Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύγκριση φωτοβολταϊκών πλαισίων


kostinio11

Recommended Posts

Επιτέλους παιδιά πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μία συζήτηση για τα πανέλα.

Κυκλοφορούν πολλές κατασκευαστικές και ακούς πάρα πολλές γνώμες οι οποίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Επειδή το αντικείμενο είναι κάπως καινούριο (5-10 χρόνια) δεν ξέρεις τι να πιστέψεις.

Για πάρκα έχω την άποψη ότι πρέπει να διαλέξεις "αξιόπιστα" Γερμανικά ή κινέζικα οικονομικά καθώς η διαφορά μεταξύ τους φτάνει 10%. Αλλά ποιες είναι οι Γερμανικές αξιόπιστες? Η οι Κινέζικες θα υπάρχουν μετά απο λίγο η έστω υπάρχει ικανοποιητική εγγύηση, και μεγάλη παραγωγή ώστε να να θεωρείται μεγάλη?

Επίσης είναι σωστό να διαλέξεις πολύ γνωστές εταιρείες που όμως κατσκευάζουν πάνελ σε Κίνα, Ινδία ?

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπερα,θελει να κανει εγκατασταση φωτοβολταικων 10κw ενας συγγενης και ηθελα να ρωτησω σε ποιο σημειο υστερουν τα κινεζικα απο τα γερμανικα εχει κανενας εμπειρια και απο τα δυο,γιατι αποτι λεει η βιβλιογραφια μονοκρυσταλλικα η πολυκρυσταλλικα ειναι και τα δυο οποτε καποια αλλοιφη στο πανελ ας πουμε μπορει να αυξανει την αποδοση στα γερμανικα ?

Link to comment
Share on other sites

dwtlks

 

Η απλές διαφορές σύμφωνα με τις εταιρίες είναι οι εξής .

1.Όσον αφορά την κατασκευή τους τα κινέζικα πάνελ έχουν πρόβλημα συγκόλλησης .

Τι εννοώ ?

Ότι τα κινέζικα πάνελ συγκολλούνται από ανθρώπινο δυναμικό και όχι από συστήματα ρομπότ όπως τα γερμανικά .Αυτό έχει ως συνέπεια η συγκόλληση τους να γίνετε πολλαπλή σε κάθε σημείο τους η μια επάνω στην άλλη .

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πάνω κάτω 3 ετών να αρχίζουν τα προβλήματα λόγω της απορρόφησης υγρασία μέσα στα υλικά των πλαισίων τα οποία παρεμπιπτόντως είναι πολύ χαμηλής ποιότητας έναντι των γερμανικών .

 

2.Ο έλεγχος ως προς την αντοχή τους που γίνεται ως προς τις καιρικές συνθήκες στα εργοστάσια κατασκευής τους είναι πολύ ποιο μικρός σε αριθμό από τον αντίστοιχο των γερμανικών .Αυτό έχει ως συνέπεια τα κινέζικα πάνελ να είναι ποιο ευάλωτα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες όπου μια εξ' αυτών και ο καύσωνας που ρίχνει την παραγωγή της ενέργειας στα μισά .

 

3.Ο σκοπός επιλογής των πάνελ εξαρτάτε από εμάς τους ίδιους .

Εάν κάποιος θέλει να βάλει 10 KW μπορεί να το κάνει και για να κερδίσει χρήματα και δοκιμαστικά .Τα κινέζικα πάνελ χρησιμοποιούνται για πειραματικούς δοκιμαστικούς σκοπούς αντοχής τους .

Για σοβαρούς σκοπούς όμως χρησιμοποιούνται τα γερμανικά .

 

4.Το κυριότερο όμως κριτήριο επιλογής των πάνελ είναι η ίδια τους η εγγύηση .Για αυτό οι περισσότερο στο δίλλημα κινέζικων ή γερμανικών προτιμούν τα γερμανικά όπου έχουν την παρεχόμενη εγγύηση ετών όσο δηλαδή διαρκεί και η σύμβαση που επισυνάπτουμε με την ΔΕΗ .Χρόνος ο οποίος είναι αρκετός ώστε να κάνουμε και την απόσβεση των χρημάτων μας .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται πανέλα γνωστών εταιρειών όπως πχ Suntech,Schott, να δίνουν χειρότερα χαρακτηριστικά όπως θερμοκρασιακούς συντελεστές,ανοχή ισχύος απο άλλες εταιρείες που έχουν μικρότερη πορεία στον χώρο, π.χ Luxor; Mήπως αυτά που αναγράφονται στα datasheets δεν είναι αληθινά;

Eυχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.

Στο θερμοκρασιακό συνετελεστή:

Τα Luxor έχουν 0,49%/οΚ

Tα Suntech έχουν 0,44%/oK

Τα Schott έχουν 0,43%/oK

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.

Στο θερμοκρασιακό συνετελεστή:

Τα Luxor έχουν 0,49%/οΚ

Tα Suntech έχουν 0,44%/oK

Τα Schott έχουν 0,43%/oK

 

Τα Luxor η σειρά των πολυκρυσταλλικών(eco line 60) έχει θερμοκρασιακό συντελεστή 0,45%/ οC και δίνει θετική ανοχή ισχύος 6.5Wp. Εάν θες δώσε μου το link που τα βρήκες 0.49%. Παραθέτω το δικό μου:

http://www.luxor-solar.com/root/img/pool/pdf/datenblaetter/neu/poly_de01032011.pdf

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Sonic, δεν θα μείνω στην αναφορά σου στην Luxor, γιατί όπως δηλώνει και η ίδια η εταιρία στον δικτυακό της τόπο, είναι γερμανική εταιρία παροχής προιόντων, με ουσιαστική δραστηριότητα μόλις από το 2007 !!! τα προιόντας της οποίας γίνονται φασόν στην Κίνα. Αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητα και κακό...Δεν συζητάμε για τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των προιόντων στην εσωτερική δομή της επιχείρησης!!!

Στην Ecotec, παρατηρούσα τα προς επίδειξη πάνελς: τουλάχιστον 5 cells προβληματικά/πάνελ!!..μπορεί και να έτυχε..

 

Custa:Είναι αληθινά, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και κάτι τέτοιο ΔΕΝ μπορεί να συμβεί..

Εξάλου γι αυτον τον λόγο α)πολλά διεθνή περιοδικά κάνουν τα tests τους,είτεμέσα στα εργαστήρια που διαθέτουν είτε σε ανοικτό πεδίο και β)τουλάχιστον την Αμερική υπάρχουν οργανισμοί που κάνουν ανεξάρτητες μετρήσεις τις οποίες και κοινοποιούν!!

 

Η εξήγηση απο την δική μου μεριά είναι η εξής: Υπάρχουν και ευτυχώς, επιχειρήσεις με καινοτομία. Αυτές φυσικό και λογικό είναι ειδικά τα πρώτα έτη να έχουν και μικρά νούμερα πωλήσεων...Κάπως έτσι π.χ. είναι και η ιστορία της SunPower για να φτάσει σήμερα και να κάνει ΤΑ νούμερα και να την γνωρίζει όλος ο κόσμος....Το πιο δύσκολο σημείο κατά την γνώμη μου, είναι πως μια καινοτόμος εταιρία,στην πορεία προς την δόξα, συνεχίζει την έρευνα και συνεχίζει να παράγει καινοτομικά προιόντα για να βρίσκεται πάντα στην κορυφή της αγοράς της..

Και για να πάω λίγο στα καθ ειμάς...

Πόσοι γνωρίζουν, αναζητούν και προωθούν καινοτόμα προιόντα στους πελάτες τους? ή το 90% είναι "θύματα" του marketing των εταιριών??

Πόσοι γνωρίζουν τι εστί θερμοκρασιακός συντελεστής (μιας που τον ανέφερες) και αν/και πόσο σημαντικός είναι για την Ελλάδα? και πώς το κοινωνούν αυτό στους πελάτες τους??

Για να μην αναφερθώ σε Inverters...

 

Αιντεεε και ο καιρός σήμεραπροσφέρεται για καφεδάκι στην παραλία !!!:)

Link to comment
Share on other sites

Προς τους Μηχανικούς που ασχολούνται με τα φωτοβολταϊκά και είναι μελετητές:

 

Όταν αναφερόμαστε στο θερμοκρασιακό συντελεστή είτε πρόκειται για διαφορά σε βαθμούς Kelvin είτε για Celcius είναι το ίδιο και το αυτό.

 

Είναι κάτι που το διδαχτήκαμε στην Γ' Γυμνασίου.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κύριε συντονιστά διαφωνώ ... αλλά δεν είναι δικό μου το forum

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.