Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμαχη για θεσεις σταθμευσης σε υπογειο


CitizenX

Recommended Posts

Καλημερα σας, θα ηθελα τη βοηθεια σας και τις γνωσεις σας για ενα θεμα στην πολυκατοικια μας. Ενας ιδιοκτητης και ο γιος του (πρωην οικοπεδουχος και κατασεκευαστης) ισχυριζεται οτι εχει 3 ή 4 θεσεις σταθμευσης στο υπογειο (αναλογα με την ημερα). Συμφωνα με τον κανονισμο και με τα σχεδια που πηρα ο ιδιος απο την πολεοδομια υπαρχουν 3 συνολικα θεσεις σταθμευσης στον συγκριμενο χωρο, εκ των οποιων η μια ειναι ιδιοκτησια μας. Υπαρχει επισης ενας μικρος χωρος αποκλειστικης χρησης δικης τους. 

Οι συγκεκριμενοι ιδιοκτητες, οι οποιοι νομιζουν οτι τους ανηκουν τα παντα στην πολυκατοικια, εχουν  'διαγραμμισει' με κιτρινο χρωμα οπως αυτοι νομιζουν τους χωρους, μειονοντας τη δικια μας θεση και φτιαχνοντας δικες τους θεσεις οπως θελουν.  Συνηθως παρκαρουν 3 δικα τους αυτοκινητα (προφανως μειωνοντας το διαδρομο προσελευσης κατα πολυ) και κατα περιπτωσεις 4, με αποκορυφωμα να παρκαρουν κανονικα και στην δικη μας θεση  ή να μην μπορουμε καν να μπουμε. Οπως καταλαβαινετε εχουν εκτυλιχτει σκηνες απειρου καλους.  Με τους ανθρωπους αυτους δεν μπορουμε να συζητησουμε σε καμια λογικη βαση, λενε αλλα την μια ημερα  και αλλα την αλλη, λενε διαφορετικα πραγματα μεταξυ τους, μονιμως φωναζουν, απειλουν κλπ. Μαλιστα με εχουν απειλησει οτι πρεπει να παρκαρω πιο μεσα (απο το ψευτικο οριο που εχουν σχεδιασει) γιατι θα μου χτηπησουν το αυτοκινητο και δεν θα φταινε αυτοι. Το αποτελεσμα ειναι οτι δεν μπορουμε να παρκαρουμε μηχανη-αυτοκινητο στα ορια μας, αλλα ουτε να κανουμε και μανουβρες ελιγμους για να βγουμε ευκολα. Υπαρχει επισης ο φοβος δολιοφθορας.

Οι υπολοιποι ιδιοκτητες δεν ασχολουνται με το θεμα, γιατι δεν εχουν κανενα συμφερον στο υπογειο παρκινγκ αυτο. Εχουν θεσεις σταθμευσης σε ακαλυπτο χωρο. 

Παρα τις προσπαθειες μας σε γενικη συνελευση να βγαλουμε μια ακρη, εχουμε καταληξει μονο σε καυγαδες με απειλες και μαγκιες. Οι συγκεκριμενοι, ηταν 'αιωνιοι' διαχειριστες, δεν εκαναν ποτε γενικη συνελευση και αναγκαστηκαμε εμεις να συγκαλεσουμε μια. Δεν δεχονται οτι εχουν μονο 2 θεσεις σταθμευσης και λενε οτι θα βαζουν παραπανω αυτοκινητα με το ετσι θελω. Δυστυχως εχουν και την πλειοψηφια στη συνελευση. Δε θελω να σας κουρασω αλλα εχουν γινει πολλα, λαθος χιλιοστα στα κοινοχρηστα, λαθος υπολογισμοι πετρελαιου και αλλα που δεν ειναι του παροντος. Τοσα χρονια κανουμε υπομονη και υποχωρουμε για να μην εχουμε συγκρουσεις αλλα αρκετα.

Θα ηθελα να ρωτησω τα εξης: 

1. Εχει το δικαιωμα καποιος ιδιοκτητης να παρκαρει οχημα σε χωρο αποκλειστικης χρησης του ?  

2. Τι προτεινετε σε αυτην την περιπτωση να κανουμε? Εχω μιλησει ηδη σε δικηγορο, για να δουμε τη διαδικασια εξωδικου, κλπ.αλλα θα προτιμουσα να μη φτασουμε εκει. Αυτο που ζηταμε ειναι απλα να σεβαστουμε ολοι τα ορια μας (τα οποια πρεπει να ξανα-ζωγραφιστουν).  Εχει νοημα να ζητησουμε απο συμβολαιογραφο να βγαλει καποιο πορισμα γραπτως οτι οντως δικαιουνται 2 θεσεις ή κατι τετοιο?  

Ευχαριστω. Οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

"Συμφωνα με τον κανονισμο και με τα σχεδια που πηρα ο ιδιος απο την πολεοδομια υπαρχουν 3 συνολικα θεσεις σταθμευσης στον συγκριμενο χωρο, εκ των οποιων η μια ειναι ιδιοκτησια μας "

Εφοσον εχεις συμβολαιο και κατοψη για την "δικη σου" ΘΣΑ

καμμια διαγραμμιση δεν  αναιρει τα δικα σου δικαιωματα σε αυτη.

[Ούτε εχει σχεση η ΓΣ ή ο υπολογισμος των κοινοχρήστων ή η αποδοση διαχειρησης κλπ παραπονα.]

Θα πας στον δικηγόρο σου.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Δημήτρη και προσθέτω / τονίζω ... να πάρετε και τις κατόψεις που επισυνάφθηκαν στη σύσταση εκτός από της πολεοδομίας....

Τις καλησπέρες μου

 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, ppanag said:

..τονίζω ... να πάρετε και τις κατόψεις που επισυνάφθηκαν στη σύσταση εκτός από της πολεοδομίας....

 

Aκριβώς , διότι σε αυτές καθορίζεται το ιδιοκτησιακό δικαίωμα  και όχι στης πολεοδομίας. 

Link to comment
Share on other sites

Για να ειμαι σιγουρος οτι οι κατοψη του υπογειου ειναι αυτη που επισυναπτεται στην συσταση, το βλεπω απο την ημερομηνια ?  (επειδη εχουμε διαφορες εκδοσεις). 

Μπορει καποιος να μου απαντησει στην ερωτηση 1?  δλδ 

1. Εχει το δικαιωμα καποιος ιδιοκτητης να παρκαρει οχημα σε χωρο αποκλειστικης χρησης του ?  

 

Link to comment
Share on other sites

αν είχες γράψει του πότε είναι το ακίνητο θα ήταν πιο εύκολη η απάντηση.

Σχέδια συν. σε τίτλους κατά κανόνα έχουν (ακόμα και ως αντίγραφα) να βλέπεις χαρτοσημα και μερικές φορές γνήσιο αντίγραφο απο τον την συμβολαιογράφο

 

Σχέδια απο αρχείο πολεοδομίας ή άδειας κάπου εχουν πέραν της κλασικής θέσης που υπογράφει ο μελετητής μηχανικός με την υπογραφη και κάποια, / ε άλλες σφραγίδες με μπλα ελεγχθηκε ή κάτι ανάλογο και υπογραφη εκεί με όνομα αλλου μηχανικού (της τοτε πολεοδομίας)..

Ανεβασε σκαναρισμα εδώ μπας και βγει άκρη (85%) 

Πάρε αντίγραφα απο το αρχείο της ΥΔΟΜ της άδειας και απο το αρχείο της συμβολαίογράφου τα δικά της. 100% βεβαιότητα

Απο ΥΔΟΜ είναι ανευ κόστους με βασικό κόστος τον χρόνο σου και φωτοτυπίες, στη συμβολαιογράφο χρεώνει ανά σχέδιο και μέγεθος 

Απο φάκελλο άδειας ζητάς να δεις αν έχουν κι εκεί συμβόλαιο δέσμευσης θέσεων στάθμευσης. (ανάλογα το έτος έχει)

 

αυτά

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, CitizenX said:

Για να ειμαι σιγουρος οτι οι κατοψη του υπογειου ειναι αυτη που επισυναπτεται στην συσταση, το βλεπω απο την ημερομηνια ?  (επειδη εχουμε διαφορες εκδοσεις).


Διαβάζεις το συμβόλαιό σου. Σε κάποιο σημείο αναφέρει "..σύμφωνα με την υπ'αριθμ ΧΧΧΧ πράξη συστάσεως οριζοντίου ιδιοκτησίας και κανονισμού πολυκατοικίας του συμ/φου τάδε.."

Αυτή την πράξη την χρειάζεσαι οπωσδήποτε. Μέσα σε αυτή μεταξύ άλλων
α. υπάρχει η αναλυτική περιγραφή των πάντων , τι ανήκει σε ποιόν και ποιός και πως δικαιούται να κάνει το οτιδήποτε στο κτίριο. β. αναφέρονται τα συνημμένα σχέδια κατόψεων επί των οποίων συντάχθηκε. Αυτά είναι που χρειάζεσαι και φυλάσσονται στο αρχείο του συμβ/φου.

Υπ΄όψη ότι ο συμ/φος χορηγεί μόνο θεωρημένα αντίγραφα τα οποία χρεώνει με το φύλλο .

Επικοινωνείς με συμβολαιογράφο , μαθαίνεις το κόστος και κανονίζεις ραντεβού.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις και την κατευθυνση.  Εχω στα χερια μου το συμβολαιο (2009), την αντιστοιχη πραξη συστασης που αναφερεται στο συμβολαιο (2006)  και την συννημενη κατοψη υπογειου απο την συμβολαιογραφο (2006). Μου λειπει μια τροποποιηση της πραξης συστασης (του 2007) που αναφερεται στο συμβολαιο  την οποια πρεπει να βρω. 

Το διαμερισμα ειναι στην Αθηνα, αγοραστηκε καινουριο στα τελη 2009, οταν τελειωσε και η κατασκευη. 

Θα ανεβασω σκαναρισμενη κατοψη υπογειου.  

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, ppanag said:

Δείτε προσεχτικά μήπως περιλαμβάνει και η τροποποίηση άλλα σχέδια....

Ναι ακριβως, αυτο θελω να δω για να ειμαι σιγουρος πριν προχωρησω οτιδηποτε. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.