Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

maroudas

Members
  • Περιεχόμενα

    151
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by maroudas

  1. Σ' ευχαριστώ συνάδελφε. Ακόμα κι αν ο δρόμος, σε μικρότερο πλάτος, προϋφίσταται του 1940, ακόμα και του 1923;;
  2. Συνάδελφοι την γνώση σας, για το διαγραμμισμένο οικόπεδο: Δρόμος στο όριο του σχεδίου πόλεως, χωρίς πράξη εφαρμογής, από τους παρόδιους ιδιοκτήτες διανοιγμένος κι οριοθετημένος αμφίπλευρα (εν μέρει περιτοίχιση και στο λοιπό μήκος με συρματόπλεγμα και σιδηροπασσάλους), διαστρωμένος (με χαλίκι ώστε να είναι βατός) από τους παρόδιους ιδιοκτήτες, μα χωρίς να συντηρείται (παρά μόνον όταν ιδιωτικοί λόγοι το επιβάλλουν), χωρίς ειδικό ΚΕΑΚ (που να έχει τους χαρακτήρες ΕΚ), μπορεί να θεωρηθεί από την υπηρεσία ως διανοιγμένος;; ή απαιτείται και συμβολαιογραφική πράξη;; διότι από την υπηρεσία μου ζητάται βεβαίωση της Εγκ. 25/85. Στο κτηματολόγιο αποτυπώνεται με την κόκκινη γραμμή. Σημειώνω, πως και ο άλλος παράλληλος δρόμος, αν και κεντρικός, δεν έχει ΚΕΑΚ με "ΕΚ". Να λάβουμε υπόψιν, πως οι ιδιοκτησίες εκτός ρυμοτομικού (στο κάτω μέρος του σχεδίου) δεν έχουν υποχρέωση παραχώρησης ή λοιπών δηλώσεων, αφού το ρυμοτομικό δεν τους αφορά. Η αναφορά της εγκυκλίου 25/87: "Οικόπεδα που έχουν πρόσωπο σε δρόμους που έχουν ασφαλτοστρωθεί ή χαλικοστρωθεί ή έχουν κατασκευαστεί κράσπεδα, ρείθρα κλπ., έχουν δηλ. διαμορφωθεί και τεθεί σε κοινή χρήση σε όλο το πλάτος είναι δυνατόν να τύχουν αδείας οικοδομής" με καλύπτει, αφού δεν υπάρχει εμπόδιο ή κάτι που να εμποδίζει σε όλο το μήκος και πλάτος του δρόμου;; Τέλος, ποία υπηρεσία εκδίδει την βεβαίωση αυτή;;
  3. Μιάς κι είναι καινούργια συστήματα: πρέπει να εκδώσουμε ΔΠΥ ή τιμολόγιο, στο όνομα του εντολέα για τον έλεγχο;; με ημερομηνία, αυτήν της ολοκλήρωσης του ελέγχου;; και ποιός το παραλαμβάνει;; άντε τώρα πριν 2 μήνες, σε άλλο τρίμηνο φορολογικών, δηλ. εκπρόθεσμα, να κόψουμε τιμολόγιο... Πάλι σε πρόστιμα θα πάνε κι αυτά... Όπως είπε ο συνάδελφος: να μην αναλαμβάνουμε ελέγχους, για να δούμε τί θα κάνουν. Αίμα πίνουν σε κάθε ευκαιρία τους...
  4. Συνάδελφοι, σας χαιρετώ. Σε εκτός σχεδίου περιοχή, υπάρχει αγροτεμάχιο 3300τ.μ. ανάμεσα σε τριτεύον δίκτυο εθνικής οδού νησιού, με περισσότερους των 5000 κατοίκων, δηλ. με απόσταση από άξονα τα 30 μέτρα, κατηφορικής επιφάνειας. Στο πάνω πρόσωπο του ακινήτου, υπάρχει συνέχεια του ΑΡΧΙΚΟΥ ακινήτου, ιδιοκτησίας του πατέρα (του σημερινού ιδιοκτήτη) , ο οποίος το έδωσε σε άλλο του παιδί. Συγκεκριμένα, ΚΑΙ η λεπτή λωρίδα πάνω από το σκιαγραφημμένο ακίνητο, μα ΚΑΙ η ακόμα παραπάνω συνέχεια, ανήκαν στον πατέρα. Μαζί και το σκιαγραφημμένο. Αυτά αποδεικνύονται από τους τίτλους των δύο παιδιών = σημερινών ιδιοκτητών. Μετά, "πέρασε" η εθνική οδός = απαλλοτρίωση και τα ακίνητα κόπηκαν σε λωρίδες, όπως τις βλέπετε. Αν λοιπόν εφαρμοσθεί η διάταξη περί 30 μέτρων από τον άξονα ΚΑΙ από τις δύο πλευρές του ακινήτου, τότε αυτό δεν κτίζεται. Ενδεικτικά βάζω την πράσινη γραμμή των 15 μέτρων. Επειδή όμως το ακίνητο (των 3300 τ.μ) είναι προ του 1962, έτος με την ελάχιστη αρτιότητα, μπορεί να γίνει εφαρμογή της εγκυκλίου αυτής, εφαρμόζοντας π.χ. τα 5,00 μέτρα από τα όρια, λόγω μεγέθους του ακινήτου;;; (πάνω από 2000 τ.μ) ΩΣ ΡΥΜΟΤΟΜΟΥΜΕΝΟΥ;;; Ίσως...με την προφανή υποχρέωση να "διορθώσουν" την επιφάνειά του σε άνω των 4000 τ.μ;;; (αν και συμβολαιογραφικά πλέον είναι δύσκολο). Κι αυτό, επειδή η Εγκ. 33/2000 αφορά σε κατά κανόνα άρτια ακίνητα. Όμως το σκεπτικό της εισήγησης, ίσως είναι "συγκαταβατικό" σε εφαρμογή και στην περίπτωση τούτη. Όποιος έχει ασχοληθεί, ας προτείνει λύσεις. Κι εκ των προτέρων σας ευχαριστώ.
  5. Συνάδελφοι, μήπως υπάρχει κάποια νέα πληροφορία, για την διαδικασία μέσω της σελίδας του κτηματολογίου;; Στις νέες αντιρρήσεις, δεν υπάρχει επιλογή. Οπότε, πώς;;; υπάρχει χρονικό όριο για την υποβολή, πληρωμή παραβόλου. Ευχαριστώ.
  6. Γνωστοποίηση μετά από Μικρής Κλίμακας;;; Αν και ΔΕΝ προβλέπεται, συμβαίνει (συχνά) οι εργασίες μικρής κλίμακας να δημιουργούν "ανάγκη" μεταβολής στοιχείων, έτσι ώστε να απαιτείται έκδοση κανονικής αδείας. Κι οι περιπτώσεις είναι πολλές. Αυτό μπορεί να γίνει μόνον αν τροποποιηθεί ο νόμος. Κι η τροποποίηση ή συμπλήρωση του νόμου, μπορεί να γίνει μόνον μετά από πρόταση των Υπηρεσιών Δόμησης (όπως μου είπαν). Έχετε αντιμετωπίσει το θέμα κι εσείς ή μόνον σε μένα "έτυχε";;...
  7. 26. Κατασκευή Αποχωρητηρίων. 26.1. Με τις Εγκ-Ε39/67 και Εγκ-Ε81/69 της τέως Υπηρεσίας Οικισμού (βλέπε υποσημείωση), ως ετροποποιήθηκαν με την Εγκ-Ε48/74 της αυτής Υπηρεσίας, επεβλήθη η κατασκευή αποχωρητηρίων σε κάθε κατοικημένη οικοδομή κειμένη επί αρτίου ή μή αρτίου οικοπέδου, εντός η εκτός σχεδίου πόλεων, κωμών, κλπ ανεγερθείσα κατόπιν αδείας ή αυθαιρέτως χωρίς άδεια έστω και καθ' υπέρβασιν του ποσοστού καλύψεως με εξωτερικές διαστάσεις όχι μεγαλύτερες των 2,00 χ 2,50 μέτρων. Για την κατασκευή των αποχωρητηρίων τούτων δεν απαιτείται υποβολή μελέτης, αλλά η άδεια θα χορηγείται βάσει αιτήσεως και στοιχειώδους σκαριφήματος συντασσομένου από οποιονδήποτε η παρά του ιδίου του ιδιοκτήτου. Τα βρήκα σε ένα κείμενο υπό τον τίτλο: ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ. Δείτε το συνημμένα. Ελπίζω κάποιος να βρει τις εγκυκλίους που αναφέρονται σε αυτό το κείμενο. Είναι άδικο, να χρεώνονται σαν αυθαίρετα, κτίσματα (αποχωρητήρια, κουζίνες κλπ) που στην εποχή τους κατασκευάσθηκαν νόμιμα. eisfores.pdf
  8. Σε παρατήρηση της υπηρεσίας, δεν γίνεται αποδεκτή η υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής, αλλά μου ζητάται νέα ανάθεση, σε "απλή" - "κοινή" μορφή, π.χ. όπως αυτές που έχουν τα προγράμματα της αγοράς. Επειδή αυτό δεν το έχω συναντήσει ξανά, γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό;; Σημειώνω πως ΔΕΝ αναφέρω μία-μία τις μελέτες, αλλά γράφω: "όλες τις αναγκαίες", για να καλύπτω όλες τις περιπτώσεις, ακόμα κι αυτές που μεταγενέστερα ή και λόγω λάθους δεν θα είχαν αρχικά γραφεί. Τις γνώσεις σας στα...φιλοσοφικά αυτά θέματα... - Ευχαριστώ.
  9. @Pavlos33 Θερμά σ' ευχαριστώ συνάδελφε! Ήδη αυτό είχα ξεκινήσει, χωρίς πολλές ελπίδες όμως... Κατάντησε τίποτα να μην είναι σαφές, σ΄αυτό το (λεγόμενο) κράτος.
  10. Εκτός σχεδίου, εκτός ΖΟΕ, εκτός Νατούρα, εκτός ζώνης οικισμού, με ικανό πρόσωπο σε εθνική οδό, από απαλλοτρίωση (1975), με σημερινό εμβαδόν 3,2 στρ. από 4+ αρχικά. Διατηρεί την κατά παρέκκλιση αρτιότητα κι οικοδομησιμότητά του; - Ευχαριστώ.
  11. Σ' ευχαριστώ συνάδελφε. Αναφέρομαι σε "παρατηρήσεις" κατά τον μεταγενέστερο έλεγχο. Δεν υπάρχει διοικητική πράξη, μα κι ούτε είναι παραγωγικό να τρέχει κάποιος σε δικαστήρια για θέματα π.χ. φορολογικών αδείας. Είναι απλή παρατήρηση, κατά την συνήθη διαδικασία. Κι από υπαλλήλους, που δεν γνωρίζουν... Αντίθετα, κάποια τεχνική υπηρεσία, θα μπορεί να αποφανθεί, όπως γινόταν παλιά. Στους δήμους ανήκουν διοικητικά. Τεχνικά, ή στο υπουργείο ή στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση (όχι στην αιρετή). Κάθε εμπειρία, θα βοηθήσει.
  12. Σε παρατηρήσεις της υπηρεσίας δόμησης, κατά τον μεταγενέστερο έλεγχο αδείας, ο διαχειριστής μηχανικός δεν συμφωνεί. Οπότε θέλει να προσφύγει κατά των παρατηρήσεων που έχουν τεθεί. Πού πρέπει να προσφύγει; σε ποία υπηρεσία; με ποίο τρόπο; Θεωρητικά, προϊσταμένη αρχή της υπηρεσίας δόμησης, ως προς τα τεχνικά θέματα, είναι το υπουργείο; Εαν κάποιος το έχει ήδη πράξει, ας βοηθήσει.
  13. Οι Γερμανοί που ελέγχουν την ΕΕ, δίνουν χρήματα μόνον όπου αυτά επιστρέφονται στα ταμεία τους... Τα έργα υποδομής, σχολεία, νοσοκομεία, μα και τα κτίρια του ιδιωτικού φορέα, ως επένδυση, δεν τους αποδίδουν. Οπότε, τους είναι αδιάφορες τέτοιες επενδύσεις. Απ' την άλλη, οι "μέσα", δεν ενδιαφέρονται, διότι οι ενισχύεις κτιρίων δεν προσφέρουν ψήφους. Κι αν σε σεισμό συμβεί κάτι πολύ κακό, ουδείς τιμωρείται. Άρα, στην τύχη τους... Όπως όλα.
  14. Άσχετο, μα σημαντικό, είναι το αν πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις από το κοινό όριο των κατακορύφων ιδιοκτησιών, σαν να είναι άλλο οικόπεδο. Παλιά αυτό εφαρμόζαμε. Πρόσφατα, σε έλεγχο δόμησης, είδα άδεια που το αντιμετώπιζε σαν να μην υπάρχει όριο εκεί. Αν γνωρίζετε κάτι, με σιγουριά, σας παρακαλώ καταγράψτε το. Ευχαριστώ.
  15. Δεν απαιτείται συναίνεση του κυρίου της άλλης κατακορύφου ιδιοκτησίας. Είναι διακεκριμμένη χρήση, κατά τους νομικούς. Έχω πρόσφατο παράδειγμα. Εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζουμε.
  16. Σε οικόπεδο εντός οικισμού (με καθορισμένα όρια), υπάρχει σύσταση 2 κατακορύφων (καθέτων) ιδιοκτησιών. Στην μία (που με ενδιαφέρει) υπάρχουν 11 οριζόντιες! Πώς καταχωρίζεται η περίπτωση; ως κάθετη κι εντός αυτής οι 11 οριζόντιες; Υπάρχει απάντηση για σύντομη (και σωστή ) καταχώριση; Αν σε μιά πολυκατοικία είχαμε 11 διαμερίσματα, πώς θα έπρεπε να τα δηλώσουμε; (Ερωτήσεις πρωτάρη στο θέμα, μα... )
  17. Κτίριο κατηγορίας "Ο", που ουσιαστικά απαλλάσσεται από ενεργητική, πρέπει να πάρει πιστοποιητικό, διότι εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Όμως, έχει και αυθαίρετα. Ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να πληρώσει το 30%, ώστε να εξετάσει τον φάκελο η πυροσβεστική. Οπότε ο ενοικιαστής, θα μπει σε σοβαρά προβλήματα με την επιδότηση. Γνωρίζετε αν επίσημα η πυροσβεστική χορηγεί (εγγράφως) απαλλαγή; Έχετε κάποια περίπτωση να μου στείλετε ως υπόδειγμα, για να το πάω στην υπηρεσία; Ευχαριστώ και με το καλό να γιορτάσουμε την Μεγαλόχαρη. Υ.Γ.: Ουσιαστικά έτσι, με την απαίτηση της καταβολής του 30% για την ενεργητική, καταστρατηγείται ο 4495 που προβλέπει την επιλογή δόσεων. Εδώ, δεν υπάρχει πώληση ή άλλη πράξη, μα απλή τυπική διαδικασία αδειοδότησης (ενεργητική) για την ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης. Κανείς δεν έχει αντιδράσει;; οι σύλλογοι μηχανικών; το ΤΕΕ (λέμε τώρα...) ;;
  18. e_Paravolo_types.xls Ψάχνοντας τους νέους κωδικούς για τα παράβολα των Επαύλεων και των κολυμβητικών δεξαμενών, βρήκα αυτό το αρχείο, που επιτέλους τερματίζει την έρευνα. Ο παλαιός κωδικός δεν ισχύει πλέον. Οι νέοι κωδικοί είναι από 6-10-2020 και περιλαμβάνονται και πολλά άλλα υπουργεία. Αν το ανέβασα σε λάθος θέση, παρακαλώ τακτοποιήστε το σωστά.
  19. Συνάδελφοι, Σνακ-Μπαρ και πισίνα, σε εκτός σχεδίου περιοχή, βάσει του Ν.4495. Το σνακ-μπαρ, ως υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τα τυπικά. ΟΚ. Η πισίνα όμως, σε ποία κατηγορία εντάσσεται, αφού ΔΕΝ λειτουργεί εντός τουριστικού καταλύματος; Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.