Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγροτική αποθήκη.


Recommended Posts

Βασίλη, άλλα και άλλα έχουν καταστρέψει το περιβάλλον και την οπτική μας. Οι αποθηκούλες των 15 τμ είναι πταίσμα μπροστά σε όσα έχουν συντελεστεί.  Υποθέτω εννοείς ότι θα υπάρχουν και υπερβάσεις ύψους στα επικλινή. Όμως ο νόμος είναι σαφής. Λέει 3 μέτρα ύψος. Αν πάει να το χτίσει σε επικλινές θα έχει σίγουρα υπέρβαση ύψους στη χαμηλή πλευρά και ενδεχομένως στις πλάγιες πλευρές. Για να πούμε και την αλήθεια θα βόλευε να μην υπήρχε η απαίτηση της λιθοδομής, καθώς σε πολλές αγροτικές περιοχές οι ντόπιοι κτίστες συνήθως δουλεύουν τούβλο-τσιμεντόλιθο πιο εύκολα, αλλά και για τον ιδιοκτήτη έρχεται λίγο πιο οικονομικά και θα μπορούσε να μπει στην διάταξη μια τυποποιημένη κατασκευή με συγκεκριμένο χρωματισμό (πχ ώχρα) και συγκεκριμένα υλικά όψης γενικότερα αν δεν ήθελε κάποιος να το ανεγείρει με λιθοδομή. Βεβαίως, τα παλιά χρόνια πριν πολλές δεκαετίες αυτές οι αποθήκες στην περιοχή μου (όπου χρησιμοποιούνταν και ως κατοικίες-αγροικίες) ήταν πλινθόκτιστες (με ωμόπλινθους), ένα επίσης φυσικό υλικό, ενώ τα ανοίγματα ήταν ξύλινα και οι σκεπή από κορμούς παρακείμενων κυπαρισσιών, πέτσωμα με καλάμια και επιστέγαση με λασπωτά κεραμίδια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάντως σε αντίστοιχη ερώτηση, ΥΔΟΜ ανέφερε ότι οι τσιμεντόλιθοι καλύπτουν την απαίτηση της λιθοδομής για αυτής της κατηγορίας αποθήκες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πολύυυυ  μου άρεσε  αυτο....😀

Κατα τα λοιπα, δεν αντιλαμβανομαι ποιο  θα ειναι το περιεχόμενο της....ΜΠΕ για αυτη την λιθοκτιστη αποθήκη:smile:

και με βαση ποιους περιβαλλοντικους κανονες θα γινει, ειδικα οταν,

στη μεση του καμπου της Λαρισας, κάποιος δεν δικαιουται  να χρησιμοποιησει σαν "περιβαλλοντικά  μη αποδεκτο υλικο"

τις κροκαλες απο τον διπλανο...παραποταμο,  αλλά θα πρεπει να κουβαλησει πετρες απο το βουνο 50 χιλ. μακρυα και να  φερει και πετραδες να τις ..ματσακονισουν... ή να τις παρει απο τον εμπορα  και να τις πληρωσει -  σαν....  γκουρμέ -  σε πολλαλασια τιμη εν σχεση με εναν τσιμεντολιθο.

Εξ αλλου, ετυμολογικα, οι τσιμεντολιθοι δεν ειναι τπτ αλλο παρα  "λιθοι απο τσιμεντο."

[και, σορρυ για το οφ τοπικ, αλλα να θυμισω εκεινες τις εγκυκλίους  του Αποστολου, για τις προχειρες στανες που μια ελεγαν ετσι, μια αλλοιως.... μια ανταλλοιως.... για σκουριασμενες λαμαρινες και καρφια μεταχειρισμενα...  χωρις κονιαμα αλλα επιτρεπεται ο ασβεστης...

https://www.michanikos.gr/forums/topic/35823-α23-σταυλικές-κτηνοτροφικές-εγκαταστάσεις-δικαιολογητικά-πρόστιμα-κτλ/?do=findComment&comment=933687

τι θυμηθηκα τωωωρα...]

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Urehit said:

Πάντως σε αντίστοιχη ερώτηση, ΥΔΟΜ ανέφερε ότι οι τσιμεντόλιθοι καλύπτουν την απαίτηση της λιθοδομής για αυτής της κατηγορίας αποθήκες.

Αν το αναφέρει και γραπτώς να μας το ανεβάσεις συνάδελφε. Πλέον μετά το e-adeies έχουμε την αποκλειστική ευθύνη έκδοσης ΕΕΔΜΚ οπότε οι προφορικές απαντήσεις της ΥΔΟΜ δεν έχουν απολύτως κανένα όφελος για εμάς. Όπως έχουμε αναφέρει πιο πάνω, ο νόμος 4495, η σχετική απόφαση περί δικαιολογητικών ΕΕΔΜΚ καθώς και ο ΝΟΚ δεν αναφέρουν ότι μπορεί να αντικατασταθεί η λιθοδομή από τσιμεντόλιθους ή οπτοπλινθοδομή. Ίσως κάποια στιγμή να εκδόθηκε έγγραφο το οποίο ερμήνευσε το ζήτημα και μετά αποσύρθηκε. Μόνο μια δημοσίευση της συναδέλφου έχουμε με  ερωτοαπαντήσεις προς τους ιδιώτες, η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι επίσημο.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, dimitris GM said:

...

στη μεση του καμπου της Λαρισας, κάποιος δεν δικαιουται  να χρησιμοποιησει σαν "περιβαλλοντικά  μη αποδεκτο υλικο"

τις κροκαλες απο τον διπλανο...παραποταμο,  ...

Λιθόκτιστη εννοεί με φυσικούς λίθους. Και οι κροκάλες φυσικές είναι (πιο φυσικές δεν γίνεται). Έλα όμως που δεν προσφέρονται για χτίσιμο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.