Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών έχοντας συμπεριλάβει ορόφους που δεν είχαν κατασκευαστεί


Recommended Posts

Καλημέρα. Τα φώτα σας παρακαλώ . Σε οριζόντια σύσταση του 1988 εμφαίνεται 3ος και 4ος όροφος σε μια από τις 2 κάθετες οικοδομές , που όμως δεν χτίστηκαν ποτέ αυτοί οι όροφοι. Ούτε καν πλάκες δεν έχουν πέσει. Η οικοδομική άδεια του 1987 μιλάει για τρεις ορόφους (πυλωτή, 1ος και 2ος) τα οποία έχουν χτιστεί κανονικά. Στη σύσταση παρολαυτά φαίνεται σαν χτισμένος και ο 3ος και ο 4ος με χιλιοστά στο εξ´ αδιαρέτου και συγκεκριμένα τετραγωνικά και διάταξη δωματίων (διευκρίνιση  :όχι σαν μελλοντικά κτίσματα  ). Αυτοί οι 2 όροφοι αφού δεν υπάρχουν πολεοδομικώς ,για να μεταβιβαστούν , πωληθούν κλπ , οφείλω να αλλάξω τη σύσταση πρώτα για να φαίνεται η πραγματική κατάσταση ότι δλδ απλά έχουν δικαίωμα υψούν ;

Ευχαριστώ 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν όλες οι ιδιοκτησίες, υλοποιημένες και μη, βρίσκονται στην κυριότητά σας, τότε μπορείτε να κάνετε όποια μεταβολή θέλετε στη σύσταση. Αν υπάρχουν συνιδιοκτήτες, τότε θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη τους.

Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, cool1970 said:

...Αυτοί οι 2 όροφοι αφού δεν υπάρχουν πολεοδομικώς ,για να μεταβιβαστούν , πωληθούν κλπ , οφείλω να αλλάξω τη σύσταση πρώτα για να φαίνεται η πραγματική κατάσταση ότι δλδ απλά έχουν δικαίωμα υψούν ; ...

Αρμόδιος να σας απαντήσει είναι ο/η συμβολαιογράφος που θα δει τα συμβόλαια σας και την σύσταση και  αφού της περιγράψεις έστω και ενδεικτικά την υφιστάμενη κατάσταση θα σας ενημερώσει για τα απαιτούμενα να γίνουν.

 

Απ άποψης έργο Μηχανικού δεν συνιστά πολεοδομική παράβαση η μη υλοποίηση τμήμα Οικοδομικής Άδειας από μόνο του.

Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, cool1970 said:

.................Στη σύσταση παρολαυτά φαίνεται σαν χτισμένος και ο 3ος και ο 4ος με χιλιοστά .................(διευκρίνιση όχι σαν μελλοντικά κτίσματα)......

Αυτό είναι ΑΠΙΘΑΝΟ να συμβαίνει. Μελετήστε καλύτερα τη σύσταση....

 

Link to comment
Share on other sites

35 λεπτά πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Αυτό είναι ΑΠΙΘΑΝΟ να συμβαίνει. Μελετήστε καλύτερα τη σύσταση....

 

Το έχω κάνει σε προσωπική υπόθεση

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά φίλε... Χριστός Ανέστη!

Επίτρεψέ μου να συνεχίζω να θεωρώ ως απίθανο το γεγονός ότι, συμβολαιογράφος έχει συστήσει ΣΟΙ σε ακίνητο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και μελλοντικοί όροφοι, χωρίς όμως ν' αναφέρει ότι, αυτοί οι μελλοντικοί όροφοι, είναι "μελλοντικοί".

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, cool1970 said:

Καλημέρα. Τα φώτα σας παρακαλώ . Σε οριζόντια σύσταση του 1988 εμφαίνεται 3ος και 4ος όροφος σε μια από τις 2 κάθετες οικοδομές , που όμως δεν χτίστηκαν ποτέ αυτοί οι όροφοι. Ούτε καν πλάκες δεν έχουν πεσει. Η οικοδομική άδεια του 1987 μιλάει για τρεις ορόφους (πυλωτή, 1ος και 2ος) τα οποία έχουν χτιστεί κανονικά. Στη σύσταση παρολαυτά φαίνεται σαν χτισμένος και ο 3ος και ο 4ος με χιλιοστά στο εξ´αδιαρέτου και συγκεκριμένα τετραγωνικά και δίαταξη δωματίων (διευκρίνιση  :όχι σαν μελλοντικά κτίσματα  ). Αυτοί οι 2 όροφοι αφού δεν υπάρχουν πολεοδομικώς ,για να μεταβιβαστούν , πωληθούν κλπ , οφείλω να αλλάξω τη σύσταση πρώτα για να φαίνεται η πραγματική κατάσταση ότι δλδ απλά έχουν δικαίωμα υψούν ; Ευχαριστώ 

Πρωτίστως να κάνεις έλεγχο από το αρχείο της ΥΔΟΜ μέσω του μηχανικού σου για το αν υπήρχε κάποια άλλη άδεια που δεν έχεις στο αρχείο σου ώστε να αφαιρέσουμε ένα ένα τα ενδεχόμενα.

Επίσης να δεις μήπως στο τότε συμβόλαιο υπήρχε υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη ότι το κτίσμα (στην προκειμένη 3ος και 4ος) είχαν κατασκευαστεί προ του έτους 1983 και να ανασυρθούν οι κατόψεις που συνοδεύουν τη σύσταση από το αρχείο της συμβολαιογράφου. Προσωπικά και εμένα μου φαίνεται περίεργο να μην έχουν παρακρατηθεί χιλιοστά μελλοντικής δόμησης ("αέρας") και να έχουν εξαντληθεί σε υλοποιημένη δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Εν τέλει και για να μην κουράζω. Ένα σκεπτικό είναι : το κτίσμα φαίνεται στη σύσταση αλλά δεν υπάρχει στη πραγματικότητα . Για να μεταβιβαστεί από όσο ξέρω θα πρέπει να προσκομιστούν α. βεβαίωση πληρωμής ΕΝΦΙΑ , β. Βεβαίωση μηχανικού ότι το κτίριο υφίσταται με τη νόμιμη χρήση του , γ. Βεβαίωση ΤΑΠ από τον δήμο , δ. Απόσπασμα κτηματολογίου. Από όλα αυτά δεν υπάρχει φυσικά τίποτε. Μόνο μια σύσταση του 1988 που παρουσιάζει ως υπάρχοντες τον 3ο και 4ο. Άλλη άδεια δόμησης δεν υπάρχει μετέπειτα από την αρχική η οποια δεν ήταν για 4 ορόφους συν πυλωτη , αλλά για 3. Ούτε παλιότερη άδεια καθώς ήταν ανέκαθεν οικόπεδο. Τα θέματα ανέκυψαν όταν είδε ο μεσίτης τη σύσταση. Συμβολαιογράφο θα δω φυσικά , απλά επειδή ο παλιός συμβολαιογράφος έκανε πατάτα εμφανίζοντας κτίσματα που δεν υπάρχουν , κι επειδή είναι Παρασκευή και επειδή μέχρι τη Τετάρτη που θα δω συμβολαιογράφο θα σκάσω , είπα να πάρω μια γνώμη. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.