Jump to content

maroudas

Members
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by maroudas

 1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Δοκιμάζοντας το πρώτο τοπογραφικό (...), αν μπορείτε διευκρινίστε μου τα εξής: 1. Το ψηφιακά υπογεγραμμένο pdf, μπορείο να περιέχει φωτογραφίες (αποσπάσματα χαρτών); 2. Το dxf μπορεί/πρέπει να περιέχει φωτογραφίες; 3. Μαζί με τα δύο αυτά αρχεία, υποβάλλεται κάποιο άλλο αρχείο και ποίο; 4. Υπάρχει κάποιο άλλο σημείο προσοχής; (μη με παραπέμψετε στο...καλογραμμένο εγχειρίδιο). Ευχαριστώ!
 2. Η Καλύτερη ιδέα. Μα είναι επιλογή του πελάτη... Άστα...
 3. Θερμά ευχαριστώ σας. Έχω την ίδια άποψη, απλά αναζητώ μήπως κι ισχύει κάτι που δεν ξέρω. Καλό σας απόγευμα.
 4. Γειά σας. Τοπογραφικό του 2017, σε περιοχή με κτηματολόγιο, δεν ειναι "δεκτό" από την συμβολαιογράφο, επειδή: 1. Πρέπει να συμπεριλάβω την ανάρτηση κυρωμένων δασικών χαρτών στην περιοχή, το έτος 2019. 2. Θέλει ανάρτηση στο κτηματολόγιο, δλ. ΚΗΔ. Οπότε ουσιαστικά απαιτείται νέο τοπογραφικό με τα νέα καθορισμένα layers. Όμως το 2017 δεν υπήρχε απαίτηση ούτε για ΚΗΔ, ούτε για κυρωμένους χάρτες που δεν υπήρχαν, ούτε για τα νέα layers. Παρακαλώ για την γνώμη σας, για το αν υποχρεούμαι να τα κάνω όλα αυτά ή όχι. Ευχαριστώ.
 5. Καλησπέρα. Σε επέκταση υπάρχουσας κατοικίας εντός οικισμού, δηλ. άδεια κατηγορίας 3 , απαιτείται προέγκριση;;; Δεν υπάρχει απευθείας διαδικασία;; Στις επιλογές του συστήματος, για έκδοση αδειών, δεν υπάρχει για την κατηγορία 3, όπως αντίστοιχα υπάρχει στις κατηγ. 1 κ 2. Ευχαριστώ.
 6. Συνάδελφοι, η γνωστοποίηση αναφέρεται σε "οικοδομική άδεια". Τέτοια άδεια είναι και η μικρής κλίμακας ή αποκλειστικά η άδεια δόμησης;; Ευχαριστώ.
 7. Καλησπέρα στην παρέα! Αδεια του 2002, με ολοκληρωμένο τον φέροντα οργανισμό και τα στοιχεία πλήρωσης, μπορεί τωρα να παρει παράταση; Δεν έιχε γίνει κάποια ενέργεια μέσα στην τετραετία! Φυσιολογικά έχει λήξει; Ευχαριστώ.
 8. Αράπηδες οι Ελληνες!!! Ωραίες @@@@@@@....
 9. @ kan62 : Είσαι η λαμπερή εξαίρεση και γι' αυτό και πάλι κι εγώ σ' ευχαριστώ!!
 10. Σ' ευχαριστώ για την απόφαση που μου έστειλες. Μα και για όλες σου τις απαντήσεις. Το ΦΕΚ του 2001 αναφέρει ως εκτός σχεδίου, μιάς κι οι οικισμοί στην ευρύτερη εκτός σχεδίου δόμηση εντάσσονται. Το πιό ενδιαφέρον είναι πως οι δρόμοι παραχωρούνται στον δήμο, οπότε ο χαρακτήρας τους είναι κοινόχρηστος.
 11. Να σου ζητήσω συγγνώμη, αλλά η "δική" μου ιδιοκτησία είναι εντός οικισμού. Είναι περίεργο, που και το ΦΕΚ αναφέρει ως "εκτός σχεδίου", εντάσσοντας και τους οικισμούς, στην ευρύτερη εκτός σχεδίου δόμηση, προφανώς. Διότι η έκταση των Εργ. Κατοικιών ήταν σε οικισμό, ακόμα και τότε που παραχωρήθηκε στον ΟΕΚ..
 12. Ρυμοτομικό, σημαίνει πόλη. Κι οι δρόμοι φυσικά κοινόχρηστοι και μάλιστα με επίσημο τρόπο, το ΦΕΚ. Επίσης, οι δρόμοι στα όρια των ρυμοτομικών, δίνουν δόμηση στα απέναντι γήπεδα, όσο μία αρτιότητα. Γιατί όχι;;
 13. Εξακολουθεί εκτός σχεδιου. Στο απόσπασμα του ΦΕΚ φαίνεται ο δρόμος των Εργ. ΚΑτοικ. και με διακεκομμένη γραμμή η "δική" μου ιδιοκτησία.
 14. Συνάδελφοι, η περιμετρική οδός κάποιων εργατικών κατοικιών, τις οριοθετούσε τότε και μάλιστα υπήρχε και περίφραξη, στην εξωτερική πλευρά της οδού αυτής. Με τα χρόνια κατασκευάσθηκαν άλλα κτίσματα στις όμορες ιδιοκτησίες, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την περιμετρική οδό ΚΑΙ για δική τους διευκόλυνση. Ο χαρακτήρας αυτών των οδών είναι κοινόχρηστος ΚΑΙ για τους ΜΗ ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών;; Μπορώ να εχω πρόσβαση στην ιδιοκτησία μου μέσω αυτών των οδών;; Και επεκτείνοντας το ερώτημα : μπορώ να θεωρήσω τις οδούς αυτές κατάλληλες για να δώσουν το προβλεπόμενο πρόσωπο σε δημόσια οδό, ώστε να κάνω κατατμήσεις;; Ευχαριστώ.
 15. Συνάδελφοι, μιά παλιά άδεια που εκδόθηκε 30-12-2003 κι έληγε το 2007, έχει κάποια τύχη;;; Δεν έχει καν υλοποιηθεί ο Φ.Ο. Ευχαριστώ.
 16. Συνάδελφε, λειτουργική αρχιτεκτονική προεξοχή <40 εκατ. πάνω από κοινόχρηστο (εκτός ΟΓ και ΡΓ) βάσει του ΓΟΚ 1955, προφανώς εξακολουθεί με την ίδια λογική, έτσι. Υπάρχει το σχήμα 17, του ΓΟΚ 55 που το επιβεβαιώνει. Βάσει της εμπειρίας σου, έχεις αντίρρηση; Υπάρχει οικοδομή, οπου στις κατόψεις της ΔΕΝ αποτυπώνονται αυτές οι λειτουργ. αρχιτ. προεξοχές. Στην περίπτωση αυτή δηλώνονται ως υπέρβαση με τον 4495;; Ως κάλυψη και δόμηση, δεν προσμετρώνται. Οπότε, με αναλυτικό;; Είχαν και τότε την υποχρέωση να αποτυπώνουν ΚΑΙ τις αρχ. προεξοχές στα σχέδια της οικοδ. άδειας, οπότε ο έλεγχος σήμερα τις θέλει ως αυθαίρετες κατασκευές;;; Ευχαριστώ.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.