Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Σήμερα με πήραν και εμένα από τη Eurobank να πάω να πάρω την έγκριση. Πήγα και ρώτησα και αν μπορώ να πάρω κάποιο δάνειο για το ποσό που μου εγκρίθηκε μιας και αυτή την περίοδο δεν έχω τα απαραίτητα χρήματα για την επένδυση. Η απάντηση ήταν ότι δεν προβλέπεται τίποτα τέτοιο και ότι το μόνο που μπορούν να μου δώσουν είναι ένα δάνειο για τα λεφτά που δεν επιδοτούμαι. Δηλαδή από τα 8.200 που μου εγκρίθηκαν (χωρίς ΦΠΑ) μπορώ να πάρω ένα καταναλωτικό δάνειο για τα 1.640 μιας και επιδοτούμε το 80%. Όταν τους ρώτησα περίπου πότε να περιμένουμε να τα πάρουμε πίσω, μου είπαν ότι δεν ξέρουν τίποτα, αλλά ότι λέει στον οδηγό στο internet και στην ανάλογη ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να μην τα πάρουμε πίσω λόγω όλων αυτών που γίνονται η απάντηση ήταν απλά ‘δεν πιστεύω να γίνει κάτι τέτοιο’.

Βέβαια μετά πηγαίνοντας στο διευθυντή και ρωτώντας στο άσχετο χωρίς να αναφέρω το ΕΣΠΑ αν μπορώ να πάρω ένα επιχειρηματικό δάνειο η απάντηση ήταν φυσικά και μπορείτε.

Link to comment
Share on other sites

Αντε να δούμε που εγώ από το ERGA ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ της 4M αποφάσισα να πάρω το Civil Premium της Civiltech...

 

αντε να δουμε πως θα δικαιολογήσω την αλλαγή....( τουλαχιστον ειναι πιο φθηνο. 1890€ το ενα, σχεδον 1000€ το δευτερο)

 

καμμια ιδέα?

 

παντως σημερα παρελαβα τα χαρτια απο την eurobank..αλλα και αυτοι δεν ξερουν πολλα ακομα.

Link to comment
Share on other sites

Στο παράρτημα του ΕΣΠΑ για τα τυπικά δικαιολογητικά αναφέρει ότι χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση :

 

" Δήλωση ότι τα στοιχεία και δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν στο συμπληρώθηκαν στο Έντυπο Υποβολής Πρότασης είναι αληθή."

 

Λείπει κάτι από την πρόταση ή μου φαίνεται; Τι έχετε γράψει στην αντίστοιχη δήλωση;

 

Έχετε γράψει όλο το κείμενο σε μια δήλωση ή έχετε κάνει μια για κάθε παράγραφο;

 

 

Σχετικά με τις τιμές, στην περίπτωση που δεν το έχετε παρατηρήσει η ποικιλία των προϊόντων έχει μειωθεί δραστικά σε πολλές "οικονομικές" αλυσίδες. Μην κοιτάτε μόνο πόσο κάνουν τα προϊόντα αλλά και αν είναι διαθέσιμα.

Να υπενθυμίσω σε όσους θέλουν να εξαντλήσουν τον διαθέσιμο χρόνο μέχρι τον Αύγουστο ότι το ΦΠΑ θα φτάσει το 23% ή 25%.

Από τέλη Ιουλίου και μετά οι παραγγελίες πιθανόν να αργήσουν (παίρνουν άδειες οι τελωνειακοί και οι υπάλληλοι στους εισαγωγείς) και να χαθεί η προθεσμία.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης ο αντιπρόσωπος της Autodesk από τον οποίο παρήγγειλα το Autocad μου είπε ότι η Autodesk κάνει να εκδόσει άδεια χρήσης περίπου 15μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να τιμολογίσει πιο πριν. Έχετε και αυτό στο νου σας όσοι έχετε να κάνετε με Autodesk ώστε να μην το αφήσετε τελευταία στιγμή και χαθεί η προθεσμία για λίγες μέρες.

 

@sdim Μάλλον δεν λείπει κάτι αλλά το "υποβλήθηκαν στο" πρέπει να αφαιρεθεί ως περιττό (Υποβλήθηκαν στο έντυπο υποβολής κτλ είναι πλεονασμός). Κάποιος πρέπει να δακτυλογραφούσε, του είπαν να το αλλάξει και άφησε και το παλιό. Όσο για το πόσες υπεύθυνες δηλώσεις θα κάνουμε, έχω και εγώ την ίδια απορία. Νομίζω όμως ότι το λογικό είναι μία που να τα περιλαμβάνει όλα.

Link to comment
Share on other sites

Απορία για τις διευκρινήσεις που δόθηκαν...

 

Κάπου λέει:

"Από τον αρμόδιο Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης (Τράπεζα επιλογής του επενδυτή) διενεργείται ο έλεγχος της επιλεξιμότητας και του εύλογου του κόστους των δαπανών"

 

Και λίγο πιο κάτω:

"Ο έλεγχος λοιπόν του εύλογου του κόστους που διενεργείται από τον ΕΦΔ αποτελεί σημαντική διαδικασία πιστοποίησης των αλλαγών/τροποποιήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει ο επενδυτής"

 

Με άλλα λόγια παίζει να σου πει η τράπεζα "πολύ ακριβό το PC που διάλεξες" ή κάτι αντίστοιχο?? :confused:

Υποτίθεται το τι θα πάρουμε και πόσο κοστίζει το έχει τσεκάρει ήδη το ΕΣΠΑ (και μας έχει εγκρίνει την πρόταση) ή κάνω λάθος?

 

Δεν ξέρω, προσωπικά όλο και πιο πολύ κλίνω στο να μην υλοποιήσω τίποτα... Μη βρεθούμε σε μία κατάσταση του στυλ "πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος"...

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι οτι υπάρχουν αρκετά σκοτεινα σημεία ακόμα. Ο ρόλος της τράπεζας ειναι όντως περίεργος!

Απ οτι διάβασα πάντως μπορούμε αν αγοράσουμε ενα προιον οικονομικότερα από το εγκριθεν ποσο να μεταφερουμε το υπόλοιπο σε κάποιο άλλο και να αγοράσουμε καλύτερο.

Με προβληματίζει όμως το σημείο που αναλύει τις μη επιλέξιμες δαπάνες. Στην πρότασή μου έχω συμπεριλάβει μια φωτογραφική μηχανή και μια οθόνη 37'' έχοντας προφανώς τεκτμηριώσει τη χρήση τους αλλά όπως το γράφει είναι δυνατόν να μην γίνουν δεκτές οι εν λόγω αγορές. Ειναι δυνατόν να γίνει αυτό τη στιγμή που έχει γίνει δεκτή η πρόταση μαζι με τον εξοπλισμο αυτο???

 

vasilis_patra... και εγώ προβληματίζομαι αρκετα κυρίως ως προς τη δυνατότητα του κράτους να καταβάλει την κρατική συμμετοχή! Γιατι <<λεφτα ΔΕΝ υπάρχουν..>>

Link to comment
Share on other sites

Ξερουμε πως φορολογειται το ποσο της επιχορηγησης; :confused:

Με ποιον τροπο το καταχωρουμε στη φορολογικη δηλωση;:confused:

Γιατι αν υπολογιζεται στο συνολικο εισοδημα και σε συνδυασμο με τις τελευταιες αλλαγες (εσοδα-εξοδα) το πραγματικο ποσοστο της επιχορηγησης μειωνεται αρκετα.:-o

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.