Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση τελευταίας σειράς τούβλων και κενό μόνωσης


ApostolisArt

Recommended Posts

Στις σημερινές κατασκευές θα συμφωνήσω με τον maik ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στην Καλαμάτα φάνηκαν οι στατικές αδυναμίες της διπλής τοιχοποιίας με θερμομόνωση στον πυρήνα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συγνώμη, ερώτηση: και στο τελείωμα τα τούβλα του βγήκαν ακριβώς; Δε χρειάστηκε να σπάσει κάποια; Δε κατάλαβα τον ποιητή μάστορα...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε Kfill έχεις απόλυτο δίκιο για όσα γράφεις σχετικά με το "σφήνωμα".

 

Συνάδελφε ilias λυπάμαι που στο λέω αλλά από το να λέμε εμείς οι μηχανικοί "Ελα μωρέ δεν πειράζει (πολύ) το 'να, δεν πειράζει (πολύ) το άλλο..." φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με πολλές κακές κατασκευές και πολλούς δυσαρεστημένους πελάτες.

 

'Οσον αφορά την θερμομόνωση, εφόσον πρόκειται για δικέλυφη τοιχοποιία (γλώσσα-μόνωση-γλώσσα) ο μόνος τρόπος για να δουλέψει σωστά (δλδ για το λόγο που προορίζεται -εκμετάλλευση της θερμοχωρητικότητας τον χειμώνα και θερμική προστασία το καλοκαίρι) είναι να βρίσκεται σε πλήρη επαφή με τον τοίχο που θέλει να προστατέψει (δηλ. τη μεριά που είναι ζεστή) δηλ.την εσωτερική γλώσσα και μάλιστα να είναι δεμένη μ'αυτήν ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να πέσει, να φύγει κλπ κατά την φάση της κατασκευής.

 

Συνάδελφοι μην κάνετε εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής, αλλιώς τζάμπα τα Πανεπιστήμια και οι γνώσεις που με χίλια βάσανα αποκτήσαμε.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ilias λυπάμαι που στο λέω αλλά από το να λέμε εμείς οι μηχανικοί "Ελα μωρέ δεν πειράζει (πολύ) το 'να, δεν πειράζει (πολύ) το άλλο..." φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με πολλές κακές κατασκευές και πολλούς δυσαρεστημένους πελάτες.

Συνάδελφε αν διαβάσεις πιο προσεκτικά όχι μόνο τα δικά μου λεγόμενα, αλλά τα δικά μου λεγόμενα σε συνδυασμό με τα λεγόμενα των συναδέλφων, θα καταλάβεις το νόημα αυτών που θέλω να πω και το οποίο δεν έχει καμία σχέση μ΄αυτό που κατάλαβες.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε εγώ πολύ καλά κατάλαβα αυτά που εσύ έγραψες...

... ε εάν δεν μπει και το πάνω τούβλο πλαγιαστό, κατά τη γνώμη μου δεν είναι και έγκλημα!

...ε καλά πήγαινε σε αυτοψία μετά από σεισμό να δεις ξεκολλημένα ή ακόμα χειρότερα ετοιμόρροπα ντουβάρια και μετά έλα να μου πεις ότι δεν έφταιγε το κακό σφήνωμα.

 

Επίσης

....Δηλαδή σε όλα τ΄΄άλλα είμαστε οκ και αυτό μας πείραξε.

Γιατί ΝΑ ΜΗΝ είμαστε δηλαδή ΟΚ? Ποιος είναι τότε ο λόγος της μελέτης και της επίβλεψης? Ας έχτιζε τότε ο καθε ιδιώτης μόνος του να είχε και την ευθύνη. Γιατί την ευθύνη όπως φυσικά ξέρεις την έχουμε εμείς μελετητές & επιβλέποντες ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί. Και μάλιστα είμαστε από τους λίγους (αν όχι οι μόνοι) για τους οποίους δεν υφίσταται η παραγραφή αδικήματος.

 

Τέλος...

...Δεν θα την χαρακτήριζα απαράδεκτη, απλά μη συνιστώμενη λύση.

Υπάρχει θολό τοπίο-και γκρίζα ζώνη για να γίνω επίκαιρος-όσον αφορά τις περιπτώσεις "Λύση-Μη Συνιστώμενη Λύση-Απαράδεκτη Λύση-Μη Λύση" όταν ασχολείσαι με την κατασκευή και οι έμπειροι το γνωρίζουν καλά αυτό. Ο βαθμός τραγικότητας του λάθους έχει άμεση σχέση με το πόσο διαβασμένος και έμπειρος είναι κάποιος και από όσα έχουν δει τα μάτια του.

 

Αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα του σφηνώματος εχει να κάνει με την περίπτωση να "φύγει" ο τοιχος σε περίπτωση σεισμού με πολύ σοβαρές συνέπειες για αυτούς που βρίσκονται κοντά στον τοιχο μέσα η εξω , και οχι με τόσο με το στατικό μοντέλο. Πολλές τέτοιες πτώσεις τοιχων εγιναν κάποτε στο σεισμό της Καλαμάτας.

Τι μου θυμησες τώρα...σχετικά φρέσκος (1 έτους) εξωτερικός τοίχος 1ου ορόφου στο σπίτι μας κυριολεκτικά να εκτοξεύεται από ύψος 5 μ. στο δρόμο. Στη μέση 20μετρου δρόμου κατέληξε!!!

Από θαύμα δεν σκοτώθηκε κανείς. Σφηνωμένα τα τούβλα ήταν πάντως. Και τότε τηρούσαν τον εμπειρικό κανόνα των 15 ημερών για να κάτσει ο τοίχος.

 

Αν είναι φρέσκος ο τοίχος, δύο σειρές τούβλα μια χαρά φεύγουν και επανατοποθετούνται σωστά...αλλιώς βαρβάτο υαλόπλεγμα ή νευρομετάλ κτηνωδώς καρφωμένο, και το λογαριασμό στο μάστορα. Οχι γιατί δεν έκανε τη δουλειά σωστά, αλλά γιατί σε δουλεύει...

 

P.s. προς xristakis: για την θερμομόνωση θα διαφωνήσω. Το καλύτερο είναι να υπάρχει ένα κενό 2-3 εκ. ανάμεσα στην θερμομόνωση και τον εσωτερικό (παντα) τοίχο, το οποίο επιτυγχάνεται με κατάλληλες ροδέλες στήριξης των φύλλων.δεν εγκλωβίζεται υγρασία ανάμεσα στη θερμομόνωση και τον τοίχο, και δουλεύει καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται σε περίπτωση εμφανών τούβλων; Απ' ό,τι νομίζω δεν μπαίνει πλαγιαστή η τελευταία σειρά. Άρα, αν δεν υπάρχει πρόβλημα στην περίπτωση που τα τούβλα είναι εμφανή/ανεπίχριστα, γιατί να υπάρχει στην περίπτωση κοινών τούβλων;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Τα εμφανή τούβλα έχουν διακοσμητικό σκοπό και δεν αποτελούν οργανισμό πληρώσεως γιά ένα κτίριο. Σε αυτή την περίπτωση η σταθεροποίηση των κελυφών που διαμορφώνονται από αυτά, δεν πραγματοποιείται με σφηνώματα αλλά με άλλους μηχανικούς τρόπους όπου και όταν απαιτείται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.