Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 36 - Ν. 4495/17] Έκδοση οικοδομικών αδειών - Κατηγορία 3


Recommended Posts

Καλημέρα, έχεις επιλέξει λάθος τύπο πράξης, η συγκεκριμένη αφορά άδεια σχετιζόμενη με τον αναπτυξιακό. Πρώτα θα πρέπει να εκδόσεις βεβαίωση όρων δόμησης και μετά σε συνέχεια αυτής άδεια κατ.3 χωρίς προέγκριση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα,

Γνωρίζει κανείς ποιά δικαιολογητικά/μελέτες θα χρειαστούν για έκδοση άδειας κατηγορίας 3 για αλλαγή χρήσης απο κατάστημα σε κλειστή θέση στάθμευσης?

Η θέση στάθμευσης αφορά δύο ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες (και οι δυο με χρήση κατάστημα) που θα συννενωθουν. Μπορεί να μπεί και η συννένωση με καθαίρεση (μη φέροντος) τοίχου  στην ίδια άδεια? Αν ναι, θα μπορούσε κάποιος να μου πεί ποιό είναι το σύνολο των δικαιολογητικών για συννένωση και αλλαγη χρήσης απο κατάστημα σε κλειστή θέση στάθμευσης?

Ειναί ολα τα δικαιολογητικά που αναφερόνται στο άρθρο 40?

Οι εν λόγω οριζόντιες ιδιοκτησίες βρίσκονται στο ισόγειο διώροφου κτιρίου με επικρατούσα χρήση κατοικία. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

 

Edited by GP80
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μπορείς να κάνεις συνένωση ιδιοκτησιών και αλλαγή χρήσης σε θέση στάθμευσης και με έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας. Οπότε αναζητάς το σχετικό ΦΕΚ με τα δικαιολογητικά της ΕΕΔΜΚ. Σε 1η φάση όμως δες αν υπάρχει κανονισμός της οικοδομής και αν υπάρχει, τι αναφέρει για τέτοιες περιπτώσεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@akis73 Δυστυχώς, ενώ ήμουν σχεδόν έτοιμος να εκδόσω ΕΕΔΜΚ, πληροφορήθηκα οτι η ΥΔΟΜ Αθήνας απαιτεί Άδεια Δόμησης για την αλλαγή χρήσης σε θέση στάθμευσης. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν προκύπτει από κάπου αυτό που ισχυρίζεται η Υδομ. Ζητά γραπτώς που το στηρίζουν, δεν επέρχεται κάποια αλλαγή προς το δυσμενέστερο. Διαφορετικά μπορείς να τους γράψεις κανονικά και να βγάλεις την ΕΕΔΜΚ μόνος σου μέσω του e-αδειες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 @akis73 Αν αγνοήσω την απαίτηση της ΥΔΟΜ και πάω με ΕΕΔΜΚ απο e-adeies, υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργήσει πρόβλημα στη χορήγηση άδειας εισόδου-εξόδου πάρκινγκ και άδειας υποβιβασμού πεζοδρομίου? Δεδομένου ότι οι άδειες αυτές παραχωρούνται απο το Δήμο Αθηναίων?

Δηλαδή, εφόσον το ζητάει η ΥΔΟΜ, δεν είναι πιθανό να απαιτείται και απο τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου που σχετίζονται με τη χρήση του χώρου?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά θα ρωτούσα πρώτα στην Υδομ να μου απαντήσει έγγραφως το λόγο που αρνείται την ΕΕΔΜΚ για την εν λόγω αλλαγής χρήσης. Οπότε ξεκίνα από εκεί και τον κανονισμό μήπως δεν γίνεται ούτως ή άλλως..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.