Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Πρώτο ΦΕΚ

Για αιτήσεις σε υπαγωγή, όπου η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου λήγει εντός του διαστήματος από 11/03/2020 ως και 29/06/2021, η προθεσμία παρατείνεται αυτοδίκαια ως και τις 30/06/2021.

Δεύτερο ΦΕΚ

Α. Μετά το πέμπτο εδάφιο της παρ. 7.5.3 του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής :
«Για αιτήσεις σε υπαγωγή, όπου η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου λήγει εντός του διαστήματος από 23/10/2020 ως και 29/06/2021, η προθεσμία παρατείνεται αυτοδίκαια ως και τις 30/06/2021».
Β. Το εικοστό δεύτερο εδάφιο της παρ. 5.2 του Οδηγού Εφαρμογής του Β’ Κύκλου του Προγράμματος τροποποιείται ως εξής :
«Για τις οριστικά υποβληθείσες αιτήσεις που βρίσκονται σε διαδικασία προέγκρισης Δανείου και η άνω προθεσμία λήγει εντός του διαστήματος από 11.03.2020 ως και 30.05.2021, η προθεσμία παρατείνεται αυτοδίκαια ως και τις 31.05.2021.».

1.pdf 2.pdf

Edited by kan62
  • Like 2
Δημοσιεύτηκε

Για τον Α’ Κύκλο...

«Για αιτήσεις σε υπαγωγή, όπου η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου λήγει εντός του διαστήματος από 11/03/2020 ως και 29/06/2021, η προθεσμία παρατείνεται αυτοδίκαια ως και τις 30/06/2021.»

Εμένα, η τελευταία που είχα απο αυτό το κύκλο, έληξε στις 27/12/20 (μετά απο διαδοχικές παρατάσεις που είχαν δοθεί απο το πρόγραμμα και κάποιες παρατάσεις που είχαμε ζητήσει), χωρίς να ολοκληρωθεί η διαδικασία, λόγω οικονομικής αδυναμίας του αιτούντα να πληρώσει τη συμμετοχή του, περίπου 15.000€.

Δεν γνωρίζω πλέον αν μας δοθεί πάλι η δυνατότητα (με παράταση), αφού γράφει λήγει και όχι έχουν λήξει ή/και πρόκειται να λήξουν στο διάστημα που αναφέρει. (μια ζωή, με τα φύλλα της πικροδάφνης στο στόμα να τα μασάμε)

Επίσης, αυτό που γράφει «...από 11/03/2020 ως και 29/06/2021, η προθεσμία παρατείνεται αυτοδίκαια ως και τις 30/06/2021.», δηλ. παρατείνεται για μία μόνο μέρα ή είναι τυπογραφικό λάθος και θα έπρεπε να γράφει έως 30/6/2020, η προθεσμία παρατείνεται μέχρι 30/6/21?

Δημοσιεύτηκε

Είναι πιο απλό ...

Λέει ότι όλες οι ημερομηνίες λήξης που βρίσκονται στο χρονικό διάστημα από 11/3/20 μέχρι 29/06/21 αλλάζουν αυτόματα σε 30/06/21.

Επομένως και η δική σου.

• Like 1
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το λογικό είναι όπως το λές συνάδελφε, είναι όμως το ίδιο λογικό (η μετάφραση που δίνεις) και για το νομοθέτη? 😜

• 10 months later...
Δημοσιεύτηκε

Γνωρίζει κανείς αν έχει δωθεί παράταση στην λήξη του Εξοικονομώ ΙΙ-b???...

Η καρτέλα μου γράφει από σήμερα λήξη 30/04/2022......

Έναρξη Κατάσταση Προθεσμίας
<Επιλέξτε>ΕΝΕΡΓΗΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
<Επιλέξτε>

Κατάσταση αίτησης κατά την έναρξη Κατάσταση αίτησης μετά την ικανοποίηση της προθεσμίας Λήγει σε Χ ημέρες Ημερομηνία Λήξης Αίτημα παράτασης

02/04/2020 20:47:09 ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 06. Αίτηση σε υπαγωγή 08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης 128 30/04/2022
Δημοσιεύτηκε (edited)

Σωστόος ο υπουργός!! Χωρίς πολλά πολλά. Μπράβο. Το έλεγξα και εγώ. Μου είχε κάνει εντύπωση που δεν είχε έρθει email ότι λήγει η προθεσμία.

Edited by katrmp
Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω αν πρέπει να ενημερώσω τον πελάτη μου και τους προμηθευτές του ή να τους αφήσω στον πανικό τους γιατί με έχουν φτάσει ένα κλικ από το εγκεφαλικό με την μέχρι πριν 10 μέρες χαλαρότητα τους......

Δημοσιεύτηκε
34 λεπτά πριν, pggiotas said:

....μέχρι πριν 10 μέρες χαλαρότητα τους......

Φαίνεται ότι ήταν ..."από μέσα" ... ενημερωμένοι !!! 😊

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Μόλις επικοινώνησα με το  (Help Desk) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας A.E. (210-3000877)   και μου επιβεβαίωσαν ότι έχουν δώσει  παράταση μέχρι και 30/04/2022.....

Μήνυμα πάντως δεν μου έχει έρθει..... ούτε και στον ωφελούμενο... 

Edited by pggiotas
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε @pggiotas απο τη κουβέντα που έκανες αυτή η παράταση ισχύει μόνο για το ΙΙ-b ή και για το ΙΙ-a (2018)?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.