Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κακοτεχνίες σε ιδιωτική κατοικία.


nautilos

Recommended Posts

Λοιπόν για να λήξει το θέμα:

 

ΔΕΝ γνωρίζουμε την υπόθεση του nautilos από πρώτο χέρι.Επίσημες γνωμοδοτήσεις από μέλη του φόρουμ ΔΕΝ μπορούν να γίνουν,ο καθένας μέσω της ανωνυμίας μπορεί να λέει ό,τι του καπνίσει.

 

Η υπόθεση πάει σε ορκωτούς πραγματογνώμονες που η γνωμοδότησή τους έχει νομοτεχνική βαρύτητα προκειμένου να επέλθουν αποζημιώσεις με δικαστική απόφαση.

 

Φίλε nautilos,στην περίπτωση που λες αλήθεια,λυπάμαι κ εγώ πολύ για ό,τι σου συνέβη,αλλά ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ.

 

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι παρακαλώ να σταματήσουν τις εικασίες.Αν κάποιος από τους συναδέλφους είναι ορκωτός,παρακαλείται να αναγράφει κ τα προσωπικά του στοιχεία για να εκφέρει άποψη του ''τί είναι οι μηχανικοί''.Κ στην περίπτωση του nautilos δεν έχει κάποιο νόημα να επισηαμνθούν τυχούσες παραλείψεις, η κατασκευή ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ.

 

Αυτά κ ΤΕΛΟΣ

Link to comment
Share on other sites

και επειδη το εργο εχει παραληφθει τι εγινε?

δηλαδη επειδη κατοικηθηκε τον Νοεμβριο και με τις βροχες του Φεβρουαριου τρεχανε νερα απο τους ηλεκτρολογικους πινακες ποτε επρεπε να το παρουμε χαμπαρι?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ nautilos

 

Αυτό που θέλει να σου πει ο συνάδερφος zavi είναι ότι πλέον μέσω αυτού εδώ του χώρου ότι και να γίνει δεν πρόκειται όχι μόνο να λύσεις το πρόβλημα σου, αλλα ούτε καν να πλησιάσεις και στο ελάχιστο στην όποια λύση είναι δυνατή. Αυτό που είχες να πάρεις από εδώ το πήρες. Όσο πιο γρήγορα κινηθείς νομικά τοσο πιο γρήγορα θα ξεκαθαρίσεις τα πράγματα

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ nautilos, λέγοντας ότι "οι μηχανικοί αποτελούν μεγάλη δύναμη" σε καμιά περίπτωση δεν εννοώ ότι δεν μπορείς να τα βάλεις μαζί τους, και προς θεού μη νομίσεις ότι υπερασπίζομαι αυτόν που σε οδήγησε στη σημερινή κατάσταση!! Όμως, διαβάζω στα επόμενα γραφόμενά σου ότι δεν έχεις κάνει συμφωνητικό? Πως όμως εμπιστεύτηκες έναν άνθρωπο να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο ποσό χρημάτων? Με ποιά κριτήρια τον άφησες ανεξέλεγκτο? Θα μου πεις ότι σου φάνηκε καλός άνθρωπος? Ότι πήρες καλές συστάσεις? Πως εξασφάλισες ΕΣΥ την καλή συνεργασία σας? Πως έλεγχες την καλή πορεία του έργου? Δεν σου είπε κανείς για ΓΡΑΠΤΗ συμφωνία και για εγγύηση καλής λειτουργίας από τα συνεργεία και τους επαγγελματίες που πέρασαν από την οικοδομή? Συγγνώμη για την ερώτηση, αλλά εσύ στη δική σου δουλειά δεν κάνεις γραπτές συμφωνίες?

Link to comment
Share on other sites

Αμαν ρε Zavi, άσε τον κόσμο να πει την άποψη του! Πάντως συμφωνώ κι εγω στο οτι δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Ας γίνει κατανοητό λοιπόν πως το θέμα (και η λύση) είναι νομικό και όχι σχετικό με μηχανικούς.

 

Χρήστη nautilos διάβασε την υπογραφή μου για να καταλάβεις τί κάνουμε σε αυτό το φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καταλάβει αν το εν λόγω γραφείο, σας έκανε την νόμιμη επίβλεψη της άδειας?, έκανε ιδιαίτερη επίβλεψη με ξεχωριστή αμοιβή της κατασκευής?, σας συννέστησε συνεργεία - προμηθευτές? ή τέλος του αναθέσατε εργολαβικά την κατασκευή του σπιτιού σας?.

Παρακαλώ μεν συγχέετε τα πράγματα κάθε τι από τα παραπάνω είναι διαφορετικό.

Επίσης πέρα από την άδεια έχετε υπογράψει κάποιο συμφωνητικό με το γραφείο ή με κάποιο από τα συνεργεία ??

Link to comment
Share on other sites

δεν ηταν εν λευκο. ειχαμε εβδομαδιαια ραντεβου και στο γραφειο και στην οικοδομη ειχα γνωρισει ολους τους συνεργατες και οι εργασιες γινονταν συμφωνα με το προγραμμα αλλα και τις δικες μου επιλογες.

 

Εν λευκώ ήταν όπως ήδη ειπώθηκε και με βάση τα στοιχεία που δίνεις. Δεν αγοράζεις cd player (όπως είπες) για να μπλέκονται ...ενώσεις καταναλωτών. Σηκώνεις οικοδομή. Η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθείς σε (έμπειρο με τέτοια θέματα) δικηγόρο. Οποιαδήποτε συζήτηση εδώ, δεν έχει νόημα.

Link to comment
Share on other sites

και εγώ λυπάμαι για την εξέλιξη του έργου

-------

παιδιά όμως έχω και εγώ κάποιες απορίες

εφόσον έγινε αυτεπιστασία από τον ιδιοκτήτη (τουλάχιστον προσωπικά αυτό κατάλαβα) πως είναι δυνατον να γίνει συμφωνητικό με τον μηχανικό που να εγγυάται την κατσακευή;;;;

ο μηχανικός δεν ήταν και εργολάβος για να εγγυηθεί την ποιότητα των υλικών και της δουλειάς

 

τέτοιες εγγυήσεις τις δίνει ο κατασκευαστής όχι ο μηχανικός

τις αποφάσεις για το ποιό συνεγείο θα επιλεχθεί και την ποιότητα των υλικών την παίρνει ουσιαστικά ο ιδιοκτήτης σαφώς με τη βοήθεια του μηχανικού και σε συνδειασμό με την τιμή

 

δε λέω πως ο μηχανικός είναι άμοιρος ευθυνών, όμως όταν γίνεται αυτεπιστασία δεν μπορρεί και να εγγυηθεί για τα πάντα

 

 

και φέρνω 2 παραδείγματα:

  • αν ο πελάτης διάλεξε κουφώματα που μπάζουν νερό διότι ήταν πιο οικονομικά τι φταίει ο μηχανικός;
  • αν οι εργάτες έκαναν ανάποδα την ρύση και τα νερά μπαίνουν μέσα στο σπίτι τότε ναι πρόκειται για παράλειψη και του μηχανικού

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.