Κυριάκος Δημοσιεύτηκε February 3, 2025 at 09:13 πμ Δημοσιεύτηκε February 3, 2025 at 09:13 πμ Καλημέρα σε όλους Βιομηχανικό γήπεδο, ΕΝΤΟΣ ΓΠΣ σε ζώνη ΒΙΠΑ (μη πολεοδομημένη), όπου ισχύουν Εκτός σχεδίου όροι δόμησης. Το οικόπεδο εμβαδού περίπου 20 στρ. στην μία του πλευρά συνορεύει με μικρή δασική έκταση εμβαδού 5στρ. Στις άλλες πλευρές συνορεύει με δρόμους, βιομηχανίες, και γυμνά βιομηχανικά γήπεδα. Πρόκειται να ανεγερθεί νέο κτίριο, υπάγεται στην δασική πυροπροστασία; Ευχαριστώ
kfil Δημοσιεύτηκε February 3, 2025 at 11:08 πμ Δημοσιεύτηκε February 3, 2025 at 11:08 πμ Εννοείς αν έχει αυτήν την υποχρέωση; ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2023 Αν ναι τότε πρέπει να ικανοποιούνται όλα τα αναφερόμενα στην παραπάνω απόφαση για ακίνητα που βρίσκονται έως 300μ από τον δασικό χάρτη. Τα 300μ πιάνονται από το πλησιέστερο στον χάρτη τμήμα του οικοπέδου (όχι του κτίσματος)
gi_arch Δημοσιεύτηκε September 22, 2025 at 05:07 πμ Δημοσιεύτηκε September 22, 2025 at 05:07 πμ Καλημέρα, Είμαι στη διαδικασία αδειοδότησης μιας νέας κατοικίας σε οικοπεδο με αποσταση μικρότερη των 300μ απο δασικό στα Γλυκά Νερά. Στη μελέτη και στη τεχνική εκθεση εχουν ληφθεί υποψιν όλα τα απαιτούμενα του 3475/23. Αν και εχω προβληματιστεί διότι για να βγει η φύτευση έπρεπε να υπολογιστεί και το κομμάτι της ζώνης 1 (2μ) το οποίο αφηνεται ανεπίστρωτο κάτι που δεν θεωρώ οκ, αλλά το ξεπερνάω. Στα κουφώματα, μιλώντας με ανθρωπο που εμπορεύεται το γυαλι μου είπε ότι δεν υπάρχει γυαλί που να είναι πυράντοχο ακόμα και με ΕΙ30 και να είναι και ενεργειακό. Ακόμα κι αν βάλουμε πυράντοχο απεξω και ενεργειακό απο μέσα πάλι δεν λειτουργεί σωστα ενεργειακα. Επίσης η τιμή του ΕΙ30 ειναι 15φορές πάνω από το ενεργείακο! Τουλαχιστον έτσι μου είπε ο ανθρωπος. Εχω ζητήσει προσφορά για να δω και αν πραγματι είναι έτσι. Ένα απο τα ερωτήσματα που εχω είναι στο τέλος της κατασκευής τι ευθύνη φέρουμε για τα εν λόγω μέτρα πχ για το αν ο ιδιόκτητης αποφασίσει να μην βάλει πυράντοχα τζάμια στα κουφώματα, γιατί το κόστος είναι στο θεο; Θα πρέπει να ζητήσω δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν τα πυράντοχα κουφώματα; Έχοντας στο νου μου το 4495/17 άρθρο 49 3,4: Οι επιβλέποντες μηχανικοί ευθύνονται ανά τομέα επίβλεψης για: α) την επίβλεψη των οικοδομικών εργασιών σύμφωνα με τις μελέτες που συνοδεύουν την οικοδομική άδεια. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 341 και 342 του Κώδικα Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας (π.δ. της 14.7.1999, Δ'580). θεωρώ πως δε θα μπορώ να παραδόσω και να κλείσω την άδεια αν δεν εχουν γίνει όλα όσα αναφέρονται και στον κανονισμό πυροπροστασίας. Γνώμες;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα