Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα Ιάσονα. Προέρχεται από πράξη εφαρμογής το οικόπεδο όπως αναφέρεται στο αρχικό Post.

• 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σας, μου ζητήθηκε να βγάλω ΗΤΚ σε ακίνητο το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο με ρυμοτομούμενο τμήμα. Το κτίσμα βρίσκεται εντός του ρυμοτομούμενου τμήματος. Γνωρίζετε μήπως  σε ποια νομοθεσία αναφέρεται πως δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση του ρυμοτομούμενου τμήματος;

(Αν είσαι μηχανικός, ενημέρωσε την ειδικότητά σου στο προφίλ σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos 33)

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

@Melina Pap H ερώτησή σου αφορά στο αν μπορεί να μεταβιβαστεί; Αν ναι, το ακίνητο μεταβιβάζεται με το ρυμοτομικό βάρος που έχει. Αναφέρεται στο τοπογραφικό και μνημονεύεται στο συμβόλαιο. Δεν μας δίνεις όμως λεπτομέρειες. 

Δημοσιεύτηκε

@Pavlos33ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, αυτή ήταν η απορία μου. Όσον αφορά τις αυθαιρεσίες που ενδέχεται να υπάρχουν, μπορούν να τακτοποιηθούν κανονικά ή υπάρχουν επιπλέον περιορισμοί λόγω του ρυμοτομούμενου ; Εννοώ πέραν της αλλαγής χρήσης όπως περιγράφεται στο 41Α.

Δε μου έχει ξανατύχει αντίστοιχη περίπτωση και έχω προβληματιστεί.

Δημοσιεύτηκε

Αν έχεις αυθαίρετο που ρυμοτομείται και η απαλλοτρίωση δεν έχει συντελεστεί,  ο γενικός κανόνας είναι ότι αυτό μπορεί να ρυθμιστεί (βλέπεις το άρθρο 89 ). Αν έχεις κάτι συγκεκριμένο για τακτοποίηση να μεταφέρω τα posts στο σωστό θέμα του ν. 4495.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Επικουρικά να αναφέρω ότι, μέχρι τη μεταγραφή της ΠΕ, το ρυμοτομούμενο ανήκει στον ιδιοκτήτη του ενιαίου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.