαγραμμα Κάλυψης της αναθεωρημένης αδείας. Στο παράδειγμά μου έχω πραγματοποιούμενη δόμηση 244,56 τμ. ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο είναι 244,57 τμ. Άρα, τα 23 τμ των ημιυπαίθριων που έκλεισαν και τα 50 τμ του υπογείου που άλλαξαν χρήση αντιστοιχούν σε ΥΔ 30% περίπου [(244,56+23+50)-244,57]/244,57. Είναι σωστός υ υπολογισμός μου ή λανθασμένος?

Η αλλαγή χρήσης τμήματος του υπογείου θα πάει με μειωτικό συντελεστή 0,3 ή 0,5?

Τέλος δεν είμαι σίγουρος για το θέμα της Υπέρβασης Κάλυψης. Ποια μεγέθη συγκρίνουμε για να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει και ΥΚ?

@ΙΑΣΟΝΑΣ ποιά η άποψή σου επ' αυτού?

Link to comment
Share on other sites

73,00 Χ 100 / 244,57 = 29,85%

Αφού τώρα δεν υφίσταται ΣΟΙ μπορεί το υπόγειο να πάει με 30%.... Αν όμως στο μέλλον θ' αυτονομηθεί κάποιος χώρος στο υπόγειο, καλό είναι να πάει από τώρα με 50% για να μην "δίνεις δικαιώματα"...

Επιτρεπόμενη κάλυψη / Αυθαίρετη κάλυψη

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@ΙΑΣΟΝΑΣ τι εννοείς να αυτονομηθεί κάποιος χώρος στο υπόγειο? Αυτή τη στιγμή το υπόγειο επικοινωνεί με εσωτερική σκάλα με τον 1ο όροφο. Αυτή θα είναι και η μία οριζόντια ιδιοκτησία που θα γίνει στο μέλλον.

Αντίστοιχα, η 2η ΟΙ είναι ο 1ος όροφος μαζί με τον 2ο που επικοινωνούν ήδη μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα

Edited by SPIMAN
Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Τότε ......καλό είναι να πάει από τώρα με 50% για να μην "δίνεις δικαιώματα"...

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Επίσης, @ΙΑΣΟΝΑΣέχω και τις εξής ερωτήσεις:

  1. Στην κάτοψη του 2ου ορόφου της αναθεωρημένης ΟΑ εμφανίζεται ο Η/Υ χώρος, ο οποίος όπως αναφέρθηκε έχει μετατραπεί σε κατοικία. Στην αυτοψία που έκανα διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο έκλεισε ο Η/Υ αλλά έγινε και επέκταση κατασκευαστική για 4 τμ περίπου. Αυτή η επέκταση πρέπει να καταγραφεί σε ξεχωριστό ΦΚ ή να ενσωματωθεί με τον Η/Υ?
  2. Στην υφιστάμενη κατάσταση του υπογείου έχει κατασκευαστεί μία μικρή αποθήκη 2,3 τμ εκτός περιγράμματος της εγκεκριμένης απο την πολεοδομία κάτοψης. Αυτό πως αντιμετωπίζεται?
  3. Σε ορισμένα σημεία του υπογείου το πάχος της περιμετρικής τοιχοποιίας είναι πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που φαίνεται στην εγκεκριμένη κάτοψη. Πως αντιμετώπιζεται αυτή η περίπτωση?
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, SPIMAN said:

όχι. Θα γίνει μετά τη ρύθμιση με 4495 και ΗΤΚ

@SPIMAN βρίσκεσαι εκτός θέματος. Εδώ συζητάμε τα των τακτοποιήσεων. Για την ηλεκτρονική ταυτότητα, υπάρχουν θέματα για να ξεκινήσεις ένα ερώτημα σε ότι αφορά την όλη διαδικασία. Κάνε αναζήτηση και θα βρεις το κατάλληλο θέμα για να ποστάρεις. Μην παρεμβάλεις ερωτήματα μια για την τακτοποίηση και μια για την ΗΤΚ. Δεν βοηθάει την ομαλή ροή της συζήτησης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, SPIMAN said:

Στην κάτοψη του 2ου ορόφου της αναθεωρημένης ΟΑ εμφανίζεται ο Η/Υ χώρος, ο οποίος όπως αναφέρθηκε έχει μετατραπεί σε κατοικία. Στην αυτοψία που έκανα διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο έκλεισε ο Η/Υ αλλά έγινε και επέκταση κατασκευαστική για 4 τμ περίπου. Αυτή η επέκταση πρέπει να καταγραφεί σε ξεχωριστό ΦΚ ή να ενσωματωθεί με τον Η/Υ.

Καλό είναι σε δικό της ΦΚ. Δες μήπως εκτός από ΥΔ υπάρχει και ΥΚ...

3 ώρες πριν, SPIMAN said:

Στην υφιστάμενη κατάσταση του υπογείου έχει κατασκευαστεί μία μικρή αποθήκη 2,3 τμ εκτός περιγράμματος της εγκεκριμένης απο την πολεοδομία κάτοψης. Αυτό πως αντιμετωπίζεται;

Ως ΥΔ χώρου με μειωμένο συντελεστή και ταυτοχρόνως ως ΥΚ.

3 ώρες πριν, SPIMAN said:

Σε ορισμένα σημεία του υπογείου το πάχος της περιμετρικής τοιχοποιίας είναι πολύ μεγαλύτερο απο αυτό που φαίνεται στην εγκεκριμένη κάτοψη. Πως αντιμετώπιζεται αυτή η περίπτωση?

Ό,τι εξέχει του νόμιμου περιγράμματος ως ΥΔ χώρου με μειωμένο συντελεστή και ταυτοχρόνως ως ΥΚ. 

Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33 το γνωρίζω γι' αυτό και δεν ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω. Οι καλοί συνάδελφοι @ΙΑΣΟΝΑΣκαι @akis73 απάντησαν αμέσως. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για την υπενθύμιση. 

 

@ΙΑΣΟΝΑΣευχαριστώ για τις απαντήσεις. Για οποιεσδήποτε περαιτέρω απορίες επί των ερωτημάτων θα απευθυνθώ στα κατάλληλα threads

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@SPIMANΔεν τέθηκε ποτέ θέμα μη απάντησης στα ερωτήματά σου. Κάθε άλλο. Απλώς στο λέω για να μπορέσουμε και εμείς να διατηρήσουμε την τάξη στο θέμα, αλλά και εσύ να λαμβάνεις περισσότερες απαντήσεις ποστάροντας στις σωστές ενότητες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.