Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 30 - Ν. 4495/17] Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας


Recommended Posts

@Pavlos33 Χμμμμ. Πρόκειται για παλιό σπίτι προ του 1983 σε στάσιμο οικισμό, νομίμως υφιστάμενο. Χωρίς άδεια ! Μπλέξαμε μου φαίνεται !

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά την περίπτωση, στο τέλος θα επαληθευτώ. Μόνοι τους θα τα κάνουν όλα, αγανακτισμένοι (και με το δίκιο τους...).

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο ! 
Θα κάνω και μια ερώτηση στο ΤΕΕ να δω τι έχουν να πουν και αυτοί . 
Θα ενημερώσω !

Υποψιάζομαι ότι θα πρέπει να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για το ακίνητο αυτό αφού δεν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση του άρθρου 30 !

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, subrosaval said:

 

Υποψιάζομαι ότι θα πρέπει να εκδοθεί ΕΕΔΜΚ για το ακίνητο αυτό αφού δεν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση του άρθρου 30 !

Σε ποιες εργασίες θα αντιστοιχίσεις;

Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33

Απάντηση από ΤΕΕ :

1. Δεν εξετάζουμε νομιμότητα 

2. Αν δεν υπάρχει άδεια δεν μπορούμε να κάνουμε ενημέρωση , όμως πρώτα παίρνουμε έγκριση ΣΑ ή άλλη έγκριση εφόσον απαιτείται , την αναφέρουμε στο σύστημα των αδειών αλλά και στην τεχνική μας έκθεση και μετά εκδίδουμε .

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

Καλά ναι για τη νομιμότητα το είχαμε πει ότι η βεβαίωση του άρθρου 30 δεν έχει ουδεμία σχέση με βεβαίωση νομιμότητας. Βεβαίως, έχουμε την αμφιβολία μας, αν σε ένα ακίνητο με αυθαιρεσίες μπορούμε να εκδώσουμε βεβαίωση άρθρου 30 και οι προφορικές ερμηνείες του ΤΕΕ πολλές φορές έχουν αποδειχθεί και ανεύθυνες και λανθασμένες. Για το δεύτερο θέμα, σωστά ως προς το σκέλος της ενημέρωσης. Όταν λένε "την αναφέρουμε στο σύστημα αδειών", υποθέτω εννοούν στο πεδίο της Τ.Ε βεβαίωσης του άρθρου 30; Οπότε τελικά σου είπαν να εκδόσεις βεβαίωση άρθρου 30 αφού πρώτα λάβεις τις εγκρίσεις;

Link to comment
Share on other sites

Ναι . Μου είπαν να εκδώσω αφού πάρω πρώτα την έγκριση . 
Εγώ κατάλαβα , όχι μόνο να αναφέρω την έγκριση στην Τ.Ε, αλλά και στο αντίστοιχο πεδίο .

IMG_7846.jpeg

Link to comment
Share on other sites

20 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Από το λεκτικό του νόμου, αντιλαμβάνομαι ότι σε πηγαίνει προς ενημέρωση της Ο.Α και όχι προς έκδοση βεβαίωσης , καθώς η βεβαίωση αφορά την μη απαίτηση εγκρίσεων. Άρα , από τη στιγμή που απαιτούνται εγκρίσεις, η βεβαίωση αυτή δεν θα έχει νόημα καθώς θα βεβαιώνει κάτι ψευδές.

Πριν την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, συντάσσεται υποχρεωτικά ηλεκτρονική βεβαίωση αρμόδιου μηχανικού, που εκδίδεται από πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), ότι στην περιοχή του ακινήτου για τις παραπάνω  εργασίες  δεν  απαιτείται  έγκριση  από  κάποιον  φορέα.  Σε  περίπτωση  που  απαιτούνται  εγκρίσεις  από  άλλους φορείς ή συλλογικά όργανα γίνεται ενημέρωση φακέλου με τις παραπάνω εγκρίσεις. 

Το αδιέξοδο φαίνεται παραπάνω. Διότι, ενημέρωση Ο.Α γίνεται όταν υπάρχει Ο.Α. Σωστά του απάντησαν ως προς το σκέλος αυτό. Όμως, όπως λες Βασίλη πολύ σωστά, η απάντηση του ΤΕΕ δεν συνάδει με το λεκτικό του νόμου αφού παραπάνω μας λέει ότι όταν απαιτούνται εγκρίσεις γίνεται ενημέρωση φακέλου με τις παραπάνω εγκρίσεις . Τελικά, μήπως στο νόμο εννοείται πως όταν έχεις εγκρίσεις, αρχικά τις εκδίδεις, ενημερώνεις την Ο.Α (όπου υπάρχει) και προχωράς σε έκδοση βεβαίωσης άρθρου 30 αναγράφοντας τα στοιχεία των εγκρίσεων;

Διότι, κάθε άλλο που μπορεί να ζητηθεί (πχ ΕΕΔΜΚ, κλπ) έρχεται σε αντίθεση με το γράμμα αλλά και με το πνεύμα του άρθρου 30.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.