Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιο είναι το ποσοστό συνιδιοκτησίας;


Recommended Posts

Λόγω απειρίας θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι,

σε οικοπεδο εντός οικισμού(δομηση 400τμ max ), εμβαδού 1008,00τμ μου ζητείται (ύπαρξη διαθήκης) να κάνω σύσταση κάθετης και να χωρίσω το οικόπεδο σε 2 τμήματα, με εμβαδό 534τμ το Ι και 474τμ.το ΙΙ. Στο τμήμα Ι υπάρχει κτίσμα εμβαδού 231.81τμ ενώ στο ΙΙ υπάρχει κτίσμα εμβαδού 76,68τμ.

Μπορεί κάποιος να μου πεί ποιό είναι το ποσοστο συνιδιοκτησίας σε κάθε τμήμα? Δηλαδή υπολογίζεται με βάση το έδαφος ή με βάση τα υπάρχοντα κτίσματα.

Aν γίνει με βάση το έδαφος τότε προκύπτει ότι στο τμήμα Ι έχουν κτιστεί ήδη παραπάνω τετραγωνικά αφού η αναλογούσα δόμηση θα ήταν 211,90τμ.Υπάρχει πρόβλημα?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Τα ποσοστά συνιδιοκτησίας κανονικά υπολογίζονται βάσει του εμβαδού επί του οικοπέδου. Έχω την εντύπωση ότι τα τετραγωνικά του Σ.Δ. που θα αντιστοιχίσουν στην κάθε κάθετη δεν είναι υποχρεωτικό να είναι ανάλογα του εμβαδού της κάθε κάθετης, αλλά δεν παίρνω όρκο για αυτό αυτη τη στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Εχω κι εγω την ιδια εντυπωση.. Οσο για τα 20 τμ που θα φαινεται να εχει χτισει παραπανω το Ι, νομιζω οτι πρεπει να μιλησεις με συμβολαιγραφο.. Δεν ξερω δηλαδη ισως αν αναφερθει αυτο στο συμβολαιο και τυχει κοινης αποδοχης και απο τα δυο μερη, τοτε να μην υπαρχει προβλημα.. Με αλλα λογια ο ΙΙ να χαριζει στον Ι τα 20 αυτα τετραγωνικα..

Link to comment
Share on other sites

Εχω κάνει σύσταση καθέτου, όπου ενώ και οι δύο είχαν ίσο εμβαδό οικοπέδου, ο ένας είχε παραπάνω επιτρεπόμενη δόμηση από τον άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Το ποσοστό % συνιδιοκτησίας που δίνεται είναι αυθαίρετο. Τις περισσότερες φορές είναι αντικείμενο σύμβασης των συμβαλλόμενων μερών. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει αντιστοιχία εμβαδού με ποσοστό. Συνήθως όμως κάνουμε αντιστοιχία εμβαδού με %.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ συνάδελφε vront2005

στη σύσταση καθέτου-διανομή κατά χρήση μπορούμε να μοιράσουμε το οικόπεδο σε συνιδιοκτήτες σε ισα η ανισα μέρη τα ποσοστά επι του οικοπεδου εκφράζονται επι τοις χιλίοις.

τα ποσοστά δόμησης και κάλυψης μπορεί να μην είναι τα όσα αναλογούν στο διαιρετό κατά χρήση τμήμα.

το οικόπεδο παραμένει-είναι πολεοδομικά ενιαίο.

στο τοπογραφικό θα αναφέρεις σε πίνανκα (πίνακας χιλιοστών)

συνολικό εμβαδό

εμβαδό κατα χρήση τμημάτων και ποσοστό επι τοις χιλίοις στο συνολικό οικόπεδο

ανα τμημα υφιστάμενη και υπολειπόμενη κάλυψη και δόμηση

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.