Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απελευθέρωση αμοιβών


nik

Recommended Posts

  • 8 months later...

Όπως εξελίσεται το θέμα της "απελευθέρωσης" των κλειστών επαγγελμάτων και

του επαγγέλματος των μηχανικών συζητιέται πως θα καταργηθούν και οι ελάχιστες

θεσμοθετημένες αμοιβές απτο ΤΕΕ. Θα έρθει μια απόφαση-διαταγή από την Ε.Ε. που θα λέει περαστικά σας.......

Τέλος το 5000λ κλπ. Θα γίνει σφαγή στην αγορά. Είναι που είναι πλέον μετρημένοι οι

πελάτες, τώρα θα έρχονται και θα αρχίζουν τα σκληρά παζάρια. Δεν θα υπάρχει καμία βάση συζήτησης.

Από την άλλη επί του πρακτέου θα ζητάς απτον πελάτη ένα α ποσο και θα αρχίζει ένα δευτερο παζάρι για το ποσό που

θα κοπεί απόδειξη. Θα δούμε άδειες να εκδίδονται με 300 ευρώ, οπότε το κράτος θα χάσει μεγάλο κομμάτι απτα φορολογικά

του έσοδα από την έκδοση αδειών.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

http://www.lexrites.com/forum/index.php?showtopic=13114

 

Άμα σε πιάσει η κρίση από μηχανικός γίνεσε σκηνοθέτης (για να ευθυμήσουμε και λίγο)!

Link to comment
Share on other sites

αντί να κουβεντιάζετε αγωνιστήτε ρε παιδιά. Υποστηρίξτε παρατάξεις στο ΤΕΕ που λειτουργούν μόνο για εμάς και αποφύγετε σαν το διάολο τοσο τις αριστερές όσο και τις δεξιές παρατάξεις. Το οτι το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές αύξησε την δυναμή του σημαίνει πως πλάκωσαν όλοι μπας και παρουν καμμια δουλειά. Στο τελος οι περισσότεροι ξερετε τι θα πάρουν. Είναι ντροπή να λειτουργούμε σαν πρόβατα όταν θιγ΄'ομαστε σαν επαγγελματίες. Είναι απαράδεκτο να μην είμαστε πρώτα μηχανικοί και μετά πασοκ η νδ η αριστερά. Εαν δεν το καταλάβουμε αργά η γρήγορα μόνο τους υπάλληλους θα μπορούμε να κανουμε.

Link to comment
Share on other sites

το πασοκ αυξησε την δυναμη του γιατι καταφερε να κινητοποιησει πολλους μηχανικους κατω της 10ετιας να ψηφισουνε....

 

 

κανονικα οσοι ειμαστε εδω μεσα θαπρεπε να ψηφιζουμε συντριπτικα υπερ παραταξεων που επαγγελονται τα δικαιωματα των ελευθερων επαγγελματιων και οχι των δημοσιων κτλ !!

 

 

οσο για τις αμοιβες ταπαμε μπορει το τεε να βγαλλει ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΣΧΕΤΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟς..

 

οι ιατροι τοχουνε κανει....δεν μπορει να κοψει αποδειξη κατω απο τα κατωτατα.....

 

το τεε γιατι οχι ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει νόμος για τις αμοιβές των γιατρών, ούτε έλεγχος αν πληρώθηκαν. Εκεί κολλάει το θέμα. Στη νομική ρύθμιση των αμοιβών και στο σύστημα ελέγχου των πληρωμών, τα οποία σε μία ελεύθερη αγορά είναι απαράδεκτα.

 

Οι ελάχιστες αμοιβές των γιατρών είναι συμφωνία κυρίων την οποία τηρούν επειδή το θέλουν, όχι επειδή πρέπει. Όταν κόβουν απόδειξη βέβαια...

Link to comment
Share on other sites

Στο συνάφι μας, οι "κύριοι" και οι "κυρίες", δυστυχώς είναι είδος εν ανεπαρκεία όπως έχω διαπιστώσει πλέον...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Διχάζουν οι αμοιβές μηχανικών

 

Το Επιμελητήριο απαντά στην κατηγορία της Αρχής για αυθαίρετη αύξηση των κατώτατων αμοιβών μελέτης - επίβλεψης «E» 28/7

 

Προστατεύει την ποιότητα στην οικοδομή ο καθορισμός κατώτατου προϋπολογισμού, από τον οποίο προκύπτουν οι ελάχιστες αμοιβές των μηχανικών, πιστεύει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το οποίο είναι αποφασισμένο να υπερασπιστεί τις θέσεις του κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού τον προσεχή Οκτώβριο.

 

Οπως έγραψε χθες το «Εθνος», η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατηγορεί το ΤΕΕ πως αυθαίρετα αύξησε τα τελευταία χρόνια τις κατώτατες αμοιβές μελέτης και επίβλεψης, με αποτέλεσμα να νοθεύεται ο υγιής ανταγωνισμός. Ωστόσο, το ΤΕΕ έχει διαφορετική άποψη και τονίζει πως με τις αποφάσεις του προστατεύει τον πολίτη και χτυπά τις στρεβλώσεις της αγοράς. Σε χθεσινή ανακοίνωση υποστηρίζει πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν αμφισβητεί το σύστημα υπολογισμού των αμοιβών των μηχανικών ούτε την πρόβλεψη περί κατώτατης αμοιβής.

 

Αυτό που αμφισβητείται επί της ουσίας είναι πως το ΤΕΕ προβαίνει σε έλεγχο του προϋπολογισμού του έργου και ζητεί στοιχεία για τα έργα των οποίων ο προϋπολογισμός δηλώνεται κατώτερος των 118 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

«Ας αναρωτηθούμε, ποιο έργο μπορεί να κατασκευαστεί σήμερα με προϋπολογισμό μικρότερο των 118 ευρώ/ τ.μ.; Η απάντηση είναι αυτονόητη: κανένα» ανταπαντά το ΤΕΕ στην ανακοίνωσή του.

 

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θεωρεί πως η υιοθέτηση κατώτατων αμοιβών στον χώρο των ελεύθερων επαγγελμάτων, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση από την Πολιτεία, μπορεί να θίξει σοβαρά τον ανταγωνισμό.

 

Η θέση του Επιμελητηρίου είναι πως η αποδοχή προϋπολογισμών εξόφθαλμα χαμηλότερων οδηγεί σε στρεβλώσεις με σοβαρές συνέπειες στην παραγωγή των έργων, στην ασφάλεια και στην ποιότητά τους, καθώς και σε φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

«Κατηγορώ»

Κατηγορεί όσους προσέφυγαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού πως επιδιώκουν την επιστροφή σε ένα σύστημα, στο οποίο δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην ποιότητα, στην αισθητική, στην ασφάλεια, στο τελικό κόστος μίας οικοδομής.

 

«Είναι προφανές ότι η συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια θα έχει οικονομικά, κοινωνικά και ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά», καταλήγει η ανακοίνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

 

ΜΑΝΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Πηγή:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=22434983

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.