Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

22 λεπτά πριν, Penny B said:

Υπολογίζω πρόστιμο μόνο για τα 5 τ.μ.

Όχι. Θα καταγράψεις κανονικά όλες τις υπερβάσεις.
Εν συνεχεία, στην καρτέλα «πρόσθετα στοιχεία» θα συμπληρώσεις το πεδίο «εισαγωγή παλαιότερων πληρωμών προστίμων». 
Οπότε το πρόστιμο θα υπολογιστεί για όλη την υπέρβαση, αλλά θα αφαιρεθεί το ποσό που έχει καταβληθεί. 

Παράθεση

Και για τις υπόλοιπες εργασίες τι θα με συμβουλεύατε να κάνω ;

Για την ενοποίηση προχωράς με μικρής κλίμακας.
Εκκρεμούν εργασίες αποπεράτωσης;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οκ ευχαριστώ, 
Ναι εκκρεμούν επιχρίσματα πλακάκια κλπ, τώρα ενημερώθηκα οτι έχει γίνει αναθεώρηση για συνέχιση εργασιών ή το 16 ή το 18. Οπότε εκεί κάνω γνωστοποίηση στην πολεοδομία; 

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που υπάρχει αναθεώρηση σε ισχύ και οι εργασίες περιγράφονται στην άδεια, δεν χρειάζεται κάτι ως προς την πολεοδομία.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλή χρονιά σε όλους !!

Κατοικία εκτός σχεδίου βρίσκεται στα τούβλα .
Έχουμε έντυπη οικοδομική άδεια ακόμα σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους .
Έχουμε υπερβάσεις  δόμησης οι οποίες και τακτοποιήθηκαν.

Θα γίνει πώληση και ο πελάτης μου θα αγορασει το ακίνητο και θελει να αποπερατώσει την οικοδομή με κάποιες αλλαγές στις όψεις και στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Μετά  το συμβόλαιο πως θα πρέπει να χειριστώ την υπόθεση ;

Σκέφτομαι :

1. Ενημέρωση την άδειας ως προς την αλλαγή ιδιοκτήτη 

2. Αναθεώρηση ως προς την αλλαγή επιβλεπόντων μηχανικών 

3. Άδεια αποπεράτωσης στην οποία θα φαίνονται και οι αλλαγές στις όψεις και στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις .

Ειναι σωστή ή λάθος η σκέψη ;

Link to comment
Share on other sites

σωστή ακούγεται, θα πας πρώτα στην ΥΔΟΜ να στο επιβεβαιώσουν οι ίδιοι. Δεν βρίσκω λόγο να αλλάξεις και δεν αλλάζει το όνομα στην άδεια που υπάρχει. Θα πάρεις το συμβόλαιο που αγοράσε ο νέος ιδιοκτήτης και πελάτης σου. Νομίζω υποβάλλει αίτημα στην ΥΔΟΜ για αλλαγή των όψεων, αποπεράτωση αν έχεις και διαφορετική εσωτερική δυαρύθμιση αν κάνετε κάποιες αλλαγές μέσα. Πας στην αρμόδια ΥΔΟΜ, δεν ξέρω, νομίζω ότι γίνεται, να υποβάλλεις την αίτηση για αναθεώρηση της άδειας υπ' αριθμό: ................ (τάδε, ) μέσω του e-adeies, νομίζω ότι πρέπει να γίνεται. 
Υποβάλλεις την αίτηση για αναθεώρηση και περιμένεις, υποθέτω θα σου ζητήσουν το συμβόλαιο μετά, δήλωση του ιδιοκτήτη ότι σου αναθέτει να κάνεις τις εξής εργασίες (.................................) και μετά θα προχωρήσεις. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ . Μίλησα με την ΥΔΟΜ και μου είπαν , από τη στιγμή που η άδεια είναι σε ισχύ μπορώ για αλλαγή ιδιοκτήτη, αλλαγή επιβλεπόντων, αλλαγή όψεων και αλλαγή διαρρυθμίσεων να τα κάνω όλα αυτά με μια αναθεώρηση . 
Προκύπτει όμως το εξής Θέμα. Το κτίριο έχει υπερβάσεις όπως είπαμε οι οποίες και τακτοποιήθηκαν. Οι εργασίες όμως τις οποίες θέλω να κάνω , δεν επηρεάζουν την κάλυψη , τη δόμηση και τον όγκο του κτιρίου .

Τι είδους αναθεώρηση θα πρέπει να επιλέξω ; Με ή ΧΩΡΙΣ μεταβολή κάλυψης , δόμησης , όγκου ; 

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

Με! Το θέμα σου τώρα έγινε σύνθετο, καταρχήν έχεις άδεια σε ισχύ, 1 το κρατούμενο. 
2) Εχουν γίνει όμως υπερβάσεις στην δόμηση και την κάλυψη, α)δεν ξέρω να το απαντήσω καλά και αυτό γιατί ο Ν.3843/10 ήταν σαφής σε αυτό. "Στους χώρους που έχουν τακτοποιηθεί, δεν επιτρέπονται άλλες αλλαγές χρήσεως, διαμορφώσης, πλην της επιστροφής των χώρων στην προηγούμενη κατάσταση τους". Οπότε εδώ βλέπω 1) ότι όσον αφορά τις προτάσεις σου, σχέδια σου για αλλαγή όψεων κλπ πρέπει να είσαι μαζεμένος, ναι εφόσον τα ανοίγματα που φτιάχτηκαν έχουν τακτοποιηθεί να υφίστανται νόμιμα, προχώρησε κάνε τα σχέδια σου, υπέβαλλε στην ΥΔΟΜ και μετά θα δεις για ποιά από τα σχέδια σου μπορείς να αναθεωρήσεις με αυτά την άδεια που υπάρχει..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφοι

Για διώροφη οικοδομή με υπόγειο(2 οροφοδιαμερίσματα 80,00 μ2(με το κλιμακοστ), ήτοι δόμηση 2 Χ 80 = 160,00 μ2 ), εντός σχεδίου πόλεως, είχε εκδοθεί  οικοδομική άδεια 1998 και κατασκευάστηκε μόνο ο φέροων οργανισμός.

Τώρα θέλουμε να εκδοθεί οικ. άδεια αποπεράτωσης με κάποιες εσωτερικές διαρρυθμίσεις, εντός του κάθε διαμερίσματος χωρίς να επηρεάζεται το κοιν. κλιμακοστ..

·         Παρατηρήσαμε ότι στην οικ.αδεια 1996 δεν είχε υπολογιστεί αντισ. αρμός και έτσι δεν κατασκευάστηκε. Πρέπει να δείξουμε? Έχει δημιουργήσει το όμορο κτήριο που κατασκευάστηκε μεταγενέστερα.

·         Στο διάγραμ. Κάλυψης της οικ. Άδειας 1996 κατά τον υπολογισμό των θέσεων στάθμευσης βγάζει 160/400 = 0,40 και με ένα έγγραφο 15306/96 λέει δεν απαιτείται. Για την άδεια αποπεράτωσης με εσωτερ. Διαρρυθμ. απαιτούνται θ.σ.? Υπάρχει κάποια διάταξη που τα υφιστάμενα να τα εξαιρεί?

·         Εφόσον δεν έχουν κατασκευαστεί τοιχοπ. Σαν μελέτες ζητήθηκαν όλες όπως να έβγαινε σήμερα η οικ.αδεια εκτός των στατικών.

·         Στην οικ.αδεια του 1996 έδειχνε ύψος υπογείου(πάνω μέρος πλάκας) από το πεζοδρ. 1,20 μ. και όλο κτηρίου 7,50 μ.(και τότε και τώρα το μεγ. Ύψος περιοχής είναι 8,50 μ.). Τώρα το πάνω μέρος πλάκας μπετού όν είναι 1,35 μ. και με το γέμισμα θα πάει 1,40. Μεταξύ τους οι όροφοι είναι οκ.  

·         Στην οικ.αδεια 1996 στην δόμηση έχει υπολογιστεί και το κοινοχρ. κλιμακοστ. Τώρα στο Δ.Δ. της άδεια αποπερ. Θα αφαιρεθεί (<25 μ2.)

Σας ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που, στην ο.α., δεν υπάρχει αρμός (κακώς, αλλά αφού πέρασε τον έλεγχο θεωρείται εντάξει), πώς θα τον δείξεις σήμερα???

Σε ό,τι αφορά στις θέσεις στάθμευσης, ενδέχεται να σου ζητήσουν επανυπολογισμό. Οπότε, θα προκύψουν θέσεις διότι ο αρχικός υπολογισμός ήταν λάθος. Το πιο πιθανό είναι να μην το ψάξουν.

Τις λοιπές μελέτες, θα τις κάνεις όπως απαιτούνται σήμερα (ΚΕΝΑΚ). 

Για τη διαφορά στο ύψος, συνεννοήσου με την Υ.ΔΟΜ. . Ίσως θα πρέπει να το περάσεις ως νομιμοποίηση.

Αν δεν θέλεις να εκμεταλλευθείς τη διαφορά της επιφάνειας (από τη μη προσμέτρηση του κλιμακοστασίου) για αύξηση της δόμησης, άσε το όπως έχει 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.