Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τελικός πίνακας προς ΔΟΥ για ρευματοδότηση


Recommended Posts

Brasco

 

Θέμα πόθεν έσχες θα προκύψει έτσι κ αλλιώς.

 

Κανονικά, ξέχωρα από την τελική συγκεντρωτική κατάσταση στο τέλος του έργου, υποβάλλεται κάθε χρόνο η συγκεντρωτική κατάσταση του ΕΤΟΥΣ, με τα ίδια τιμολόγια που θα υποβληθούν κ στον τελικό συγκεντρωτικό.Το ποσό αυτό ΕΚ ΤΩν ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ πρέπει να καλύπτεται από το πόθεν έσχες του εργοδότη, είτε είναι ιδιώτης ή κατασκευάστρια εταιρεία.Αν δεν καλύπτεται, κανονικά πρέπει να καλυφθεί με δάνειο.

Εσένα δεν σε ενδιαφέρει αν καλύπτεται ή όχι, εφόσον δεν έχεις εικόνα των λογιστικών του εργοδότη ούτε τί δήλωνε κάθε έτος, θα φτιάξεις ένα πίνακα ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ τα τιμολόγια που σου καλύπτουν το ΕΚΚΟ.Μην τα βάλεις όλα, θα βάλεις όσα χρειάζονται για να καλύψεις το ΕΚΚΟ ΣΥΝ ένα πλεόνασμα 30%.

 

Αν δεν σου βγαίνουν κάποιες εργασίες, ΜΟΝΟ σε αυτές που περιλαμβάνουν μη στεγασμένα, μπορείς να προσθέσεις κατά 20% τη δαπάνη του ΙΚΑ γι' αυτές τις εργασίες.Διαφορετικά θα χρειαστείς αέρα τιμολόγια για να τις καλύψεις, κ πρόσεξε, ΔΕΝ μπορεί κάθε εργασία να καλυφθεί από πλεόνασμα τιμολογίων άλλης εργασίας.Πέραν των υπολοίπων, θα χρειαστείς κ τιμολόγιο ενοικίασης ξυλοτύπου (''τιμολόγιο μπετατζή'' το λένε τα βλήματα), εκτός κ αν ο εργοδότης είναι κατασκευάστρια εταιρεία ή ιδιώτης κατασκευστής με έναρξη στην εφορεία ως κατασκευαστής.

 

Φτιάξε λοιπόν τον πίνακα, κ όλα τα υπόλοιπα δεν πρέπει να σε απασχολούν, από τη στιγμή που είναι τόσο βλήματα που δεν τα δίνουν σε λογιστή, ΚΑΨΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ.

 

Παρακαλώ αποδώστε φήμη σε μένα το φτωχό.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Oι κατασκευάστριες εταιρείες (νομικά πρόσωπα) δεν έχουν "πόθεν έσχες".

Φαντάζομαι πάντως ότι πριν αρχίσουν την κατασκευή να φρόντισαν και για την κάλυψη του τεκμηρίου ανέγερσης.

Link to comment
Share on other sites

......την κάλυψη του τεκμηρίου ανέγερσης.

 

Αυτό εννοώ.

 

Επειδή δεν είμαι λογιστής, δεν ξέρω να το ονομάσω αυτό το τεκμήριο, κ το είπα ''πόθεν έσχες''.Εσύ που είσαι καλός λογιστής, το ξέρεις!

 

Σίγουρα το κεφάλαιο για τη φορολογική κάλυψη των δαπανών των τιμολογίων πρέπει να είναι είναι επαρκες.

Link to comment
Share on other sites

zavi

Τιμολόγιο μπετατζή? Και ποιος/πως θα το εκδώσει αυτό??? Ε ρε γέλιο που έχει να πέσει!!!!!

Να δω μπετατζή να έχει ΤΕΒΕ, να πέσω ξερός!!!

 

Άλλο. Γιατί υπέρβαση του ΕΚΚΟ κατά 30%? Δάνειο από τράπεζα πάει να πάρει? Εγώ, σε όσους με ρωτάνε, τους λέω μέχρι το ΕΚΚΟ.

 

Επίσης γιατί λες πως δεν μπορεί μια εργασία να καλυφθεί από πλεόνασμα άλλης? Αφού ο προσωρινός πίνακας επιδέχεται αλλαγές. Στον τελικό αναπροσαρμόζεις τα ποσοστά ανάλογα με τα παραστατικά. Εκτός αν δεν κατάλαβα τι έγραψες.

Link to comment
Share on other sites

Το εκδίδει ο υπεργολαβος καλουπατζης,

διαφορετικά χρειάζεσαι απόδειξη πως ενοικιασες ταβλες και πύργους προκειμένου να καλουπωσεις. Από τα ΑΠΔ φαίνονται μόνο οι εργατικές δαπάνες - ημερομίσθια.

Μερικές εφορίες ζητάνε τελικό κόστος αυξημένο κατά ένα ποσοστό ( πχ 30%) καθότι είναι κοινό μυστικό πως με κοστολόγιο = με ΕΚΚΟ δεν γίνεται οικοδομή.

Link to comment
Share on other sites

Μερικές εφορίες ζητάνε τελικό κόστος αυξημένο κατά ένα ποσοστό ( πχ 30%)...

 

Αυτό είναι αυθαιρεσία. Φυσικά δεν μας νοιάζει εμάς ως μηχανικούς τι θα χρεώσει η εφορία στον πελάτη μας (οφείλει να νοιάζει τον λογιστή του). Αλλά το μόνο διαπραγματεύσιμο είναι το ποσοστό των ασφαλιστικών εισφορών που θα συνεκτιμηθεί. Δεν τίθεται θέμα "προσαυξήσεων".

Link to comment
Share on other sites

Και μερικά υποκαταστήματα ΙΚΑ απαιτούσαν αυξημένο πλήθος ενσλημων κατά 20% με το πρόσχημα των κλειστών Η/Χ,

αλλιώς σου ερχόντουσαν για αυτοψία. Ίσως και η εφορία να βασίζεται στην ίδια λογική...

Link to comment
Share on other sites

Aν ο πινακας ειναι ισοσκελισμενος (καλα πρεπει να το εγραψα...) εχεις δυνατοτητα να αλλαξεις τα χιλιοστα σε καθε εργασια στον τελικο πινακα...

Link to comment
Share on other sites

Μα Brasco δεν καλουπώνω εγώ, ο ιδιοκτήτης/εργοδότης, αλλά ο καλουπατζής?

Εγώ τον προσέλαβα για να καλουπώσει.

Γιατί πρέπει εγώ να παρουσιάσω τιμολόγια ενοικίασης και όχι ο καλουπατζής?

Κουφό δείχνει....

Link to comment
Share on other sites

Γιατί

Το πιθανότερο δεν έχει κατατεθεί το συμφωνητικό μεταξύ ιδιοκτήτη και καλουπατζή στην εφορία (αυτό θα σήμαινε επιπλέον ΦΠΑ σε όλη την φατούρα)

ενώ ο ιδιοκτήτης τυπικά (μέσω των ΑΠΔ) εμφανίζεται ως εργοδότης του κάθε εργατοτεχνίτη ξέχωρα.

Η πραγματικότητα είναι πως ο ιδιοκτήτης έχει συνάψει μία συμφωνία με τον καλουπατζή, σύμφωνα με την οποία ο υπεργολάβος αμείβεται με το μ³ και το προσωπικό (καλουπατζήδες) αμείβονται από τον ίδιο τον υπεργολάβο.

Αυτή (η συμφωνία) θα έπρεπε να επιβαρυνόταν με ΦΠΑ και ο καλουπατζής με φόρο εισοδήματος, δηλαδή ένα επιπλέον κοστολόγιο στο έργο του καλουπώματος και της διάστρωσης του σκυροδέματος (πλέον του 30% της συμφωνίας) τα οποία θα πηγαίναν υπέρ πατρίδος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.