Μετάβαση στο περιεχόμενο

Scada Pro - Μοντελοποίηση, ανάλυση, διαστασιολόγηση


palex

Recommended Posts

Φίλε ChVr καλά κάνεις και τους κράζεις και συμφωνώ στα περισσότερα. Απλά έχω να πω τα εξής:

1. Ναι και σε εμένα κολλάει, ελπίζω αυτό που λέει ο Brasco παραπάνω να ισχύει. Αν διορθώθηκε τότε είναι πολύ μεγάλο συν. Επίσης εκτιμώ τη στάση τους λέγοντας ότι ναι κολλάει, ενώ θα μπορούσαν να πουλάν τρέλα.

2. Το Archiline με το scada το έχω δουλέψει αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος, άσε που θα προτιμούσα να δούλευε η σύνδεση με το revit. Και ελπίζω να μην χρειάζεται να το έχεις αγορασμένο το revit για να γίνει η σύνδεση. Έχει το revit ένα φιλαράκι και μου το δίνει που και που...

3. Manual manual manual. To manual που έχει τώρα σχεδόν περιγράφει τα κουμπιά.... Θέλουμε σοβαρό manual.

4. Για τα διαφράγματα είχα κάνει μελέτη παλιά στο ScadaForWin με δύο κόμβους διαφράγματος και δεν είχα πρόβλημα.

 

Σε γενικές γραμμές το θεωρώ πολύ σοβαρό πρόγραμμα το οποίο με 2-3 βελτιωτικές κινήσεις μπορεί να πάρει πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Έχει πολύ καλό όνομα στο κομμάτι της ανάλυσης. Το θεωρώ πολύ καλό στο σκυρόδεμα, επιιθυμώ κάποιες βελτιώσεις στα μεταλλικά. Δεν ξέρω τι γίνεται με άλλα ελληνικά προγράμματα, παλιά είχα δει τα Stereostatika που μπροστά στο scada να λέμε και την αλήθεια δεν λένε και πολλά. Από κει και πέρα υπάρχει το fespa που δεν το έχω δουλέψει ποτέ, το next που είναι ιδιαίτερα δύσχρηστο, το strad της 4m που και αυτό δεν το έχω δουλέψει και πολλά άλλα εξελληνισμένα ξένα σοβαρά προγράμματα όπως το etabs. Πιστεύω ότι το scada στέκεται σοβαρά απέναντι στις άλλες προτάσεις για τα ελληνικά δεδομένα, άσε που πλέον "λένε" ότι μπορεί να τυπώσει τεύχος και σε αγγλικά, ιταλικά και πολωνικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 668
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι από 09-04 υπάρχει νέα έκδοση στο site. Από 1-2 δοκιμές που έκανα φαίνεται ότι το πρόγραμμα διορθώθηκε κατά ένα μεγάλο βαθμό στο κόλλημα.

Επίσης διαστασιολογεί στύλους Γ με γωνία στα σκέλη και άλλες παραμετρικές διατομές.

Κατά τα άλλα δεν ξέρω τι άλλο έχει αλλάξει και καλό θα ήταν να μας το έλεγαν. Δεν το είδα κάπου στο site, ούτε στο νέο manual και μου φαίνεται παράξενο και περίεργο μια εταιρεία να κάνει αναβάθμιση και να μην λέει τι έχει διορθωθεί.

Τόσο δύσκολο είναι να γραφτεί μια σελίδα Α4 με τις βελτιώσεις?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους, χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.

γνωρίζει κάποιος εάν το scada pro μπορεί να εγκατασταθεί σε windows 8;

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

καλό πάσχα σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε μια μελέτη στο scada pro, το πρόγραμμα δεν ανοίγει τους ξυλοτύπους. Ενώ διαστασιολογεί κανονικά

όλα τα μέλη εκτός από ένα τοιχείο Γ με γωνία(το είχα ξεχάσει αυτό το πρόβλημα του προγράμματος!),

όταν καλώ το αρχείο του ξυλοτύπου στη σχεδίαση, κολλάει το πρόγραμμα. Από την εταιρεία με βεβαίωσαν

ότι δεν φταίει το Γ τοιχείο. Έχει τύχει σε κάποιον να μην εμφανίζονται τα σχέδια των ξυλοτύπων;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου έχει τύχει ποτέ και πράγματι δεν είναι πρόβλημα το Γ τοιχείο με γωνία. Πλέον βέβαια διαστασιολογείται και αυτό.

Αν θες στείλε μου pm για να σου δώσω το email να προσπαθήσω να το ανοίξω και εγώ. Καλύτερα βέβαια να το στείλεις στην ace hellas.

Link to comment
Share on other sites

Charlie, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το έστειλα στην ACE.  Όντως δεν έφταιγαν τα τοιχεία αυτά(τα έσπασα σε 2 και πάλι δεν έβγαιναν οι ξυλότυποι). Από την ACE μου είπαν ότι έφταιγε το ότι είχα παλιά version και μου έστειλαν ένα νέο αρχείο. Νομίζω ότι κάποιο πρόβλημα μπλόκαρε την ανάλυση γιατί στη παλιά version, η ανάλυση έκανε αρκετή ώρα ενώ στη δεύτερη, έτρεχε κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Η ACE Hellas, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων μηχανικών της περιφέρειας, αναπτύσει δίκτυο αποκλειστικών συνεργατών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι συνεργάτες είναι υπεύθυνοι τόσο για τις πωλήσεις των προϊόντων (εν προκειμένω του Scada Pro 14, αλλά και των υπολοίπων προγραμμάτων), όσο και για την συντήρηση & τεχνική υποστήριξη. Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, είτε και με επιτόπου επίσκεψη του αντίστοιχου συνεργάτη στο γραφείο του συναδέλφου μηχανικού.

Σε ότι με αφορά, είμαι ο αποκλειστικός συνεργάτης για τους νομούς της Ηπείρου (Γιάννενα-Πρέβεζα-Άρτα-Ηγουμενίτσα) και της δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Κοζάνη) και με μεγάλη μου χαρά θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα των συναδέλφων των περιοχών αυτών (είτε πρόκειται για πελάτες της ACE, είτε για όσους ενδιαφέρονται να γίνουν). Αντίστοιχα μπορείτε να βρείτε συνεργάτες μηχανικούς και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
Μη θέλοντας να καταχραστώ τη φιλοξενία του forum γράφοντας δημόσια τα στοιχεία επικοινωνίας, αν τυχόν κάποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται να ρωτήσει οτιδήποτε μπορεί να μου στείλει ενα PM για να του τα δώσω.


 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα. Έχω μια ερώτηση για ένα ισόγειο μεταλλικό κτήριο στο scadapro. Το ζευτό είναι δικτύωμα και απ' όσο ξέρω στα δικτυώματα πρέπει κάθε κόμβος να είναι άρθρωση. Επειδή στους κόμβους δεν υπάρχει η επιλογή άρθρωση βάζω στα συντρέχοντα μέλη τικ στα Mx και My αρχής και τέλους. Το ίδιο κάνω και με τις τεγίδες, τις μηκίδες και τα αντιανέμια (οριζόντια και κάθετα).

Δυστυχώς έτσι η ανάλυση δεν τρέχει.

Το κτήριο αποτελείται από 8 ίδια πλαίσια ίσης απόστασης το ένα από το άλλο. Είναι δηλαδή κουτί, είναι μονώροφο και δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο.

Εσείς τι κάνετε για παρόμοιες περιπτώσεις μεταλλικών μονώροφων επαναλαμβανόμενων πλαισίων με τους βαθμούς ελευθερίας?

Δυστυχώς στο τηλ της ace δεν απαντάει κανείς λόγω εορτών αλλά και δεν έχω πληρώσει ακόμα την υποστήριξη οπότε δεν ξέρω αν θα μου πουν ακόμα και αν απαντήσουν.

Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Αν και δεν χρησιμοποιώ το scada, ο άξονας Χ είναι συνήθως ο κατά μήκος του μέλους (τοπικό σύστημα). Αν είναι έτσι τότε αν εβγαλες σε αρχή και τέλος την στρέψη (όχι κάμψη) τότε όντως είναι μηχανισμός. Μήπως έπρεπε να βάλεις άρθρωση σε My, Mz?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.