Gschoinas Δημοσιεύτηκε May 21, 2025 at 03:16 μμ Δημοσιεύτηκε May 21, 2025 at 03:16 μμ Καλησπέρα, προσπαθώ να κάνω γνωστοποίηση πρόσθετων εργασιών σε άδεια που έχει ληξει τον Απρίλιο του 2025, αλλα βάσει Νόμου παίρνουν παράταση μέχρι τέλος του έτους. Απ'οτι καταλαβαίνω το πρόβλημα είναι του συστήματος αλλα πως ξεπερνιέται που εγω αύριο πρέπει να κάνω εκσκαφές πισίνας σε άλλη θέση του οικοπέδου?
sirkos1981 Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 05:48 μμ Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 05:48 μμ Καλησπέρα συνάδελφοι , σε ηλεκτρονική άδεια για διώροφο σπίτι , λόγω αλλαγής της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου έπρεπε να κτιστεί ένα τοιχίο 1,5μετρο και για αυτό το λόγο έκανα γνωστοποίηση προσθέτων εργασιών , δεν έχω ούτε προσθήκη καθ’ ύψος ούτε κάτ. επέκταση , και από όσο βλέπω μάλλον δεν έπρεπε να κάνω την αίτηση , το θέμα είναι λόγω προσωπικών προβλημάτων υγείας πέρασε το 4μηνο χωρίς να κάνω κάποια ενέργεια γιατί είχα στο μυαλό μου ότι το τετράμηνο έληγε στις 15 /7 και όχι 15/6 . Μπαίνω στο σύστημα και δεν με αφήνει να κάνω καμία ενέργεια γιατί μου λέει έχει λήξει η προθεσμία , ξέρει κάνεις τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ?
maroudas Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 10:34 μμ Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 10:34 μμ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ: Επειδή πολλοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του πολύ μικρού χρονικού περιθωρίου, για την γνωστοποίηση των πρόσθετων εργασιών, πρέπει να στείλουμε μαζικά, ιμειλς στο ΤΕΕ ΚΑΙ το υπουργείο, για να αλλάξει την διάταξη αυτή. Από προσωπική μου επικοινωνία διαπίστωσα οτι υπάρχει επίγνωση της υπερβολής αυτής, μα και θετική διάθεση για την διόρθωση αυτών των υπερβολών. Την στιγμή που παίρνουν παράταση χιλιάδες οικοδομικές άδειες, επί σειρά ετών, την ίδια στιγμή τιμωρούνται σκληρά και με πρόστιμα, όσοι ειλικρινείς δήλωσαν πρόθεση για τακτοποίηση μιάς εργασίας που δεν είχε υπολογισθεί από την αρχή. Οπότε, στείλτε ιμέιλς στο ΤΕΕ και το υπουργείο, μήπως και ΣΥΝΤΟΜΑ απαλλαγούμε από αυτή την διάταξη.
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε July 10, 2025 at 05:40 πμ Δημοσιεύτηκε July 10, 2025 at 05:40 πμ καλημέρα σε όλους 1. Είναι αδύνατον πλέον να καταλάβει κάποιος μηχανικός τι ισχύει και την δεν ισχύει με το σύστημα e-άδειες (κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε και μια μεταβολή-δείτε εδώ) με την τελευταία από 5/2025 μεταβολή-ενημέρωση αναιρείται η προηγούμενη ενημέρωση 3/2025 (αλληλουχία πράξεων) 2. Αν πάμε και στην 3/2025, παρατηρούμε ότι η γνωστοποίηση (αναθεώρηση στην ουσία) γίνεται ανάλογα με την μεταβολή ή όχι δόμησης -κάλυψης -όγκου ενώ από ότι ξέρω (αν ξέρω!) η ΥΔΟΜ δεν ελέγχει ούτε στην μία περίπτωση ούτε στην άλλη το Σ.Δ -Σ.Κ -Σ.Ο κλπ Επειδή όμως μπορεί να άλλαξαν οι όροι δόμησης της περιοχή ή οι μηχανικοί μελετών προβλέπεται η έκδοση ή προέγκρισης ή βεβαίωσης Μα το αν άλλαξαν οι όροι δόμησης ή όχι , η ΥΔΟΜ μπορούσε κάλλιστα, από την υποβολή και μόνο της γνωστοποίησης, να μου το γνωρίσει άμεσα η ίδια, μέσα από το σύστημα -αν δημιουργηθεί ένα τέτοιο παράθυρο- 'Όσο για την αλλαγή μηχανικών ή όχι ας δημιουργηθεί ένα άλλο παράθυρο ώστε να το βεβαιώνει ο διαχειριστής της γνωστοποίησης ώστε τελικά να μην χρειάζεται να υποβάλλω ούτε προέγκριση ούτε Β.Ο.Δ (με εκ νέου τοπογραφικό, βεβαίωση ιδιοκτησίας κλπ)
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα