Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πληροφοριακό Σύστημα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ


Recommended Posts

@thimiosgouv Καλημέρα!

1. Σύνδεση ο εγγυητής με τους δικούς του κωδικούς "ως εγγυητής" και αποσύνδεση, χωρίς να κάνει κάτι σε πρώτη φάση.

2. Σύνδεση εσύ "ως ωφελούμενος" με τους δικούς σου κωδικούς και εισαγωγή ονομ/μου και ΑΦΜ του εγγυητή στην καρτέλα ¨Εγγυητές" αριστερά.

3. Σύνδεση ξανά ο εγγυητής στην καρτέλα του, περνάει τα στοιχεία του ωφελούμενου (ονομ/μο, αφμ, αριθμό αίτησης κ.λπ.), αναζήτηση, τον βρίσκει και συνεχίζει με διπλό κλικ στην αίτηση που θα εμφανιστεί μπροστά του μετά την αναζήτηση, αποδοχή αιτήματος να μπει εγγυητής και συνεχίζει με συμπλήρωση στοιχείων στις καρτέλες που θα του ανοίξουν.

4. Σύνδεση ωφελούμενου ξανά για έλεγχο  πληρότητας στοιχείων.

Edited by Maria Electrical Engineer
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να ρωτήσω κάτι για τους εγγυητές.

Είχα προσωπικά την εντύπωση ότι αν δεν βάλεις εγγυητή δε σου επιτρέπει να υποβάλεις για δάνειο. Ωστόσο βλέπω εναν που έχει φτιάξει μόνος του την αίτηση που του λέει ότι έχει κάνει αίτηση για δάνειο χωρίς να έχει βάλει ποτέ εγγυητή. Επιτρεπόταν και χωρίς εγγυητή τελικά;

Link to comment
Share on other sites

Α οκ σκαλωσα προς στιγμήν, εγώ είχα την εικόνα ότι ήταν υποχρεωτικό... 

Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση..!

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω και κάτι άλλο που ήθελα και ξέχασα. 

Με τα ίδια κεφάλαια πως θα γίνει τελικά υπάρχει κάποια πληροφορία; 

Δύο εκδοχές βλέπω ως πιθανές. Ή ο πελάτης πληρώνει όλο το ποσό στους προμηθευτές από την τσέπη του στην αρχή και του επιστρέφει μετά η τράπεζα το ποσό που του αναλογεί, ή καλύπτει η τράπεζα όλο το ποσό στους προμηθευτές (όπως συνέβαινε ως τώρα και στην περίπτωση του δανείου) και απλά την αποπληρώνεις με το ποσό που σου αναλογεί ντούκου και όχι με δάνειο. Υπάρχει κάποια πληροφορία;

Link to comment
Share on other sites

@Fade2Black Καλημέρα! Στον οδηγό σελ. 29-30 περιγράφει αναλυτικά την περίπτωση των ιδίων κεφαλαίων :) 

Edited by Maria Electrical Engineer
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κάποιο νέο πότε θα βγει η Απόφαση Υπαγωγής από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ανακοινώσει ότι πέρασαν κάποιες αιτήσεις την επενδυτική επιτροπή αλλά ακόμα τιποτα.Εχουμε κάποια ενημέρωση;(με Δανειο αναφέρομαι)Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

On 17/7/2018 at 9:27 ΠΜ, Maria Electrical Engineer said:

@Fade2Black Καλημέρα! Στον οδηγό σελ. 29-30 περιγράφει αναλυτικά την περίπτωση των ιδίων κεφαλαίων :) 

Το έχω δει στο παρελθόν, αλλά ομολογώ ότι δεν κατάλαβα 100% ποια ακριβώς είναι η διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Αυτό που έχω καταλάβει είναι το εξής: μετά την Οριστική Απόφαση Υπαγωγής και αφού ανοίξει και η πλατφόρμα για τους προμηθευτές, ο Ωφελούμενος μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση των παρεμβάσεων. Βάση οδηγού δεν είναι υποχρεωμένος να καταβάλει προκαταβολή αλλά αναμενόμενο και λογικό είναι οι προμηθευτές να χρειαστούν προκαταβολή οπότε θα δώσει ένα ποσό από τα ίδια κεφάλαια, πάντα μέσω τραπέζης και σε επαγγελματικούς λογαριασμούς. Θέλει όμως ιδιαίτερη προσοχή στο ύψος της προκαταβολής στην περίπτωση που το τελικό ποσό είναι διαφορετικό από αυτό που έχει δηλωθεί στην πρώτη φάση (ο μέγιστος συνήθως προϋπολογισμός). Προσωπική μου άποψη, οι ωφελούμενοι, καλό είναι πριν ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις να έχουν τις προσφορές από όλους τους προμηθευτές, προκειμένου να μπορούν να γνωρίζουν το τελικό ποσό του προϋπολογισμού και να μπορούν να υπολογίσουν το ποσό της προκαταβολής (αν δοθεί) με τον τρόπο που περιγράφεται στον οδηγό. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων ο ωφελούμενος θα εξοφλήσει το υπόλοιπο ποσό που του αντιστοιχεί στους προμηθευτές και θα καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (τραπεζικές κινήσεις, κ.λπ. όπως αναφέρεται στον οδηγό αναλυτικά) στην πλατφόρμα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα, 

σήμερα μου ήρθε το εξής μήνυμα:

Η αίτησή σας θα πρέπει να μεταβεί στην κατάσταση 08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης το αργότερο έως τις 20/04/2019.

Στο σύστημα το 8 είναι:

8 Σε υλοποίηση παρεμβάσεων 07. Αίτηση σε υλοποίηση παρεμβάσεων

Άρα αυτό που καταλαβαίνω είναι ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Προτιμολόγια δεν απαιτούνται και μόνο στο τέλος ανεβάζουμε τα τελικά παραστατικά που είναι το βήμα 9.

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.