Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ημερομηνία εκπόνησης 1ου ΠΕΑ Εξοικονομω ΙΙ


Recommended Posts

Ναι, δεν εννοώ την περίπτωση πραγματοποίησης του Α' ΠΕΑ  με παλαιότερη έκδοση. Θέλω να πω, έστω ότι κάνω το Α' ΠΕΑ με την καινούργια έκδοση τώρα, θα πρέπει στο τέλος και πριν την υποβολή του Β' ΠΕΑ να ανακληθεί το πρώτο? Ή μπορούν να συνυπάρχουν και τα δυο?

Link to comment
Share on other sites

Συνυπάρχουν και τα δυο.Είναι απαραίτητο για τις αναγκες του προγραμματος για να γίνει η συγκριση προ και μετα των παρεμβασεων.

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε σχετικό mail μου απάντησαν το εξής: (έχει ξαναδημοσιευτεί στο φόρουμ):

 

Καλησπέρα,    

Σας παραθέτουμε την απάντηση που λάβαμε από την αρμόδια υπηρεσία (θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση) :

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στις περιπτώσεις που αφορούν στο νέο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον 2», δίνεται η δυνατότητα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, εφόσον αυτό έχει εκδοθεί κάνοντας χρήση προηγούμενων εκδόσεων λογισμικού και Τ.Ο.Τ.Ε.Ε., ώστε αυτό να υποβληθεί εκ νέου με την τελευταία έκδοση λογισμικού και Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. και να μπορεί να είναι συγκρίσιμο με το δεύτερο Π.Ε.Α. που θα ακολουθήσει.

Σημειώνεται ότι:

α. Στην περίπτωση που το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας υποβληθεί από τον ίδιο τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει, η ανάκληση/αντικατάσταση (σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ. 1. του ν.4122/2013) του εν λόγω Π.Ε.Α. είναι δυνατή μόνον εφόσον το σχετικό αίτημα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75), του ιδιοκτήτη του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας, με την οποία να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση/αντικατάσταση του εν λόγω Π.Ε.Α. Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από κάποια δημόσια Υπηρεσία.

β. Στην περίπτωση που

-   είτε ο ενεργειακός επιθεωρητής, που είχε αρχικώς εκδώσει το πρώτο Π.Ε.Α. κτηρίου ή κτηριακής μονάδας, είναι, για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. μη οικονομικά ενήμερος, συνταξιούχος κ.α.), ανενεργός,

-  είτε ο ιδιοκτήτης του κτηρίου ή της κτηριακής μονάδας δεν επιθυμεί το αίτημα ανάκλησης του πρώτου Π.Ε.Α. να υποβληθεί από τον ενεργειακό επιθεωρητή που το είχε αρχικώς εκδώσει, τότε ο ιδιοκτήτης, δύναται να αναθέσει σε κάποιον άλλον ενεργειακό επιθεωρητή την έκδοση νέου Π.Ε.Α. που να αφορά στο εν λόγω κτήριο ή στην εν λόγω κτηριακή μονάδα και ακολούθως να υποβάλλει αίτημα-υπεύθυνη δήλωση, όπου να δηλώνει ότι επιθυμεί την ανάκληση του παλαιού Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου παλαιού Π.Ε.Α.) και την αντικατάσταση με του με το νέο Π.Ε.Α. (αριθμός πρωτοκόλλου νέου Π.Ε.Α.), διότι θέλει να υποβάλει αίτηση στο «Εξοικονόμηση κατ' οίκον 2». Η υπεύθυνη δήλωση αυτή θα πρέπει να φέρει επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής του ιδιοκτήτη από Δημόσια Αρχή.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ  ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

 

Καλησπέρα παιδιά, αν σταθώ στη λέξη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ και όχι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μπορώ να κάνω το νέο πεα να τελειώνω; :P Έχω ένα πεα από Ιούλιο 2017 στα ονόματα των 7 παλιών ιδιοκτητών! Τώρα ο νέος ιδιοκτήτης κάνει αίτηση στο εξοικονομώ. Έχουμε άλλον ιδιοκτήτη για τον ίδιο ΚΑΕΚ δηλαδή.

 

Πρέπει να βρούμε τους 7 να κάνουν δήλωση επιθυμίας ανάκλησης;;; Ή ο καινούριος ιδιοκτήτης να δηλώσει ότι επιθυμεί ανάκληση πεα που είναι σε άλλο όνομα, με άλλη αμοιβή, απόδειξη κλπ κλπ;

 

Το λογικό είναι εφόσον άλλαξε ο ΚΕΝΑΚ να θεωρούνται αυτομάτως άκυρα όλα τα παλιά πεα, τουλάχιστον για το εξοικονομώ...

 

Και οκ να κάνουμε ανάκληση, έστω με δήλωση του νέου ιδιοκτήτη αφού το πεα βγαίνει για το ακίνητο και όχι για το πρόσωπο. Να κάνω υποβολή το νέο πεα για οικονομία χρόνου και να ξεκινήσω ταυτόχρονα τη διαδικασία ανάκλησης του παλιού;

Edited by mech_xm
Link to comment
Share on other sites

η λογικη των ανακλησεων εχει να κανει θεωρω με το γεγονος οτι αφου υπαρχει ενα ΠΕΑ με ισχυ για 10 χρονια και αφορα το ακινητο και οχι τον ιδιοκτητη δεν πρεπει να γινεται νεο αφου ετσι ειναι σαν να τον κλεβουμε. Βαλτον αν θες να σου κανει μια υ.δ οτι ειναι ενημερος για την υπαρξη προγενεστερου και σε οριζει τωρα να κανεις νεο στα πλαισια του εξοικονομω και τελειωσε το θεμα. Νομιζω..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η στα πλαίσια του να μην επιβαρυνθεί το ταμείο καθώς το πέα επιδοτείτε... αρα η προηγούμενως αναφερθείσα υπ. δήλωση μας καλύπτει???

 

και βασικά στην περίπτωση που ειχε κάνει αρχικώς ο ιδιοκτήτης πεα με άλλο επιθεωρητή, γιατι να μην κανω εγώ τωρα καινούριο και να το πληρωθω, (εφόσον ο ιδιοκτήτης δεν επιθημεί να πάει στον παλιό) αφου θα κάνω την επιθεώρηση ξανά, υπογραφω και πρεπει να μελετήσω τι υπογράφω....

Edited by dix e6
Link to comment
Share on other sites

Χρειαζεται ανακληση.

Δεν μπορουν να υπαρχουν 2 πεα για το ιδιο κτιριο.

Η μονοσημαντη ενεργειακη σημανση ακινητου της Ευρωπαικης οδηγιας ειναι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κύριοι καλησπέρα,

Σε διαμέρισμα με άδεια του 1986, όπου θεωρητικά έχει εφαρμοστεί ο ΚΘΚ, κατα τη μελέτη του υπάρχοντος κτηρίου υπολογίζουμε το U αδιαφανούς στοιχείου με προσαυξηση +0,20. Στην σύστασή μας για θερμομόνωση κελύφους στο Uνέο θα προσθέσουμε την προσαυξηση 0,20 ή θεωρούμε ότι οι θερμογεφυρες έχουν συνυπολογιστεί στον τύπο Uνεο = 1/[1/Uπαλιο+1/(d/λ)]?

Edited by Κακαλος
Link to comment
Share on other sites

Την προσαύξηση 0,20 θα την υπολογίσεις μια φορά είτε στο παλιο U και προσθέτεις +1/(d/λ), είτε  στο Uνεο  + 0,20.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Θα ξαναυπολογίσεις το U(μετά την επέμβαση) χωρίς την προσαύξηση +0,20 που είχες κάνει αρχικά. Στη νέα αυτή τιμή του U θα προσθέσεις το +0,20.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.