Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέση κτηρίου στο διάγραμμα κάλυψης και ισχύς άδειας


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω την παρακάτω περίεργη υπόθεση που προσπαθώ να το δω από που να το πιάσω.
 
 
Η άδεια είναι του 2009. Στην εικόνα, αριστερά είναι η θέση του κτηρίου, με βάσει τα αριθμητικά μεγέθη που αναγράφονται (όπου φαίνεται να μπαίνει το κτήριο μέσα στην πρασιά) και δεξιά όπως δείχθηκε σχεδιαστικά στο διάγραμμα κάλυψης (ουσιαστικά μεγάλωσαν οι πλευρές Α-Β και Γ-Δ, για να χωρέσει το κτήριο, ενώ όλα τα υπόλοιπα αριθμητικά μεγέθη των πλευρών και το εμβαδόν του οικοπέδου, έχουν κρατηθεί ίδια).
 
Σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι υπάρχει ο.α. και με τι συγκρίνω;; Ποια είναι η νόμιμη θέση του κτηρίου, βάσει αριθμητικών μεγεθών (όπου κανονικά δεν επιτρεπόταν);;
 
Ή θεωρώ ότι δεν υπάρχει ο.α. λόγω εσφαλμένων στοιχείων (απ το παράρτημα, δεν βλέπω να μπορώ να το πω αυτό, δεν είναι σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο).
Απ το ΤΕΕ που ρώτησα μου είπαν ότι θα λάβω υπόψη το ΔΚ της άδειας και το ότι υπάρχει άδεια, αλλά δεν έχω βγάλει άκρη πως από την στιγμή που υπάρχουν θέμα στην θέση του κτηρίου.
 
Κάποια γνώμη;;

3.jpg

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξαν τα νούμερα στο ΔΔ για να μπει το κτήριο εντός ορίων; Η ψευδής αποτύπωση στο ΔΔ συνοδεύεται από διαστάσεις ή αποτελεί σκαρίφημα;

Εγώ θα πρωτοκολλούσα ερώτημα στην αρμόδια ΥΔΟΜ για να έχω έγγραφη απάντηση, και κατόπιν θα υπολόγιζα πρόστιμο με το πρώτο σχήμα.

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, ekechagi said:

...

Εγώ θα πρωτοκολλούσα ερώτημα στην αρμόδια ΥΔΟΜ για να έχω έγγραφη απάντηση, ....

Ερώτημα γραπτό αυτού του τύπου σημαίνει αν η άδεια είναι προς ανάκληση ή ακύρωση ...... 

Link to comment
Share on other sites

Μετά από επικοινωνία με άλλους συναδέλφους, από την στιγμή που δεν έχει έχει γίνει ανάκληση, υπάρχει άδεια. Οπότε τακτοποιώ με βάσει τα κανονικά αριθμητικά μεγέθη, παρολο που φαίνεται το κτήριο βάσει άδειας να μπαίνει εντός πρασιάς.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα διπλοτσέκαρα που είναι η οικοδομική γ., γιατί καμιά φορά τα έχουν συμφωνημένα κάπως με την ΥΔΟΜ για την περιοχή, και τα κάνουν χάλια στα σχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.