Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιο πρόγραμμα για φέρουσα τοιχοποιία;


nik

Recommended Posts

Διάφραγμα δημιουργείς και με άλλους τρόπους (ξύλινα δάπεδα,σύμμικτες πλάκες κτλ).Εξάλλου μια πλάκα σκυροδέματος δεν είναι κατ' ανάγκην και διάφραγμα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Για τα ξύλινα δάπεδα θα διαφωνίσω. Τις σύμμικτες πλάκες τις κατατάσσω στην κατηγορία των πλακών σκυροδέματος. Και συμφωνώ απόλυτα οτι δεν θεωρουνται διαφράγματα όλες οι πλάκες.

Απλως δεν συζητάμε το θέμα διαφράγματος γενικά, αλλα στα επίπεδα του Fedra. Στο οποίο απο όσο γνωριζω οι επιλογές που έχεις είναι πλάκα σκυροδέματος, Ξύλινο πάτωμα και στέγη χωρις πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

Απ' όσο ξέρω και έχω συζητήσει με τον αντιπρόσωπο του FEDRA, η θεώρηση που κάνει είναι πάντα με διάφραγμα. Όποιος το έχει δουλέψει ας το επιβεβαιώσει ή ας το διαψεύσει.

Είμαστε πάντως off-topic. Όποιος θέλει μπορεί να βρει περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ το Fedra θεωρεί διαφραγμα στις σταθμες των ορόφων. Στην περίπτωση ομως που στην πραγματικότητα δεν έχουμε διαφραγμα τι γίνεται; Το συζήτησες μαζί του;

Link to comment
Share on other sites

Όχι, αυτό δεν το ξέρω. Αν έχεις τέτοιες περιπτώσεις φαντάζομαι το δουλεύεις με άλλο πρόγραμμα ή φροντίζεις να φτιάξεις έτσι το δάπεδο ώστε να λειτουργεί ως διάφραγμα, έστω και ως ελαστικό (για ξύλινα δάπεδα πχ).

Link to comment
Share on other sites

το statics της multisoft έχει ξύλινα μέλη. πάρε ένα τηλ να ρωτήσεις ειδικότερες πληροφορίες.

εγώ το έχω στη πλήρη έκδοση δηλ μπετό, μεταλλικά, ξύλινα, φέρουσα τοιχοποιία και είμαι τρομερά ευχαριστημένος.

Link to comment
Share on other sites

Για τα ξύλινα δάπεδα θα διαφωνίσω.

 

Δίκιο έχει ο dratsiox. Μπορείς με πολλούς τρόπους να δημιουργήσεις έστω και μερική διαφραγματική λειτουργία σε ξύλινο δάπεδο (άλλωστε, ποτέ δεν ξέρεις στην πράξη πως θα συμπεριφερθεί). Από το διπλό πέτσωμα που αναφέρει η Καραντώνη μες το βιβλίο, μέχρι κόντρα πλακέ καρφωτό 22άρι πάνω στα πατόξυλα, μεταλλικές γωνίες περιμετρικά της στάθμης έδρασης των πατοδοκών και και και. Όλα γίνονται, το βασικό κόνσεπτ είναι να αυξήσεις με κάποιον - ορθό κατά τ' άλλα, δηλ. πρακτικό - τρόπο, την ακαμψία και στις δύο διευθύνσεις, του δαπέδου. Ό,τι προτείνεται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις, αποτελεί προϊόν δοκιμασμένων λύσεων στην πράξη, κανείς δεν έκατσε να το ελέγξει με κάποια αναλυτική μέθοδο (απ' όσο ξέρω και έχω διαβάσει δηλαδή). Τώρα για την πλάκα, είναι όντως η πιο εύκολη λύση, τι γίνεται όμως στην περίπτωση των ενδιάμεσων σταθμών (π.χ. πλάκα οροφής ισογείου ή πρώτου ορόφου) ; Ρισκάρεις να χαντρώσεις σε τοιχοποιία τρίστρωτη (που είναι ως επί το πλείστον, η πλειοψηφία των περιπτώσεων στον ελλαδικό χώρο) ;

 

Edit : Συγγνώμη για το offtopic κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Σε περιπτωση που καποιο προγραμμα φερουσας τοιχοποιιας( δεν αναφερω ονομα για λογους διαφημισης) διαθετει πεπερασμενα στοιχεια κελυφους(χωρικα) αλλα κανει αναλυση μονο με απλοποιημενη φασματικη και δεν διαθετει την δυναμικη φασματικη μεθοδο, δεν ειναι αποτρεπτικος παραγοντας μη αγορας του απο την στιγμη που η Α.Φ.Μ απαιτει διαφραγματα?

 

Στην περιπτωση μου εχω μια μελετη διωροφου κτιριου φερουσας τοιχοποιιας οπου ο 2 οροφος εχει αυτοφερομενη ξυλινη στεγη κ συνεπως οχι διαφραγμα, συνεπως ο ΕΑΚ απαιτει δυναμικη φασματικη
Οπως επισης αν ειχα ενα κτιριο με ξυλινα πατωματα παλι δεν θα γινοτανε με Α.Φ.Μ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Δες καταρχήν τί τύπο φέρουσας τοιχοποιίας έχεις (άοπλη, διαζωματική,ωπλισμένη), αριθμό ορόφων (2 αναφέρεις) και σε ποια ζώνη σεισμικής επικινδυνότητας και κατηγορία σπουδαιότητας κτιρίου βρίσκεσαι. Επίσης αν το κτίριο σου είναι "απλό". Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που ορίζει ο EC6 για να καταταγεί ένα κτίριο ως "απλό κτίριο από φέρουσα τοιχοποιία". Ακόμη και με μη ύπαρξη στοιβαρού διαφράγματος (στέγη,πάτωμα) μπορείς να εφαρμόσεις ΑΦΜ αν ικανοποιούνται κάποιες προυποθέσεις. Από εκεί κι έπειτα το αν θα σε καλύπτει το τάδε ή το δείνα λογισμικό για μια μελέτη, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις τεχνικές δυνατότητες που αυτό έχει αλλά και από το κόστος του. Μπορεί βέβαια κάποιος να θέλει να λύνει ένα ισόγειο κανονικό κτίριο κατοικίας 50μ2 από φέρουσα τοιχοποιία με ένα σούπερ ντούπερ διεθνές λογισμικό που κάνει και υπερωθητική ανάλυση, ωστόσο αν πρόκειται να δπανήσει κάποιες χιλιάδες ευρώ για να το αποκτήσει (το λογισμικό) δεν ξέρω αν θα είναι προς την πλευρά της...οικονομικότητας! :smile:   :smile: Όπως κι αν έχει, ο μελετητής θα κρίνει λαμβάνοντας υπόψην ένα πλήθος παραμέτρων.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς, ΕΑΚ για φέρουσα τοιχοποιία μας τελείωσε. 

 

Δεύτερον, είναι δυνατόν να συνδιαστούν τα πεπερασμένα της τοιχοποιίας με κόμβο διαφράγματος. Το πως το κάνει κάθε πρόγραμμα είναι άλλο καπέλο, μεγάλο θέμα και ολίγον σκοτεινό, αφου τα περισσότερα λογισμικά είναι black box σε αυτό το θέμα. 

 

Το αν το λογισμικό "μαιμουδίζει" κόμβο διαφράγματος σε στάθμες που υπάρχει ξύλινη στέγη, για να μπορέσει να εφαρμόσει ΑΦΜ, πρέπει να μας πεις το πρόγραμμα για να δούμε αν υπάρχει ανάλογη τεκμηρίωση. Δεν βλέπω γιατί αυτό θα αποτελέσει δυσφήμηση. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.