Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναντιστοιχία ΚΑΕΚ με αριθμό οριζόντιων ιδιοκτησιών


Recommended Posts

΄(Μεταφέρθηκε στην παρούσα ενότητα. Pavlos 33)

Συνάδελφοι σε διώροφο κτίριο με σύσταση οριζοντιων, έχουμε 2 οριζόντιες (ισογείου και Α οροφου).

Στο ισόγειο,  μερίδιο 50% ο καθένας έχουν πατέρας και κόρη, με διαφορετικά χιλιοστά επί του οικοπέδου (200 και 350). Ο όροφος ανήκει όλος στην κόρη με 450 χιλιοστα. Στο ελληνικό κτηματολόγιο μπαίνοντας βρήκα 3 ΚΑΕΚ. Δυο ΚΑΕΚ για το ισόγειο και ενα ΚΑΕΚ για τον όροφο ( 0/1,0/2,0/3). Χάνω κατι;

Edited by Pavlos33
ανοίχτηκε νέο θέμα-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα κάτι σου διαφεύγει. Από την περιγραφή σου δεν είναι σαφές τι μπορεί να υπάρχει διότι λες  ότι πατέρας και κόρη έχουν 50% (εξ αδιαιρέτου;) με διαφορετικά χιλιοστά. Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει καθώς αν αναφερόμαστε στην ίδια οριζόντια ιδιοκτησία αυτή θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα χιλιοστά, τα οποία δεν εξαρτώνται από τις συνιδιοκτησίες επ΄αυτής. Διάβασε συμβόλαιο και γενικά αλληλουχία τίτλων στο ιστορικό κτήσεως και κάπου θα φαίνεται ότι υπάρχουν 3 οριζόντιες. Εξάλλου, στα αποσπάσματα περιγραφικής βάσης που κατέβασες, φαίνονται τα συμβόλαια που έχουν γίνει και η πράξη σύστασης.

Link to comment
Share on other sites

Άκη, το σκέφτηκα και αυτό, αλλά αναφέρει αριθμούς 0/1, 0/2, 0./3, ενώ αν είχε κάθετη θα έπρεπε να είναι π.χ .../1/0 ή ..../1/1 για περίπτωση μικτής κάθετης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 Μήπως έχεις καποιο δικαίωμα υψουν; 

Δες στο ΚΦ τους τίτλους και έλεγξε μήπως έχεις παλαιότερο... Διασταύρωσε τα χιλιοστά του ΕΚ με αυτά που έχεις...  

Link to comment
Share on other sites

Συστήνω πριν οποιαδήποτε άλλη ενέργεια να μελετούμε τη Σύσταση Οριζόντιας Ιδιοκτησίας και τον Τίτλο ενός ακινήτου! Από εκεί θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και θ' αντλήσουμε τις μελλοντικές απαιτούμενες επιμέρους εργασίες μας...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σας και την ενασχόληση. Πρέπει να έχει γίνει λάθος μετά το συμβόλαιο της σύστασης . Σ αυτήν το 1/2 του ισογείου έπαιρνε 350 Χιλ. και το υπόλοιπο όλο, που το είχε η μητέρα κατοικία 650 χιλιοστά δηλαδή το μισό ισόγειο και όλος ο πρώτος όροφος. Κατόπιν γίνεται προικοσύμφωνο και εκεί γίνεται το λάθος όπου δίνει στο 50% τού ισογείου 200 χιλιοστά και στον όροφο 450 χιλιοστά. Παντα παραμένουν 50% συνιδιοκτησία για τους δύο συνιδιοκτήτες στο ισόγειο. Επειδή ακριβώς αυτά τα χιλιοστά διαφέρουν το κτηματολόγιο έχει αποδώσει τρία καεκ. Αλλά οι ιδιοκτησίες είναι δύο, του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Ελπίζω τώρα που θα κάνουν αποδοχή κληρονομιάς να μπορέσουν να διορθώσουν αυτό το λάθος και στο κτηματολόγιο.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι εγινε..

Υπάρχει πράξης σύστασης που δεν αναφέρει ότι το ισόγειο έχει Χ% και ο όροφος Υ% ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.