nick_61 Posted February 14, 2018 Posted February 14, 2018 Η κατηγορία παρεμβάσεων 3.Γ: Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / max 55oC), ουσιαστικά αποκλείει τις Α/Θ υψηλών θερμοκρασιών. Δεν ξέρω αν έγινε αθέλητα ή ηθελημένα. Οι Α/Θ υψηλών είναι η καλύτερη λύση για αντικατάσταση κεντρικής θέρμανσης σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις με θερμαντικά σώματα και για την αυτονόμηση διαμερισμάτων. Έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης, μεγάλη οικονομία στη θέρμανση και επιτυγχάνουν ικανοποιητικότατη ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας. Είναι περίεργο και ελπίζω να διορθωθεί.
kostas_super_3 Posted February 14, 2018 Posted February 14, 2018 Ερώτηση. Έχω παράθυρα 10 τ.μ. και επιθυμώ να τα αντικαταστήσω με νέα αποτελούμενα από πλαίσιο αλουμινίου με με υαλοπίνακα με U >2 kai U<3,2 . Επομένως μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 10 * 370 = 3700 ευρώ. Θέλω επίσης να βάλω και ρολά. επίσης 10 τ.μ. άρα μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 10 * 140 = 1400 ευρώ. Έχω επίσης και 10 μέτρα μπαλκόνι στο οποίο θέλω να βάλω τέντα η οποία θα είναι 10 * 2,5 = 25 τ.μ. άρα μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 25*25 = 625 ευρώ. Μπορούν να γίνουν όλες αυτές οι παρεμβάσεις μαζί σωστά? Επίσης η απαίτηση για υπολογισμό της ισχύς του λέβητα είναι για κτίρια και όχι για κτιριακές μονάδες από ότι κατάλαβα.Το διαμέρισμα επομένως θεωρείται κτιριακή μονάδα ενώ η μονοκατοικία όμως θεωρείται κτίριο. Και ρωτάω ο αφελής. Δηλαδή θα μπορεί ένας ιδιοκτήτης διαμερίσματος να βάλει λέβητα πετρελαίου 35 kW άσχετα με το τι απαιτείται (εννοείται πως η υπερδιαστασιολόγηση ρίχνει τον β.α. στο xml) και δεν θα μπορεί η μονοκατοικία? Υπάρχουν περιοχές που τα αποτελέσματα των θεωρητικών υπολογισμών είναι αρκετά χαμηλότερα από αυτά που απαιτούνται κι αυτό διότι δεν γίνεται σωστή χρήση είτε του συστήματος είτε του κτιρίου .
akaliak Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 (edited) Η κατηγορία παρεμβάσεων 3.Γ: Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / max 55oC), ουσιαστικά αποκλείει τις Α/Θ υψηλών θερμοκρασιών. Δεν ξέρω αν έγινε αθέλητα ή ηθελημένα. Οι Α/Θ υψηλών είναι η καλύτερη λύση για αντικατάσταση κεντρικής θέρμανσης σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις με θερμαντικά σώματα και για την αυτονόμηση διαμερισμάτων. Έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης, μεγάλη οικονομία στη θέρμανση και επιτυγχάνουν ικανοποιητικότατη ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας. Είναι περίεργο και ελπίζω να διορθωθεί. Μάλλον γιατί τα COP των Α/Θ υψηλών θερμοκρασιών, για θερμοκρασίες προσαγωγής 70 βαθμούς και άνω, πέφτουν στο 2.5 και παρακάτω, χαμηλότερα από τον συντελεστή μετατροπής της ηλεκτρικής ενέργειας σε πρωτογενή που είναι 2.9. Δείτε και το επισυνατπόμενο αρχείο. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΞ ΚΑΙ ΕΣ daikin altherma.pdf Edited February 15, 2018 by akaliak
Directionless Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 Σε οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα σε πολυκατοικία) δύναται να γίνει και μόνωση στο κέλυφος των "ανοιχτών" όψεων; (ανοιχτές εννοώντας αυτές που δεν είναι σε επαφή με άλλες όμορες ιδιοκτησίες); Θεωρώ πως χρειάζεται συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών, αλλά και πάλι, θα γίνει τοπικά, προκαλώντας ενδεχομένως περίεργο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα στις όψεις του συνολικού κτιρίου; Ευχαριστώ.
pirsogiannis Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 Σε οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα σε πολυκατοικία) δύναται να γίνει και μόνωση στο κέλυφος των "ανοιχτών" όψεων; (ανοιχτές εννοώντας αυτές που δεν είναι σε επαφή με άλλες όμορες ιδιοκτησίες); Ανοιχτές εννοείς αυτές τις όψεις όπου μπορεί να τοποθετηθεί θερμομόνωση ωστόσο είναι π.χ. στο μπαλκόνι του γείτονα? Αν ναι σαφώς και χρειάζεται συναίνεση πιστεύω. Σκέψου να ξεκινήσουν οι εργασίες και τότε ο γείτονας να αντιληφθεί ότι θα έχει όλο το πρωί τα μαστόρια στο μπαλκόνι του...και την ατσαλιά..Δες μήπως επιτυγχάνεται η αναβάθμιση χωρίς να γίνει μόνωση σε αυτές τις πλευρές..αλλιώς θα την κυνηγήσεις την συναίνεση πιστευω... Θεωρώ πως χρειάζεται συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών, αλλά και πάλι, θα γίνει τοπικά, προκαλώντας ενδεχομένως περίεργο τελικό αισθητικό αποτέλεσμα στις όψεις του συνολικού κτιρίου; Τελικό επίχρισμα στο υφιστάμενο χρώμα του κτιρίου?... Ευχαριστώ.
Directionless Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 Ναι και όχι, ανοιχτές εννοούσα αυτές που δίνουν χέρι για επέμβαση (βορεινός λόγου χάρη τοίχος). Η ερώτηση αφορά όμως, στο αν θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη σε διαμέρισμα ή είναι μόνο σε μονοκατοικίες ή καθολικά εφαρμοζομενες σε πολυκατοικίες.
pirsogiannis Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 Δεν καταλαβαίνω, εφόσον είναι κέλυφος του διαμερίσματος σου εκτεθειμένο στον εξωτερικό αέρα , γιατί να μην επιδοτείται? Φαντάζομαι δεν εννοείς κοινόχρηστο τοίχο.
Directionless Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 Ίσως να μην το διατύπωσα εγώ σωστά, συγγνώμη. Κατάλαβα, σε ευχαριστώ και πάλι!
pirsogiannis Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 Έχει καταλάβει κάποιος η αντικατάσταση εξώθυρας σε μονοκατοικία (από οποιοδήποτε υλικό και χωρίς υαλοπίνακα) πώς επιδοτείται βάσει του πίνακα σελ 23 του οδηγού?
nick_61 Posted February 15, 2018 Author Posted February 15, 2018 Φαντάζομαι με την ίδια λογική με το εξοικονομώ Ι : 1.A2 ή 1.Β2 ή 1.Γ2
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now