Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
KF

Κάλεσμα μηχανικών για δωρεάν παροχή μελετών στις πυρόπληκτες περιοχές

Recommended Posts

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει:

Quote

 

Αξιότιμοι Συνάδελφοι,

Εκτιμώντας την πάγια στάση κοινωνικής ευθύνης του Τεχνικού Κόσμου των Μηχανικών στις φυσικές καταστροφές και στις δύσκολες στιγμές της χώρας και των πολιτών και την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν πάντα στους πληγέντες συμπολίτες μας, σας καλώ να συνδράμετε στην αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, με τις γνώσεις και την εμπειρία σας, εκπονώντας τις μελέτες επισκευής ή ανακατασκευής για την αποκατάσταση των πληγέντων κτηρίων των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Η συμμετοχή σε αυτήν τη διαδικασία αλληλεγγύης θα συνεπάγεται την απαλλαγή από οποιαδήποτε κράτηση ή φόρο που αφορά την αδειοδότηση του κτιρίου που θα εκπονηθεί η μελέτη.

Η επίβλεψη των επισκευών και των αποκαταστάσεων των κτιρίων δεν είναι υποχρεωτική, για όσους συνδράμουν στην εκπόνηση των μελετών και θα γίνει μόνο από τους Συναδέλφους Μηχανικούς που επιθυμούν.

Θα δοθεί προτεραιότητα στις άδειες κτιρίων που οι ιδιοκτήτες τους διαμένουν στα πληγέντα κτίρια, είναι η πρώτη κατοικία τους, έχουν χαμηλό εισόδημα και έχουν ανήλικα παιδιά.

Παρακαλώ για την ανταπόκρισή και τη συνδρομή όλων των Συναδέλφων και των Φορέων των Μηχανικών που έχουν ήδη εκφράσει τη διάθεση για τη συνδρομή τους, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και οι επιστημονικοί σύλλογοι των Μηχανικών, ώστε ο αγώνας ανοικοδόμησης να είναι όσο το δυνατό πιο ανώδυνος και πιο σύντομος για τους πληγέντες συμπολίτες μας.

Σας ευχαριστώ,

Με εκτίμηση

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών

Χρήστος Σπίρτζης

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά ΙΔΙΩΤΕΣ Μηχανικούς και Μηχανικούς ΔΗΜΟΣΙΟΥ με σκοπό 
την ΔΩΡΕΑΝ εκπόνηση Μελετών στις πληγείσες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής από την πυρκαγιά στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με τα άρθρα 18 και 19 της από 26.7.2018 ΠΝΠ
Οι μελέτες αφορούν σε επισκευή πυροπλήκτων κτηρίων, διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου, ή και ανεγέρσεις κτηρίων.

Επικοινωνία
210 8704732, 210 8704709, 210 8704730
Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεως Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας
Ι.Κόνιαρη 43
11471 Αθήνα

 

Δείτε αναλυτικά και δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://mimed.ggde.gr/mixanikoi/


View full είδηση

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο Χρηστάρας ο Σπίρτζης δωρεάν υπουργεύει;

Να βάλει το κράτος το χέρι στη τσέπη και πληρώσει όσους Μηχανικούς επιθυμούν να συνδράμουν για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους.

Η ακόμα, να καλύψει τις εισφορές όσων επιθυμούν να συνδράμουν για XX μήνες. Να κάνει ΚΑΤΙ.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτά που λες συνάδελφε, να πληρώσει συμβολικά τις εισφορές μηχανικών που δέχονται να συνεισφέρουν αμισθί, είναι πρακτικές που συνηθίζονται σε σοβαρές κοινωνίες. πώς σου ήρθαν και τα αναφέρεις εδώ? εδώ εξακολουθεί το "έλα μωρέ" και το "ξέρεις ποιος είμαι γώ".

Share this post


Link to post
Share on other sites

και μην ξεχναμε. Ερχονται σεισμοι -πλημμυρες -κατολισθησεις και οτι αλλο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρκετές σκέψεις μου έρχονται στο μυαλό με τις βλακείες που βαφτίζουν ευαισθητοποίηση του κλάδου... 
Θα ήθελα τα σχόλιά σας...

1. Δηλαδή μετά το Μάτι, θα κάνουμε πάλι ένα Μάτι με τη σύμπραξη - και μάλιστα δωρεάν - των ιδιωτών Μηχανικών;
2. Υπάρχει κάποια διαδικασία επιλογής των κτιρίων... και ποιά είναι αυτή, ώστε να γνωρίζουμε ή να μας πούνε αν πρέπει να ξανασηκωθεί κτίριο εκεί ή όχι; 
3. Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη εφαρμογής ώστε να είναι σε θέση ο μηχανικός και πρωτίστως ο ιδιοκτήτης να γνωρίζει  το μέλλον της κατασκευής; Δεν αναφέρεται πουθενά κάποια εργασία που θα προηγηθεί των επισκευών και ανεγέρσεων.


4. Ποιός κατηγοριοποίησε αυτή τη ζημιά ως σοβαρότερη της Μάνδρας; Γιατί εκεί δεν υπήρξε παρόμοια πρόταση; Από πλευράς φυσικής καταστροφής είναι σαφώς συγκρίσιμες! Το μόνο "ευαίσθητο" σημείο στο Μάτι ήταν οι νεκροί που θρηνήσαμε και βέβαια αυτό είναι πάντα ένα καλό χαρτί και ευκαιρία να χτίσουμε πολιτική επάνω του.

5. Οι μηχανικοί του δημοσίου θα ασχοληθούν στον ελεύθερο χρόνο τους; Θα τρελλαθούμε εντελώς; Δηλαδή πότε θα πηγαίνουν, τα βραδια; Επίσης, γιατί δεν συστήνονται κλιμάκια από μηχανικούς του Δημοσίου που έτσι κι αλλιώς πληρώνονται από το κράτος οπότε να ισχυριστεί κι αυτό ότι κάτι έκανε...και με συμβολική αποζημίωση να πάρουν και κάποιους ιδιώτες...

Τέλος, να πώ ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ... Αν δεν κερδίζεις, ζημιώνεσαι... Για παράδειγμα, εγώ μένω Πειραιά, στο Μάτι πώς θα πάω, με ποδήλατο; Ακόμη και στην έσχατη περίπτωση του να έχω χρόνο ή να μου έχουν κάτσει αρκετές δουλειές και να μή θέλω άλλα λεφτά, τί πιο φυσιολογικό από το να σκεφτώ ΜΗ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΜΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ! (Υποστηρίζω την άποψη περί μή καταβολής εισφορών ή φόρου)

 

Edited by JTB

Share this post


Link to post
Share on other sites

(37,7 εκατ. €+4,7 εκτ.€) = 42,4 εκατ. € !!

έχουν συγκεντρωθεί για τους πυρόπληκτους,  ενώ ΔΕΝ έχει εκταμιευτεί απ΄αυτά ούτε 1€ κατά την επίσημη μαρτυρία του κ. Βούτση . 

https://www.in.gr/2018/11/16/greece/oute-ena-eyro-stous-pyropliktous-apo-mati-kai-kineta/

Ο δε πρωθυπουργός είπε σε πυρόπληκτη στο Μάτι:

 «και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ, θα τα σπατάλαγες"

αντίστοιχα λοιπόν κατά  Σπίρτζειον εφαρμογή :

"Τι θέτε λοιπόν Κοι Μηχανικοί αμοιβές και έξοδα κίνησης και ασφαλιστική κάλυψη να σας δίναμε, αφού και να τα παίρνατε θα τα σπαταλάγατε ....!!!!"

Η χειρότερη σπατάλη όμως που έγινε ποτέ,.......

ήταν η σπατάλη των ψήφων που πήρατε για να βγείτε ...!!!

Edited by Anton_civeng

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.