Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση Ημιυπαιθρίων Χώρων - Συμβούλιο Επικρατείας


kibari

Recommended Posts

Αγαπητέ ss_sk , το δικαίωμα του μεροκαματιάρη , είναι ίδιο με το δικαίωμα του μεγαλογιατρού , του μεγαλοδικηγόρου και του μεγαλομηχανικού και του πολιτικού , να κλείνει τους ημιυπαίθριους , να βγάζει ορόφους λόγω κλίσης , στις πλαγιές των βουνών της Αττικής και της Μυκόνου , να φτιάχνει τις ανοικτές και κλειστές πισίνες του και γενικά ο κάθε ιδιώτης να κάνει ότι γουστάρει . Ο επαγγελματίας κατασκευαστής που είναι και μηχανικός , πρέπει να είναι απόλυτα νόμιμος , οπότε κανείς ιδιοκτήτης δεν θα του δίνει το οικόπεδο του αντιπαροχή , μιά και αυτός δεν θα πάρει επιπλέον τμ ως κλεισμένους ημιυπαίθριους , η θα πρέπει να αγοράσει ακριβότερα τα οικόπεδα από τους άλλους κατασκευαστές μη μηχανικούς , αλλά να πουλάει λόγω ανταγωνισμού ίδιες τιμές με αυτούς . Μάλιστα είναι γνωστό ότι ωρισμένοι μισούνε την λογική του κέρδους , αλλά δυστυχώς γιά αυτούς είμαστε στο 2009 και όχι στο 1917 , άλλωστε όπως είπα και πριν η παρεούλα του τεε 35 χρόνια η ίδια , δεν επέβαλε το ΜΗΚΙΕ και την παραλαβή των κτιρίων , οπότε δεν θα είχαμε τώρα θέμα να συζητάμε . Και να μην ξεχνάμε , ότι οι μεγάλες διαφορές στους ΣΔ οδηγούν στις αυθαιρεσίες , μιά και το κράτος ορίζει τις αξίες περιουσιών με διοικητικές πράξεις . Αλλά τι περιμένεις από μιά χώρα , που ο Στέφανος Μάνος έκανε 10 χρόνια να ξαναβγεί βουλευτής επειδή μείωσε τους ΣΔ , ενώ στην χώρα των "αντιστασιακών" ο Παττακός που τους αύξησε 40 % κυβέρνησε 7 χρόνια και έπεσε εκ των έσω .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

BAS 25 χρόνια αυτή η πρακτική? Δηλαδή από το 1985?

Εγώ έχω την εντύπωση πως η αθρόα εφαρμογή του κλεισίματος των Η/Χ ξεκίνησε κοντά στο 1995. Κάπου κοντά στα 2000 άρχισε η εφαρμογή των εσωτερικών αίθριων που γίνονταν κανονικά δωμάτια.

Η αλλαγή χρήσης υπογείου σε κατοικία ίσως να ήταν παλαιότερη, αλλά δεν το γνωρίζω.

Όμως έχει τεράστια διαφορά η ανάγκη ενός ιδιοκτήτη να κλείσει τον Η/Χ για να κάνει ακόμα ένα δωμάτιο για τα παιδιά του, από την προσπάθεια του εργολάβου να πουλήσει τον Η/Χ ως κατοικία για να τσεπώσει περισσότερα χρήματα.

Σαφώς και οι δύο παρανομούν, αλλά ο ένας από ανάγκη ενώ ο άλλος από απληστία.

Άλλο κέρδος και άλλο απληστία.

 

Το ότι είναι και το κράτος συμμέτοχο, αφού άφησε τα πάντα χωρίς έλεγχο, είναι γεγονός και δεν ισχύει μόνο στην οικοδομή. Ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και φτάνει μέχρι το νεκροταφείο.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή οι μεζονέττες των 250-500 τμ , αποτελούν ανάγκη , ενώ το ότι πρέπει να επιβιώσεις σε ένα άνομο καθεστώς αγοράς , θεωρείται απληστία . Ιδιότυπος συλλογισμός , αλλά δεν με πείθεις .

Οσο γιά το πότε κλείνονταν εγώ έχω προσωπική εμπειρία από τότε και γιά ιδιωτικές και γιά κατασκευαστικές δουλειές . Εχω πτυχίο από το 1981 βλέπεις και έχω ζήσει πολλά στο χώρο . Οι στέγες και σοφίτες και τα δώματα είναι 50 χρόνια που γίνονται , γιατί και τότε που γινόταν αυτοψία από την πολεοδομία , απλά υπήρχε τιμοκατάλογος μίζας και στον κατάλογο διαφθοράς πάντα οι πολεοδομίες είναι στα μετάλλια .

Link to comment
Share on other sites

Και αυτό που λες (250-500) απληστία δείχνει.

Αλλά γιατί προσπαθείς να δικαιολογήσεις?

Είναι ή δεν είναι ο λόγος δημιουργίας κλειστών Η/Χ σε εργολαβίες, απληστία?

Είναι ή δεν είναι η δημιουργία, σε οικοδομές 250-500 μ², κλειστών Η/Χ, απληστία?

Είναι ή δεν είναι το κλείσιμο του Η/Χ από έναν μεροκαματιάρη για δημιουργία χώρου προς στέγαση, ανάγκη?

Σαφώς και είναι όλα παράνομα και πρέπει όλοι να υπόκεινται στους ίδιους νόμους.

Αλλά μέχρι σήμερα την πληρώνουν οι μικροί γιατί κάποιος γείτονας έκανε καταγγελία, ενώ όταν γίνεται αυτό σε μεγάλους (είτε ιδιόκτητα, είτε αντιπαροχές) κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους και αγοράζουν καινούρια μαχαιροπίρουνα...

Και σε αυτό ευθύνη έχει ΚΑΙ το κράτος. Αλλά και εμείς.

Γιατί? Γιατί κάποια φυντάνια για να πάρουν την δουλειά από τον άλλον συνάδελφο, μπήκαν σε αυτή τη λογική, "έλα μωρέ ενώ δικαιούσαι 120μ² θα σου κάνω 144μ², θα σου υπογράψω και μετά για να πάρεις ρεύμα και όλα καλά"

Και το ποσοστό αυτό αυξάνονταν καθημερινά γιατί κάποιοι σκέφτονταν "μα καλά εγώ θα σώσω το κράτος και θα πεινάσουν τα παιδιά μου?"

Και έτσι φτάσαμε σε αυτήν την ασυδοσία.

Εμείς είχαμε το πεπόνι εμείς και το μαχαίρι.

Αλλά κάποια καθίκια (έχω πλήρη επίγνωση της λέξεως, ετυμολογικά) ήταν τόσο αχόρταγοι που φτάνουμε πλέον στις σημερινές καταστάσεις.

 

υ.γ. Δεν αναφέρομαι σε εσένα BAS, γιατί δεν πιστεύω πως είσαι αυτός/αυτοί που ξεκίνησε/αν αυτό το αίσχος του κλεισίματος.

Link to comment
Share on other sites

@ erling επιτέλους και ένας ΠΜ που τα χώνει κανονικά και στον εαυτό του και στους άλλους. Η ουσία είναι από εδώ και πέρα θα αλλάξουμε ή θα κάνουμε τις ίδιες παρανομίες.

Link to comment
Share on other sites

Όμως έχει τεράστια διαφορά η ανάγκη ενός ιδιοκτήτη να κλείσει τον Η/Χ για να κάνει ακόμα ένα δωμάτιο για τα παιδιά του, από την προσπάθεια του εργολάβου να πουλήσει τον Η/Χ ως κατοικία για να τσεπώσει περισσότερα χρήματα.

Σαφώς και οι δύο παρανομούν, αλλά ο ένας από ανάγκη ενώ ο άλλος από απληστία.

παιδιά εγώ διαφωνώ με αυτήν την πρακτική άφεσης αμαρτιών

 

υπάρχουν πολίτες που

είτε αγόρασαν ή έκτισαν "νομιμες" κατοικίες χωρίς να ανήκουν σε μια οικονομικά υψηλή τάξη

πληρώνοντας το αντίστοιχο χρηματικό αντιτιμό του επιλέον δωματίου 30.000-50.000ευρώ

είτε που στριμώχνονται σε επίσης "νομιμες" κατοικίες επειδή δεν έχουν την οικονομικη δυνατότητα

 

οι παραπάνω πολιτες γιατί είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται 20% περισσότερο σκουπίδι

20% επιπλέον επιβάρυση του περιβάλλοντος

20% περισσότερα αυτοκίνητα

κλπ

--------

κατ' εμέ ο καθένας αξιολογεί μια κατάσταση και πράττει αναλόγως ελευθερα με τις ανάλογες συνέπειες

και ο ιδιώτης και ο κατασκευαστής και ο μηχανικός

καμμία δικαιολογία για κανέναν

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή πάλι ο πολίτης που ζεί σε ένα κράτος πρωταθλητή της διαφθοράς , που όταν εντάσει μιά περιοχή στο σχέδιο , απαλλοτριώνει τα οικόπεδα των νομίμων που δεν έκτισαν αυθαίρετο , γιά να έχουν σχολεία και πλατείες οι αυθαίρετοι . Ενα κράτος που 25 χρόνια τώρα δεν μπορεί να βρεί λύση στους ημιυπαίθριους , που 50 χρόνια τώρα δεν μπορεί να καταλάβει ότι αιτία των αυθαιρεσιών είναι ότι δεν μπορεί ένα οικόπεδο 500 τμ μέσα στην ίδια πόλη να κτίζει από 400 έως 2500 τμ και κάποιοι να αποκτούν περιουσίες εκατομμυρίων € , ενώ άλλοι να μην μπορούν να κτίσουν ένα σπίτι . Να μην μπορεί να φτιάξει το ΜΗΚΙΕ και να απαγορεύσει την αυτεπιστασία των ιδιωτών 35 χρόνια τώρα και τόσα άλλα , από τις πολεοδομίες μέχρι τα υλικά , τα προγράμματα και τους τεχνίτες , τις επικαλύψεις ειδικοτήτων και τα επαγγελματικά δικαιώματα . Και τι να κάνει ο κάθε επαγγελματίας ? Να το παίξει Χριστός ? Απλά θα τον σταυρώσουνε και αυτόν .

Νόμιμες κατοικίες μπορεί να υπάρχουν , αλλά είναι μειοψηφία αν και νομίζω , ότι με ένα έλεγχο κάτι θα εύρισκες και σε αυτές . Ως κατασκευαστή , ο ανταγωνισμός με οδηγεί στο να φτιάχνω Η/Υ γιά κλείσιμο , γιατί αλλιώς η τιμή του σπιτιού θα ήταν 20 % ακριβότερη , οπότε θα ήμουν εκτός αγοράς . Τα ίδια ζητάνε και οι ιδιώτες από τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς , οπότε μάλλον υποκριτικά τα βρίσκω τα περί επιλογών και αξιολογήσεων , εκτός αν κάποιος έχει έναν μισθό κατά προτίμηση στο δημόσιο και κάνει και δουλειές απ' έξω , όπου εκεί έχει περισσότερη άνεση να επιλέξει , αλλά και να επιβάλλει καμμιά φορά .

Link to comment
Share on other sites

Ως κατασκευαστή , ο ανταγωνισμός με οδηγεί στο να φτιάχνω Η/Υ γιά κλείσιμο , γιατί αλλιώς η τιμή του σπιτιού θα ήταν 20 % ακριβότερη , οπότε θα ήμουν εκτός αγοράς.

η τιμή του ίδιου σπιτιού προφανώς και είναι ίδια

τα 100τμ δόμηση + 20τμ ΗΧ (νόμιμο)

κοστίζουν το ίδιο με

τα 100τμ δόμηση + 20τμ κλειστό ΗΧ (παράνομο)

 

ο κατασκευαστής επιλέγει να τους κλεισει παρανομα και ο πελάτης επιλέγει να αγοράσει παράνομο χώρο

 

αν μη τι άλλο υπάρχουν συμβόλαια που περιγράφουν τους χώρους

για να ξέρει ο καθένας τι πωλεί και αγοράζει

Link to comment
Share on other sites

οχι myri δεν ειναι ετσι.

 

Στην τιμη ειναι οι κλειστοι χωροι, ασχετα απο το απο που προερχονται. Τουλαχιστον το τελευταιο καιρο.

 

Ενα διαμερισμα 82 τμ με η.χ κανονικο, δηλαδη ανοιχτο, 20 τμ (σου μιλαω με συγκεκριμενο παραδειγμα σε υπαρκτο κτιριο) κοστιζει 3250Χ82=267.000 ευρω. Αντε 280 να λεμε για να κανουμε και παζαρια.

 

Στην ιδια πολυκατοικια διαμερισμα 120 τμ με 15 τμ ΗΧ κλειστους, δηλαδη τα αλουμινια κουνημενα στο σαλονι κανει 120Χ3250=390.000 και λεμε 400.000.

 

Και τα δυο πουληθηκαν οπως τα λεω τον Ιουλιο. Στο ενα ο η.χ πηρε τιμη συντελεστη και στο αλλο πηγε τσαμπα σαν εξωστης. Σε αλλες περιπτωσεις παλιοτερα ο κλειστος η/χ επαιρνε τη μιση τιμη των μετρων συντελεστη.

 

Η αγορα, η πιατσα, επιβραβευει τα κλειστα μετρα. Εξου και τα υπογεια στις μεζονετες, τα παταρια, και οι η/χ που γινονται δωματια.

 

Α, και τα συμβολαια στην Ελλαδα ας μην τα λαμβανουμε και πολυ υποψην, λιγο οι διαφορες πολεοδομιας-πραγματικοτητας, λιγο η διαφορα αντικειμενικης-εμπορικης αξιας, ακομη και οι τραπεζες που ως δια μαγειας σε νεοκτιστα σπιτια διναν δανειο 250.000 για αγορα και 250.000 για επισκευες, καταλαβαινεις...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.