Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Τσουβάλιασμα φυσικά. Αν στην τεχνική έκθεση γραφτεί "διαχωρισμός μεζονέτας σε δύο διαμερίσματα" και ενταχθούν οι εργασίες διαχωρισμού στον προϋπολογισμό των λοιπών παραβάσεων, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Ο μηχανικός ρύθμισε και πήρε την ευθύνη και ο συμβολαιογράφος ας κάνει τη δουλειά του.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς χρειάζεται να αποφασιστεί εάν ο διαχωρισμός (συμβολαιογραφικά μεν, αλλά χωρίς πολεοδομική έγκριση) μιας ιδιοκτησίας σε δύο (ή περισσότερες) θεωρείται "διαμερισμάτωση" ακόμα και στην περίπτωση που οι δημιουργηθείσες ιδιοκτησίες δεν είναι στον ίδιο όροφο. Αν η απάντηση είναι θετική, τότε έχω την εντύπωση ότι η παράβαση αυτή πρέπει να χρεώνεται ξεχωριστά από τις υπόλοιπες του αναλυτικού, από τη στιγμή που δεν αντιστοιχίζεται σε χρήμα για να πούμε αν είναι πάνω ή κάτω από 15000. Ο καθένας μας κρίνει και πράττει αναλόγως.

 

Μια ξεχωριστή απορία: Έχουμε πει ότι όταν υπάγουμε στον Νόμο ένα διαμέρισμα με παράβαση διαμερισμάτωσης και εφόσον πάρουμε τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων του ίδιου ορόφου και το αναφέρουμε στην έκθεση, τότε τους καλύπτει και αυτούς. Αυτά τα άλλα διαμερίσματα θεωρείται πως έχουν αυθαιρεσία και πως έχουν υπαχθεί και αυτά στο Νόμο, κατά κάποιο τρόπο, έτσι δεν είναι; Με ρωτάει η συμβολαιογράφος για ένα υπόγειο με αποθήκες (όλες οριζόντιες ιδιοκτησίες) όπου είχα χρεώσει διαμερισμάτωση γιατί έμπαινε η μία μέσα στην άλλη.

Link to comment
Share on other sites

α] δεν εχεις διαμερισματωση

εχεις μια "μη κατασκευη σκαλας"  δεν βλεπω τι αυθαιρεσια ειναι..

και το κλεισιμο μιας "τρυπας"......ολα μαζι κατω απο 15.000

 

β] σωστα τακτοποιησες τις ΟΙ του υπογειου με διαμερισματωση, με κοινα εξοδα ολων και τελειωσαν μια και καλή.

.

Υποθετω οτι τα διαμερισματα,  στα οποια ανηκουν οι χωροι αυτοι του υπογειου,  σαν παρακολουθημα,

δεν εχουν δικες τους αυθαιρεσιες.....

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Dimitris, οι αποθήκες είναι ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες. Οπότε τώρα θεωρούνται όλες "ρυθμισμένες", προφανώς; (δεν έχω καταλάβει τι θέλει η συμβολαιογράφος, εσύ ίσως καταλαβαίνεις κάτι περισσότερο)

Edited by Alex99
Link to comment
Share on other sites

Αν και το θέμα ¨τακτοποιήθηκε" απο τον dimitris GM

 

Για εποπτικούς και μόνο λόγους δες και εδώ.

http://www.michanikos.gr/topic/50356-αρθρο-100-ν-449517-διατάξεις-υπολογισμού-ενιαίου-ειδικ/?p=951567

Link to comment
Share on other sites

έχω μπερδευτεί λίγο με την έννοια της διαφορετικής διαμερισμάτωσης. Αυτή αφορά τις περιπτώσεις που έχουμε διαφορετικά τετραγωνικά διαμερίσματος/κατοικιας απ΄ τα εγκεκριμένα?

  1. Σε μια μονοκατοικία αν έχω ας πουμε στον 1ο οροφο εμβαδόν κάτοψης 100 τμ.(15 κοινοχρηστα, 50τμ κατοικια, 25 Η/Χ) και επιλέξω να κλείσω τον Η/Χ και τα υπόλοιπα 10τμ που περισεύουν. Τότε έχω Υ.Δ(εφόσον υπερβαίνω την επιτρεπτή δόμηση) ή διαφορετική διαμερισμάτωση ή και τα δυο?
Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω matina. Η διαμερισμάτωση τι ειναι? έχεις καπου να με παραπέμψεις ή αν μπορεις να μου εξηγησεις με λίγα λόγια, γιατι δεν μπορω να βρουμε πουθενα σαφη ερμηνεια? 

Edited by Astrolavos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.