Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μη άρτιο και κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και αυτό που λες.Απλά το ερώτημά μου ήταν σχετικά με το εμβαδό.Βέβαια δεν αναφέρεται πουθενά το ορθογωνικό σε κάτοψη κτίσμα.Πώς το στηρίζουμε?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΕΠΕΙΓΟΝ

Καλημερα σας.

Αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο προβλημα. Σε οικοπεδο 63.00μ2 πειδη δεν μπορω να εγγραψω ορθογωνιο 50μ2 λογω της καλυψης αναρωτηθηκα αν μπορω να συνδυασω το αρθρο 14χαμηλα κτιρια ετσι ωστε να αυξηθει η καλυψη μου. Και αναρωτιεμαι αν το οικοπεδο μου ειναι μη αρτιο και μη οικοδομησιμο πως εκτισαν τα ομορα? μΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ?τι γινεται σε αυτην την περιπτωση? Γιατι αφου δεν κτιζει θα επρεπε να ειναι προσκυρωτεο στα ομορα. Σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Το πιο πιθανό είναι να έκτισαν με ψευδές Τοπογραφικό Διάγραμμα που θα ανέγραφε ότι το οικόπεδό σου είναι Άρτιο και Οικοδομήσιμο. Περαιτέρω πρέπει να ψάξεις τους φακέλους των οικοδομικών αδειών των ομόρων. Οικόπεδο μη άρτιο και μη τακτοποιήσιμο που δεν υπάγεται στο άρθρο 25 του Ν.1337/83 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) προσκυρώνεται υποχρεωτικά σε όμορη ιδιοκτησία με διοικητική (Πολεοδομική) ή συμβολαιογραφική πράξη.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να κάνεις ίσως αίτηση στην πολεοδομία και να στο χαρακτηρήσουν οικοδομήσιμο αλλά με μικρότερο συντελεστή δόμησης?

Link to comment
Share on other sites

ΕΠΕΙΓΟΝ

Βρηκα τις αδειες απο τα ομορα αλλα δυστυχως στο αρχειο δεν υπαρχουν τοπογραφικα.Σε αυτην την περιπτωση τι μπορω να κανω? Δηλαδη μπορω να τακτοποιησω το οικοπεδο μου? Και οταν λεμε τακτοποιηση τι ακριβως κανω? Γιατι να μην μπορω να κανω συνδυασμο των αρθρων 25 και 14? Μπορει καποιος να με βοηθησει να βρω την εγκυκλιο 113/1986, αρ.8, παρ.1 οπου λεει πιο πανω? Το email Μου ειναι [email protected]

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Θα σε στενοχωρήσω..........

 

Με 63 τ.μ. οικόπεδο δεν μπορείς να κτίσεις,χρειάζεσαι τουλάχιστον 72 τ.μ.Αν τα όμορά σου είναι > 72,τότε αυτά μπορούσαν να οικοδομηθούν.

 

Δεν μπορείς να συνδυάσεις 2 ευεργετικές διατάξεις ταυτόχρονα.Οπότε κατά τη γνώμη μου πάντα,το οικόπεδο είναι προσκυρωτέο στα όμορα.

Link to comment
Share on other sites

Την στιγμη που ειναι προσκυρωτεο στα ομορα και αυτα εχουν οικοδομησει τι κανω? Ζηταω προσκυρωση στα ομορα?Επειδη το οικοπεδο των 63.00τμ εχει μεσα ενα κτισμα μπορω με αυτο να κανω κατι?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.