Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ναι αλλά μετράνε ως τι; π.χ. στις αμοιβές σε ποιο πεδίο μπαίνουν;

Posted

Καλησπέρα, η λογική λέει ότι εφόσον εξυπηρετούν το διαμέρισμα θα μπούνε εκεί ως χώροι για τον προϋπολογισμό.

• Like 1
Posted
22 ώρες πριν, Stigma2 said:

Ναι αλλά μετράνε ως τι; π.χ. στις αμοιβές σε ποιο πεδίο μπαίνουν;

Αν το εμβαδόν διαμερίσματος μαζί με την σοφίτα και το πατάρι είναι στην κατηγορία 40-150 εκεί. 

• Like 2
  • Upvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζετε τον κωδικό παραβόλου που χρησιμοποιούμε για την κατάθεση εισφορών για έκδοση οικοδομικής άδειας από 10/7/2023;

Νομίζω, ας με επιβεβαιώσει κάποιος, ότι είναι το παράβολο με Κωδ. 0202 και σαν ποσό αθροίζουμε το Χαρτόσημο 2% (1110489001), το Παράβολο Νόμου 1041/80 αρθρ. 77 (1110489001) και το ΟΓΑ Χαρτοσήμου 20% επί παραβόλου (1110403001).

Posted (edited)

Καλημέρα, από πρόσφατη εμπειρία άλλου συν/φου, ο κωδικός ήταν ο (0)201 και ναι τα πλήρωσε όλα στον ίδιο κωδικό και γίνανε δεκτά.

Edited by akis73
  • Upvote 1
Posted
39 λεπτά πριν, akis73 said:

Καλημέρα, από πρόσφατη εμπειρία άλλου συν/φου, ο κωδικός ήταν ο (0)201 και ναι τα πλήρωσε όλα στον ίδιο κωδικό και γίνανε δεκτά.

Καλημέρα  @akis73 Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το 0201 αντιστοιχεί σε 2 τοις χιλίοις επί του προϋπολογισμού και 20 τοις εκατό επί του παραπάνω ποσοστού.

Το 0202 όμως αντιστοιχεί σε χαρτόσημο 1% - 3% και 20% επί του παραπάνω ποσοστού. 

Και τα δυο ίσως γίνονται αποδεκτά διότι το καθένα αντιστοιχεί σε κάθε ένα από τα δυο ποσά που αθροίζονται: Το 0201 στο Παράβολο Νόμου 1041/80 αρθρ. 77 (1110489001) και το 0202 στο Χαρτόσημο 2% (1110489001).

Μάλλον χρειάζεται και μια επιβεβαίωση με ΥΔΟΜ.

Posted (edited)
11 ώρες πριν, gtkarch said:

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζετε τον κωδικό παραβόλου που χρησιμοποιούμε για την κατάθεση εισφορών για έκδοση οικοδομικής άδειας από 10/7/2023;

Νομίζω, ας με επιβεβαιώσει κάποιος, ότι είναι το παράβολο με Κωδ. 0202 και σαν ποσό αθροίζουμε το Χαρτόσημο 2% (1110489001), το Παράβολο Νόμου 1041/80 αρθρ. 77 (1110489001) και το ΟΓΑ Χαρτοσήμου 20% επί παραβόλου (1110403001).

Στον Κωδικό 201 και για τα τρία, μου είπαν στην εφορία.

Edited by Γιώργος-
  • Like 3
Posted

καλησπέρα και απο εμένα, επειδή η τελευταία φορά που έβγαλα άδεια ήταν πριν 1 χρόνο και τα φορολογικά τα είχα πληρώσει στη ΔΟΥ απευθείας με το γνωστό μπλε χαρτάκι μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει με το νέο δεδομένα; 

Στη ΔΟΥ δεν κάνουν πλέον δεκτό το χαρτί υπολογισμού; Πρέπει υποχρεωτικά να γίνει μέσω παραβόλου; υπάρχουν οδηγίες ή εγκύκλιος για να ενημερωθώ; Με το ΚΗ και Δήμο τι γίνεται; ισχύει το ίδιο;

ευχαριστώ

Posted

Καλησπέρα, προσωπικά δεν νομίζω να έχει αλλάξει επί της ουσίας κάτι, εκτός από αυτό που γράφτηκε παραπάνω περί των 3 κωδικών σε 1 e-παράβολο πλέον. Πάντως από άλλο συν/φο έχω ακούσει ότι μετά από πίεση δέχτηκε η ΔΟΥ να πληρωθεί και αυτό επί τόπου στο ταμείο.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Posted

οκ θα το δω απο εβδομάδα καθώς θα επισκεφτώ τη ΔΟΥ και θα ενημερώσω για την εξέλιξη

• Like 1