Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι μισθωτή του δημοσίου και φεύγω για δουλειά στο εξωτερικό σε χώρα που δεν έχει σύμβαση με την Ελλάδα (όχι ΕΕ κλπ). Από την δουλειά μου θα πάρω άδεια άνευ αποδοχών. Το ΤΣΜΕΔΕ δεν μου απαντά σε mail που έστειλα λόγω καλοκαιριού. Ξέρετε τι πρέπει να κάνω για να διακόψω (προσωρινά) την ασφάλιση?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να ενημερώσω σχετικά με τη διαγραφή μας απ' το Τ.Ε.Ε..

 

Για το Τ.Ε.Ε. Αθήνας (Σύνταγμα, Νίκης 4):

 

Πάμε στο Τμήμα Μητρώου (2ος όροφος) και στο γραφείο 203 αν είμαστε κάτω της 15ετίας ή στο 205 για τους άνω 15ετίας. Το 207 που γράφεται σε αυτό το thread, είναι το γραφείο της προϊσταμένης, το οποίο μάλλον δε χρησιμοποιείται. Στο 203 λοιπόν, είναι μια πάρα πολύ εξυπηρετική υπάλληλος, που μου έδωσε το παρακάτω έντυπο που αναφέρει τα έντυπα που θέλει το Τ.Ε.Ε. για τη διαγραφή μέλους του, αναλόγως του λόγου διαγραφής:

 

TEE_Tmhma Mhtrwou_Diagrafh.pdf

 

Στην αίτησή μου ανέφερα ως λόγους διαγραφής 1) αλλαγή επαγγέλματος και 2) οικονομικούς λόγους. Ωστόσο, η υπάλληλος μου είπε ότι έχω περισσότερες πιθανότητες αναφέροντας μόνο οικονομικούς λόγους (τους οποίους τεκμηριώνω με τα απαραίτητα έγγραφα), γιατί για την αλλαγή επαγγέλματος δεν έχω τα απαιτούμενα έντυπα που το αποδεικνύουν. Έγραψα λοιπόν μόνο οικονομικούς λόγους στην αίτηση, που είναι η εξής και προέρχεται από το site του Τ.Ε.Ε.:

 

aitisi_diagrafis_nea_14.doc

 

Έμαθα επίσης ότι το Δ.Σ. θα συνεδριάσει μάλλον την επόμενη εβδομάδα. Το Τ.Ε.Ε. θα με ειδοποιήσει ταχυδρομικώς όταν γίνει η διαγραφή μου (από Σεπτέμβρη μου είπε) και μετά πάω με το χαρτί της διαγραφής μου στο ΤΣ.Μ.Ε.Δ.Ε. για να διαγραφώ από εκεί. Πιο πριν μπορώ να ενημερωθώ τηλεφωνικά από το γραφείο 203  (τηλ. 2103291296). Ρωτώντας αν πρέπει να πάω στο ΤΣ.Μ.Ε.Δ.Ε. τώρα, μου είπε ότι δεν ξέρει...  Άλλοι συνάδελφοι πάνε και τώρα και άλλοι μετά τη διαγραφή τους από το Τ.Ε.Ε.... Προσωπικά αποφάσισα να πάω όταν θα έχω το χαρτί διαγραφής από το Τ.Ε.Ε..

Στη συνέχεια πήγα με τα έγγραφα στο Πρωτόκολλο (είναι στον ίδιο όροφο), και πήρα αποδεικτικό της κατάθεσής τους με τον αριθμό πρωτοκόλλου.

 

Αυτά λοιπόν. Ελπίζω να βοήθησα.

 

ΥΓ. Θα ετοιμάσω εν καιρώ τη διαδικασία διαγραφής σε οργανωμένο κείμενο και θα το ανεβάσω.

Edited by cptop
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε!

Από τα παραπάνω εγώ συνάγω ότι ΔΕΝ μπορώ να διαγραφώ από το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ χωρίς πρώτα να παραιτηθώ από την θέση δημοσίου που κατέχω.

 

Επίσης, κάτι που βρήκα ψάχνοντας φορολογική νομοθεσία (Άρθρο 4 του Ν.4172/2013 - φορολογικός νόμος):

 

"Ένα φυσικό πρόσωπο είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, εφόσον:

α) έχει στην Ελλάδα τη μόνιμη ή κύρια κατοικία του ή τη συνήθη διαμονή του ή το κέντρο των ζωτικών του συμφερόντων ήτοι τους προσωπικούς ή οικονομικούς ή κοινωνικούς δεσμούς του ή

β) είναι προξενικός, διπλωματικός ή δημόσιος λειτουργός παρόμοιου καθεστώτος ή δημόσιος υπάλληλος που έχει την ελληνική ιθαγένεια και υπηρετεί στην αλλοδαπή."

Και από άλλα συμφραζόμενα κατάλαβα ότι ένας δημόσιος υπάλληλος ΔΕΝ μπορεί να δηλωθεί ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και να φορολογηθεί στην αντίστοιχη ΔΟΥ. Αυτό το γράφω γιατί πιθανόν κάποιοι να το ψάχνουν ταυτόχρονα με την υπόθεση ΤΣΜΕΔΕ/ΤΕΕ.

Η μόνη εκκρεμότητα με ΤΣΜΕΔΕ είναι να δω αν μπορώ να διαγραφώ τουλάχιστον από το ΚΥΤ...

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, είμαι μισθωτή του δημοσίου και φεύγω για δουλειά στο εξωτερικό σε χώρα που δεν έχει σύμβαση με την Ελλάδα (όχι ΕΕ κλπ). Από την δουλειά μου θα πάρω άδεια άνευ αποδοχών.

!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

!!!!!!!!!

 

Στο δημόσιο γίνεται αυτό... Γνωστός μου επειδή ήταν δημόσιος υπάλληλος (μόνιμος) έφυγε Σουδία, αλλά δεν παραιτήθηκε πήρε για 1 χρόνο άδεια ανευ αποδοχών.

Για να μην χαθεί η θέση του. Μαγκιά ε? Αν τα βρει σκούρα γυρνάει κι έχει τη θέση του κανονικά πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Very very true indeed! Κι ο ξάδερφος μου, διορίστηκε κανονικά στο ΥΠΟΙΚ (here in Greece), παρουσιάστηκε στη δουλειά του, και πήρε μια ωραία άδεια άνευ αποδοχών γιατί στο μεσοδιάστημα έγινε δεκτός ως υπάλληλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι εδώ κι ένα χρόνο είναι στη Γερμανία. Μας φαίνεται λίγο "κάπως" αλλά κι εμείς στη θέση τους τα ίδια θα κάναμε...

Link to comment
Share on other sites

!!!!!!!!!

 

Να μην σχολιάσω τα ειρωνικά θαυμαστικά και βγούμε off topic. Δύο πράγματα μόνο:

1) Όλοι το ίδιο θα κάνανε στην θέση μου

2) Η άνευ αποδοχών από 2 χρόνια έχει αυξηθεί στα 5 τελευταία, δίνοντας έτσι κίνητρο σε όποιον θέλει να φύγει "για να γλυτώσει το δημόσιο χρήματα"

3) Δεν πληγήκατε μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες από την κρίση. Πληγήκαμε αντίστοιχα και οι υπάλληλοι του δημοσίου. Ξέρετε όλοι οι συνάδελφοί μου στην τεχνική υπηρεσία βρίζουν τους εργολάβους-ελ.επ. που "τόσα χρόνια θησαυρίσαν", "καλά να πάθουνε" και τέτοια. Επειδή όμως εγώ έχω τον σύζυγο ελ. επ. και ουσιαστικά την πατάμε και από την μία και από την άλλη όψη του νομίσματος, ξέρω πολύ καλά τι θα πει να ψάχνεις απεγνωσμένα για εισόδημα γιατί οι φιλότιμοι δημόσιοι υπάλληλοι πεινάνε στο δημόσιο και το λέω με απόλυτη γνώση του τι συμβαίνει. Και εγώ (εκτός από τον συζυγό μου) ελ. επ. ήμουν πριν διοριστώ...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πεινάνε αλλά και η καβάντζα καβάτζα..... Παιδί δημοσίων υπαλλήλων και ξέρω πολύ καλά τι λέω....

Αυτά πρέπει να κοπούνε μαχαίρι!!! (Βαριέμαι να βάζω πολλά θαυμαστικά..)

Link to comment
Share on other sites

Να κοπούν ίκαρε. Αυτά και άλλα πολλά όμως! Και μέχρι να γίνει η Ελλάδα κράτος "Ο σώζων εαυτώ σωθήτω"...

 

Φίλος που λειτούργησε "αλλιώς", παραιτήθηκε από το στρατό και ετοιμάστηκε να κάνει μπιζνες. Οι μπιζνες όμως χαλάσανε για κάποιο λόγο και αυτός δεν ήτανε καθόλου καλά ήδη οικονομικά. Είχε χάσει και την δουλειά του....Έπεσε από τον δεύτερο και τώρα τον κλαίει η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του...

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

off topic:

 

Fantasia δεν σε γνωρίζω και δεν θέλω να το κάνω προσωπικό αλλά οφείλω να σχολιάσω τα ακόλουθα με αφορμή αυτό που έγραψες και δεν το γνώριζα,

 

1. Απορώ πως μπορεί να πάιρνει κάποιος άδεια για τόσο μεγάλο διάστημα . Αν κάποιος μπορεί να λέιψει τόσο πολύ καιρό πολύ απλά δεν χρειάζεται στην υπηρεσία του και αυτή είναι η πιο τρανή απόδειξη.

2.Απίστευτα ανηθικη ενέργεια (αλλά ποιος έχασε την ηθικh για να την βρούνε η δημόσιοι υπάλληλοι) την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοι ψάχνουν για δουλειά στο εξωτερικό με αποκλειστικό σκοπό την επιβίωση (μάρτυρας τα δεκάδες μηνυματα που έχω δεχθεί σε σκαιπ, linkedin etc) κάποιοι χωρίς να χάνουν τη δουλειά τους πίσω (ενέργεια χωρίς ρίσκο) καλύπτουν και μία θέση στο εξωτερικό.

3. Επειδή παίζει το αστείο επιχείρημα ότι λόγω προσόντων επιλέγονται τετοια άτομα από εταιρείες στο εξωτερικό, όσοι είναι στην πιάτσα γνωρίζουν τα εξής : πριν καμιά 15αρια χρόνια όταν αρχισε να προσλαμβάνει η αττικό μετρό κόσμο (όλοι μα όλοι προσλήφθηκαν με μέσο) μετά από χρόνια απέκτησαν εμπειρία στηνπλάτη του Ελληνα φορολογούμενου και τώρα πουλάνε μούρη και τεχνογνωσία στο εξωτερικό κρατώντας τη θεσούλα πίσω.

4. Πόσο νόμιμο είναι να είσαι επίβλεψη σε εργολάβο στην Ελλάδα και να βρίσκεις δουλειά στον ίδιο εργολάβο στο εξωτερικό ??

 

Η κλεψιά των δημοσίων υπαλλήλων μηχανικών είναι κοινός τόπος και δεν θα αναφερθώ σε περιπτώσεις που γνωρίζω,(χρειάζεται ξεχωριστό νήμα) αυτό βεβαια που ποτέ δεν έπαψε να με εντυπωσιάζει είναι και αναξιοπρέπεια που έχω συναντήσει εκ μέρους των.

 

 

Υ.Γ. Λυπάμαι για κάθε άνθρωπο που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία αλλά έχει χαθει κάθε ίχνος λογικής αν κάποιος πιστεύει ότι π.χ.  ένας λοχαγός μπορεί να λείψει κανα δύο χρόνια από το στρατό για να κάνει business και μετά να ξαναγυρίσει στη θέση του στον Εβρο (Νταξει και ο Τούρκος θα δείξει κατανόηση)

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.