Μετάβαση στο περιεχόμενο

και το ονομα αυτου ν. 5106/24


Recommended Posts

Link to comment
Share on other sites

10 ώρες πριν, dimitris GM said:

Και εννοείται ότι όλη η Ελλάδα περιμένει τις νέες εκδόσεις των ΝΟΚ και 4495 από τον kan62...

... πασχαλιάτικα..!

Καλημέρα σε όλους!

Link to comment
Share on other sites

αν κατάλαβα καλά , τα κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου αναστήθηκαν ξανά, παράταση για αίτηση προέγκρισης ή οικοδομικής άδειας έως 31/12/2024. 

άρθρο 99 Ν.5106/2024

"1. Εάν, μέχρι την έγκριση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου ή Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη
από την έναρξη ισχύος του παρόντος, έχει υποβληθεί αίτημα για έκδοση προέγκρισης οικοδομικής άδειας με τα δικαιολογητικά και τις μελέτες της παρ. 5 του άρθρου 35 του ν. 4495/2017 (Α’ 167) ή έχει υποβληθεί αίτημα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση έγγραφης βεβαίωσης της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, κατά την υποπερ. βα) της περ. β) της παρ. 2 του άρθρου 38 του ν. 4495/2017, αν στην τελευταία περίπτωση η αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκρισης υποβληθεί μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2024, μπορούν να οικοδομούνται ακίνητα, τα οποία:...."

Link to comment
Share on other sites

...ισχυει για οσους είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα για τους όρους δόμησης της παρέκκλισης με υποβολή αίτησης μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου του 2022,  για να ολοκληρωσουν την κατοχυρωση του δικαιωματος τους

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς Δημήτρη

Το κείμενο του άρθρου 40 πριν την τροποποίησή του είχε ως εξής:  1. Εάν, μέχρι την έγκριση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) ή Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ)και πάντως για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη από την έναρξη ισχύος του παρόντος, "έχει υποβληθεί αίτημα για έκδοση προέγκρισης οικοδομικής άδειας με τα δικαιολογητικά και τις μελέτες της παρ.5 του Αρθ-35 του Ν-4495/17 (ΦΕΚ-167/Α/17) ή έχει υποβληθεί αίτημα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για έκδοση έγγραφης βεβαίωσης της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης, κατά την υποπεριπτ.βα) της περιπτ.β) της παρ.2 του Αρθ-38 του Ν-4495/17, αν στην τελευταία περίπτωση η αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκρισης υποβληθεί μέχρι και την 31η Μαρτίου 2024, μπορούν να οικοδομούνται ακίνητα, τα οποία: 

Όπου αναφέρεται "μεχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος" αφορά την ημερομηνία ισχύος Ν. 4759/20. Όσοι λοιπόν κατοχύρωσαν δικαίωμα είτε με προέγκριση Ο.Α είτε με έκδοση βεβαίωσης όρων δόμησης στην ορισθείσα ημερομηνία, είχαν χρόνο να εκδώσουν Ο.Α ή προέγκριση Ο.Α μέχρι 31.3.2024. Η ημερομηνία αυτή έληξε και δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου για να εκδοθεί είτε η Ο.Α (γι αυτούς που είχαν προέγκριση) είτε προέγκριση Ο.Α (γι αυτούς που είχαν βεβαίωση όρων δόμησης) και στη συνέχεια να εκδώσουν την Ο.Α.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

είτε προέγκριση Ο.Α (γι αυτούς που είχαν βεβαίωση όρων δόμησης) και στη συνέχεια να εκδώσουν την Ο.Α.

όλα και καλά και όλα ωραία τα λέτε αλλά δεν μπορώ  να καταλάβω γιατί ένας που είχε βεβαίωση Ο.Δ. να χρειάζεται και προέγκριση 

Link to comment
Share on other sites

On 2/5/2024 at 9:24 ΠΜ, dsworks said:

Και εννοείται ότι όλη η Ελλάδα περιμένει τις νέες εκδόσεις των ΝΟΚ και 4495 από τον kan62...

... πασχαλιάτικα..!

Καλημέρα σε όλους!

ηδη τα εχει ανεβασει...[+++++]

Χρονια Πολλα Θεοδωρε...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια αθλιότητα του συστήματος ΤΕΕ (αναφέρομαι στην παράταση για τα κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου)

Οι προθεσμίες λήξης , αρχικά η 31.3.24 και τώρα η 31.12.24  δεν έπρεπε να υπάρχουν καν.

Όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου του 2022, θα έπρεπε να μπορούν να εκδώσουν άδεια όποτε μπορέσουν. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει δίκαιο και ελεγχόμενο σύστημα στις πολεοδομίες στα συμβολαιογραφεία κλπ. Οι κολλητοί πήραν βεβαίωση όρων δόμησης, συμβόλαια, κι ότι άλλο χρειάζεται αμέσως, κι έβγαλαν άδεια αμέσως, τους πρώτους μήνες του 23. Οι λοιποί πήραν βεβαίωση αργότερα , έως και τις τελευταίες μέρες λήξης , και αρκετοί δεν πρόλαβαν.

Αυτοί που πήραν βεβαίωση τις τελευταίες μέρες φυσικά δεν προλάβαιναν να κάνουν τίποτε άλλο, γι αυτό έχουν εκδώσει άδειες με ελλείψεις, κάποιοι χωρίς απαιτούμενες μελέτες, κάποιοι χωρίς αρχαιολογία , κάποιοι χωρίς μηχανολογικά και στατικά, κάποιοι χωρίς πληρωμές. Ίσα ίσα να προλάβουν, και μετά θα κάνουν ενημέρωση. Έτσι φορτώθηκε το σύστημα με προβληματικές άδειες, οι οποίες θα ελεγχθούν και θα γυρίσουν πίσω  σε μεταβολή με τον μεταγενέστερο κλπ. Ένα σύστημα σε "δουλειά να βρισκόμαστε» θα το ονόμαζα, όπου οι υπάλληλοι της πολεοδομίας για τα επόμενα χρόνια θα ασχολούνται μόνο με μεταγενέστερο έλεγχο, και μετά ενημέρωση, και μετά ξανά μεταγενέστερος, και ξανά και ξανά. Και βέβαια ένα σύστημα παραγωγής μιας νέας γενιάς αυθαιρέτων ( γιατί όλα αυτά που θα κατασκευαστούν με  ελλείψεις στην άδεια θα είναι αυθαίρετα) , αυτών του συστήματος ΤΕΕ.

Edited by θανος_
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.