Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα τακτοποιημένα με Ν. 1337/83 & 720/77 και υπαγωγή στο 4495/17


Recommended Posts

2 λεπτά πριν, Amelia said:

.. βάσει μόνο μορφολογικών δεδομένων...

Ας φροντίσει το Ε9 του ιδιοκτήτη να γράφει όμως τις ημερομηνίες ώστε να λειτουργεί ως Δημοσίο έγγραφο και να ειναι συμπλήρωμα μόνο η δήλωση του μηχανικούς για τα μορφολογικά...

αν όχι κουβαλάς όλη την ευθύνη πάνω σου αμά σκάσει πρόβλημα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, Didonis said:

αν όχι κουβαλάς όλη την ευθύνη πάνω σου αμά σκάσει πρόβλημα.

Ευχαριστώ για την σημαντική διευκρίνιση Didonis. Το θέμα είναι, και από εκεί ξεκινήσαμε με τον Παύλο, ότι την τακτοποίηση θα την κάνει ο Μηχανικός του πωλητή. Θα πρέπει αυτή να είναι ορθή και επειδή εγώ δρω επικουρικά στον πωλητή (είναι φίλος), ο οποίος έχει ήδη Μηχανικό, σκέπτομαι μήπως προτείναμε (κάπως) το πως θα ήταν πιο "σωστό" να γίνει η ρύθμιση ή τέλος πάντων κάπως να ελέγχαμε ότι αυτή έγινε σωστά.

(ελπίζω να μην σε μπέρδεψα)

Link to comment
Share on other sites

ναι δεν είχα δει με προσοχή όλο τον διάλογο σας.

Σαφέστατα να μπει και Ε9 με ημερομηνίες αν δεν έχει άλλο Δημόσιο έγγραφο.

Το ανεβάζει και εκει που λεει στα Αρχεια Ε9 και το ανεβάζει και εκεί που γράφει Δημόσια έγγραφα και κάνει κατάλληλη επισήμανση στο μπλα μπλα της Τεχνικής Έκθεσης.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία! Να δούμε τι μπορεί να γίνει και με την άδειά σας θα επανέλθω για απορίες.

@Pavlos33 @Didonis  Αγαπητοί συνάδελφοι σε ευχαριστώ πολύ και τους δύο και σας εύχομαι καλό βράδυ.

Παύλο χάρηκα που τα ξαναείπαμε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

38 λεπτά πριν, Amelia said:

Μπορεί ένας Μηχανικός βάσει μόνο μορφολογικών δεδομένων που να συνάδουν με το υπόλοιπο κτήριο (όπως τα περιέγραψες) να κάνει την ρύθμιση αυτού του χώρου ως Κ2.   Σωστά Παύλο;

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και αν έχουμε αεροφωτογραφία η πάγια τακτική είναι να διορθωθεί το Ε9 σύμφωνα με την αποτύπωσή μας. Τα σχετικά περί μορφολογικών χαρακτηριστικών κλπ είναι οι "ισχυρές" μας ενδείξεις που θα μας οδηγήσουν στην αποδοχή του διορθωμένου Ε9. Για να γίνει κατανοητό να πω το εξής. Υπέθεσε ότι σε μια αυτοψία βλέπεις ένα κτίριο με σύγχρονα υλικά και στο Ε9 ο ιδιοκτήτης το καταχωρεί ως κτίσμα προ 55. Εκεί αρχίζει και χτυπάει συναγερμός ότι κάποιος πάει να μας εξαπατήσει. Όμως, σε κατασκευές που δεν αντιστοιχούν σε επιφάνεια χώρου και δεν καταχωρούνται στο Ε9 και ελλείψει άλλων στοιχείων θεωρώ ότι η κρίση και εμπειρία του μηχανικού είναι σημαντική, όπου και σε αυτή την περίπτωση έχουμε την Υ.Δ του ιδιοκτήτη (αυτή που πάντα την ζητάμε και την αναρτούμε) που ο ίδιος δηλώνει τα πάντα στο ακίνητό του

 

17 λεπτά πριν, Amelia said:

Παύλο χάρηκα που τα ξαναείπαμε.

Και εγώ. Να μπαίνεις συχνότερα ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

έχω περίπτωση διώροφης κατοικίας που έχει πάρει αναστολή από κατεδάφιση, έχει ολοκληρώσει τη Β φάση.

Είναι εντός σχεδίου, μου ζητήθηκε να πάρει οριστική εξαίρεση για να μπει στο εξοικονομώ. Μου ανέφεραν από την πολεοδομία να το εντάξω 4495 κατ.2. Όμως ο ιδιοκτήτης μου ανέφερε ότι προκύπτει μεγάλο ποσό. Η άλλη λύση να πάει με Γ φάση, σε αντίστοιχο θέμα δεν αναφέρει για σήμερα τη διαδικασία, δλδ κατάθεση δικαιολογητικών. Το πρόστιμο βγαίνει πάνω από 3000 ευρώ με 4495. καταρχάς για Γ΄ φάση, υπάρχει αντίστοιχη διαδικασία κ είναι χρονοβόρα; με 4495 πρότεινα κ γω, για να γίνει γρήγορα η διαδικασία. Τι θα συμβουλεύατε ότι θα ήταν πιο φρόνιμο; 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η γ φάση είναι επί της ουσίας η οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση (τα δηλωθέντα με ν. 720/77 και 1337/83 τελούν υπό καθεστώς αναστολής κυρώσεων μέχρι να κριθούν, είτε οριστικά αυθαίρετα και να κατεδαφιστούν (εδώ γελάμε) ή να λάβουν οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση).

Για μένα να ενταχθεί στο Ν. 4495. Λαμβάνει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση και μεταπίπτει στην κατηγορία του νομίμως υφιστάμενου. Ο ιδιοκτήτης προφανώς παραβλέπει ότι μπορεί με την μη υπαγωγή να γλιτώσει τα 3.000 Ε΅ αλλά θα τα πληρώσει σε σένα. Άρα, από μια άποψη μάλλον σε συμφέρει για να τα πάρεις εσύ. Δε φαντάζομαι να νομίζει ότι θα του κάνεις την διαδικασία για ψυχικό.

Υ.Γ1: Υπάρχουν μεταγενέστερες αυθαιρεσίες ή ανακολουθία μεταξύ της ρύθμισης Ν. 1337 και της υφιστάμενης κατάστασης;

Υγ2. Επισυνάπτω από το αρχείο μια λίστα με τα δικαιολογητικά για την Γ φάση. Είναι λιγάκι παλιό (δεκαετίας) και θα πρέπει να το ξαναδείς αν έχουν μεταβληθεί τα δικαιολογητικά.

Γ' φάση 1337-83 (δικαιολόγητικα) 001.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Καλησπέρα σας & Χρόνια πολλά 
 
Σε οικόπεδο εντός σχεδίου με υφιστάμενο 2όροφο κτίριο τακτοποιώ μια αυτοτελή αποθήκη στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Για το υφιστάμενο 2οροφο κτίσμα υπάρχει δήλωση του ν.1337/1983 με α και β φάση περαιωμένη. 
Στο σύστημα του 4495 για την τακτοποίηση της αποθήκης στο αν έχει οικ. άδεια επιλέγω Ναι και καταχωρώ στον αριθμό της οικ. άδειας την δήλωση του ν.1337/83? Η παράβαση είναι ΥΔ και ΥΚ.
Η αποθήκη έχει κατασκευασθεί μεταξύ 2004-2011. 
Link to comment
Share on other sites

Kαλημέρα.

Χρόνια πολλά και καλή Πρωτοχρονιά.

Στην ύπαρξη Ο.Α όταν δεν υπάρχει γ΄φάση οριστικής εξαίρεσης από κατεδάφιση ή άδεια νομιμοποίησης μπαίνει "οχι".  Καλείσαι να ελέγξεις και το υφιστάμενο, για το εάν συμφωνούν τα τότε σχέδια με την υφιστάμενη κατάσταση. Η αποθήκη αν δεν πληροί τα κριτήρια της κατηγορίας 3, η δήλωση δεν μπορεί να υποβληθεί καθώς η υπαγωγή σε κατηγορία 5 δεν επιτρέπεται.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το υφιστάμενο κτίριο (αυθαίρετη κατασκευή κτιρίου το έτος 1976) σήμερα ως προς το περίγραμμα των σχεδίων του ν.1337/83 συνάδει. Δηλαδή:

(εξωτερικές διαστάσεις 9x9,95) με σχέδια 1337/83

(εξωτερικές διαστάσεις 9,05x10,00) σήμερα

Ωστόσο, υπάρχουν μικροτροποποιήσεις στις όψεις (τροποποίηση ανοιγμάτων) και επίσης Δεν φαίνεται στα σχέδια του 1337 η απόληξη του κλιμακοστασίου του κτιρίου. 

Το επισυναπτόμενο έγγραφο αφορά στην Γ φάση?

Αν ναι, πως θα αντιμετωπίζατε την συγκεκριμένη περίπτωση?

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ_.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.