Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναζήτηση εργασίας


sofistikos

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα σε όλους. Είμαι καινούργιος χρήστης του forum και θέλω να πάρω μία δεύτερη γνώμη από κάποιους πιο έμπειρους απο εμένα. 

Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και εργάζομαι σαν μελετητής σε τεχνική εταιρεία εγκαταστάσεων εδώ και περίπου 1,5 χρόνο. Τουλάχιστον στο κομμάτι των μελετών θέρμανσης φυσικού αερίου είμαι σε καλό (πιστεύω) επίπεδο αλλά δεν θέλω να μείνω μιά ζωή σε αυτό το σκαλοπάτι της επαγγελματικής μου πορείας. Σίγουρα παίζει το ρόλο του το γεγονός ότι αμείβομαι με τον βασικό - κατώτατο μισθό, αλλά θέλω να μάθω και άλλα πράγματα για να διευρύνω τις επαγγελματικές μου γνώσεις. 

Τον τελευταίο καιρό έκανα μία έρευνα μέσω site εύρεσης εργασίας αλλά δεν ξέρω προς τα που να κατευθυνθώ έτσι ώστε να βρώ μία δουλεία με καλύτερες απολαβές. Είμαι άνθρωπος που απο μικρή ηλικία ασχολούμαι με εργαλεία (κυρίως επειδή τυχαίνει ο πατέρας μου να ήταν τεχνίτης οπότε πήγαινα μαζί του πάντα σε δουλειές), άρα θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ και με μία θέση που απαιτεί περισσότερο χειρονακτική από αυτή που κάνω τώρα σαν μελετητής. 

Ποιές θεωρείτε ότι είναι οι καλύτερες δουλέιες - θέσεις - πόστα (ή τομεις) που μπορεί να εργαστεί κάποιος με λίγη εμπειρία, όπως εγώ; 

Link to comment
Share on other sites

@Libre0

Η προτεραιότητα ενός νέου μηχανικού πρέπει να είναι η απόκτηση εμπειριών, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει υψηλότερες αποδοχές είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας είτε ως μισθωτός.
Να έχεις υπόψιν σου ότι στην αγορά εργασίας ο σεβασμός στην επιστημονική και επαγγελματική σου επάρκεια είναι, κατά κανόνα, ανάλογος της αμοιβής.

Edited by Ζήνων
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αφού όπως λες ξέρεις, σου αρέσει και διαθέτεις εργαλεία, γίνε μάστορας.

Μπορείς να ασκείς και τα δύο επαγγέλματα ταυτόχρονα, του μηχανικού και του μάστορα, αναλόγως τι δουλειές σου τυχαίνουν αρχικά και στην πορεία θα κάνεις επιλογή τις πιο επικερδείς και αυτές με το λιγότερο στρες.

 

 

 

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλημέρα, είμαι Μηχανολόγος ΤΕ δημόσιος υπάλληλος. Ψάχνω δεύτερη εργασία και χρειάζομαι χρήματα. Θα ήθελα ως δεύτερη εργασία να αναλαμβάνω μελέτες από κάποιο γραφείο / ιδιώτη. Δεν γνωρίζω όμως καθόλου πως ξεκινώ μια τέτοια αναζήτησή και τι πρέπει να προσέξω καθώς και την δυσκολία.

Έχω ακούσει ότι οι τιμές για τέτοιες μελέτες που ενδιαφέρομαι και για 3 ώρες εργασίας είναι στα 150 ευρώ.

Edited by Meletes
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα ! Μπορεί κάποια να εργαστεί για τις μεγάλες τεχνικές εταιρίες του χώρου μέσω αγγελιών , linkedin Κλπ ;  Θεωρείτε οτι χρειάζεται ''γνωστός'';

Link to comment
Share on other sites

Ο κάθε εργοδότης ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δυνατότητες του εργαζόμενου, παρά για τις γνωριμίες του.

Βέβαια, αν έχεις κάποιο να σε "σπρώξει" η διαδικασία απλουστεύεται...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ερώτηση προς τους πιο έμπειρους : όταν αρχίζεις το επάγγελμα ασχολείσαι με ένα κομμάτι αποκλειστικά ( πχ στατικά )  ή ότι σου αναθέτεται το κανείς ;

 

 

Link to comment
Share on other sites

@stetr εξαρτάται από τον αριθμό και τις ικανότητες των μηχανικών του μελετητικού γραφείου.
Στα μικρά γραφεία ασχολείσαι με όλα τα στάδια της μελέτης και της συμπλήρωσης του φακέλου. 
Επιπλέον έρχεσαι σε επαφή με διαδικαστικά ζητήματα, τα οποία δεν πρόκειται να μάθεις σε μεγαλύτερες μελετητικές εταιρείες.
Δεν προτείνω αποκλειστική ενασχόληση με ένα αντικείμενο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για παράδειγμα, τα δέκα πρώτα χρόνια να ασχολείσαι με στατικά μεταλλικών μόνο.
Καλό είναι να επιδιώκεις τριβή με περισσότερα αντικείμενα.

Edited by Θαλής
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

On 8/5/2024 at 2:57 ΜΜ, stetr said:

ερώτηση προς τους πιο έμπειρους : 

Αν το ζητούμενο είναι η επιστημονική εξειδίκευση και προαγωγή (σπάνια περίπτωση), η ενασχόληση με ένα αντικείμενο (π.χ. στατικά) είναι μονόδρομος.

Αν όμως το ζητούμενο είναι η επιβίωση, τότε θα πρέπει να ασχοληθείς με οτιδήποτε αφορά στο επάγγελμα. Σε αυτή την περίπτωση (αλλά και στην προηγούμενη, λιγότερο), θα χρειαστείς τη βοήθεια εμπειρότερων. Εννοείται ότι το φόρουμ θα είναι δίπλα σου, όπου μπορεί να φανεί χρήσιμο.  

Και μια συμβουλή, λόγω προσωπικής πείρας: Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, και μη διστάζεις να τολμήσεις. Όλοι μας, κάπως έτσι ξεκινήσαμε. Μάθαμε (και συνεχίζουμε να μαθαίνουμε) από τα λάθη μας, προσέχοντας να μην τα επαναλαμβάνουμε. Έχε ως οδηγό σου το προσωπικό κι επαγγελματικό ήθος χωρίς εκπτώσεις στην επιστημονική επάρκεια κι αξιοπρέπειά σου. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος και μακρύς, αλλά είναι ο μόνος που θα σε οδηγήσει στην επαγγελματική, προσωπική και κοινωνική καταξίωση.

Edited by tetris
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.