Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάρκεια οικοδομικής άδειας


Recommended Posts

Σαν νέος μηχανικός έχω μια ερώτηση.

Υπάρχει κάποιος γνωσ΄τος μου που έχει οικοδομική άδεια για μια τριόροφη οικοδομη εντος σχεδίου πόλεως , από το 1997.Έχτισε μόνο τον πρώτο όροφο τα φέροντα και από τοτε σταμάτησε κάθε εργασία και δεν ανανέωσε την άδεια.

Τι πρέπει να γίνει λογικά σε αυτήν την περίπτωση?

Ανανεώνεται η άδεια ή θέλει νέα άδεια από την αρχή?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

πρώτα απ' όλα πρέπει να γράψεις την ειδικότητα στο προφίλ σου, όπως ζητούν οι συντονιστές.

 

Με δεδομένο ότι δεν ολοκληρώθηκε ο φέρων οργανισμός της οικοδομής που προβλέπεται στην αρχική άδεια, δεν αρκεί μόνο η έκδοση νέας άδειας αλλά και συμμόρφωση στους νέους όρους δόμησης που, ενδεχομένως, έχουν εγκριθεί ή τροποποιηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Αυτό σημαίνει ότι ο γνωστός σου πρέπει να απευθυνθεί σε ένα μηχανικό της εμπιστοσύνης του και να του δώσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για να πάρει τις σωστές συμβουλές και οδηγίες.

Link to comment
Share on other sites

Κ όχι μόνο.........

 

Κάπου είχα διαβάσει ότι αν με την πάροδο του 8ου έτους από την ημ/νία εκδοσης της άδειας δεν έχουν ολοκληρωθεί οι όψεις του κτιρίου,επιβάλλεται πρόστιμο για κάθε ημέρα που περνάει μέχρι να αποπερατωθούν....

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ καταρχάς πολύ για τις απαντήσεις

Βέβαια 3 απαντήσεις 3 διαφορετικές θέσεις.

Και δεν είναι ξεκάθαρο στον ΓΟΚ πουθενά.

Θα ψάξω και άλλο αλλά οποιαδήποτε βοήθεια είναι επιθυμητή.Και εμένα πρώτες μου δουλείες είναι και επικρατεί μια ομίχλη ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

Οι απαντήσεις δίνουν απλά διαφορετικά στοιχεία (αν και το πρόστιμο του #3, εφόσον ισχύει, είναι εγκληματικό - ελπίζω να αφορά ειδικές περιπτώσεις π.χ. παραδοσιακούς οικισμούς).

 

Η αποπεράτωση του φέροντος οργανισμού παρέχει εσαεί ανανέωση της άδειας. Αλλά μόνο για το κομμάτι που έχει κατασκευαστεί. Προφανώς θα απαιτηθεί νέα άδεια ως προσθήκη που θα ακολουθήσει τους σημερινούς όρους δόμησης (μείωση Η/Χ...).

 

Αν όμως πρόκειται να γίνουν αλλαγές στη διαρρύθμιση του ισογείου που έχει κατασκευαστεί πρέπει να παρουσιαστούν στη νέα άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω οτι ειναι διαφορετικες θεσεις.. Νεα αδεια #2 προσθηκης καθ'υψος #4 (εκτος αν εχεις αλλαγες στο ισογειο #6 ).

Τωρα για το #3 πρωτη φορα το ακουω και εγω και μου κανει εντυπωση.. Εκτος αν οντως ειναι για ειδικες περιπτωσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ισχύει το πρόστιμο για πέραν της 8ετίας στην περίπτωση μη αποπερατωμένων προσόψεων.

Γιατί να είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε εις αεί εγκατελημένα γιαπιά. Προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα του μπετόν να γερνάει απροστάτευτο και να παίρνει αυτό το απαίσιο γκριζομαύρο χρώμα με καφέ στίγματα από την οξείδωση του οπλισμού.

Αφήστε δε που πολλά από αυτά τα γιαπιά είναι ανοιχτά με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται από παιδιά για το παιχνίδι τους με τραγικά αποτελέσματα (ανοιχτά φρεάτια, εξώστες χωρίς κάγκελα)

Link to comment
Share on other sites

αν και το πρόστιμο του #3, εφόσον ισχύει, είναι εγκληματικό - ελπίζω να αφορά ειδικές περιπτώσεις π.χ. παραδοσιακούς οικισμούς

 

 

Νομίζω ισχύει ΓΕΝΙΚΑ σε κάθε περίπτωση ανέγερσης νέας οικοδομής.

 

Μόλις γυρίσω στην έδρα μου θα το βρω κ θα ενημερώσω......

Link to comment
Share on other sites

Νόμος 3212/2003 (ΦΕΚ 308Α'/31.12.2003), Άρθρο 8

2. Αν οι όψεις των κτιρίων δεν αποπερατωθούν μέσα σε προθεσμία οκτώ ετών από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας δόμησης, με απόφαση του οικείου Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, επιβάλλεται, σε βάρος του προσώπου υπέρ του οποίου εκδόθηκε η άδεια ή του καθολικού ή ειδικού διαδόχου του, ετήσιο πρόστιμο ίσο με το δέκα επί τοις εκατό (10%) του προϋπολογισμού του έργου, όπως αυτός προκύπτει από την άδεια δόμησης και σε κάθε περίπτωση όχι μικρότερο των πεντακοσίων (500) Ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.