Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί επαγγελματικών δικαιωμάτων (γενικά)


Recommended Posts

Αν πρωτοπορία σημαίνει να εξισώσουμε 4 χρόνια σπουδών με τουλάχιστον 5 με ανώτερο ακαδημαικό επίπεδο τότε το ΤΕΕ καλά θα κάνει να γυρίσει στη παλαιολιθική εποχή.Εν πάση περιπτώση απο αυτή τη κατάσταση ζημιωμένοι δεν πρέπει να βγούν οι διπλωματούχοι.Όσο για την Ιταλία που αναφέρθηκε πιο πίσω...να υπενθυμίσω στους ΤΕ τη χώρα που άνοιξαν τα πρώτα πανεπιστήμια γιατί μάλλον το ξέχασαν...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητε νεε μου βαγγελη τι σε νοιαζουν εσενα ολα αυτα παρε το διπλωμα σου

ευγα στην δουλεια και τα ξαναλεμε

Μην σε παραμυθιαζουνε οτι με το να γινεις μελος ΤΕΕ λυνεις τα προβληματα σου

και τελος.

Ακου και εναν μεγαλυτερο

Link to comment
Share on other sites

Απο τη συχνότητα και το μέγεθος κάποιων δημοσιεύσεων αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι οτι μερικοί απο εμάς έχουν πάρα πόλυ ελεύθερο χρόνο.Αυτό είναι το πρόβλημα κύριοι.Όλα τα υπόλοιπα απλά...μύδια!

Οτι είναι να γίνει θα γίνει και δεν θα μας ρωτήσει κανένας.Χαλαρώστε λοιπόν και κοιτάξτε πώς εσείς οι ίδιοι θα είστε πάνω απο τους άλλους (με τις δυνάμεις σας) και όχι πως θα βάλετε απο κάτω τους άλλους (με πλάτες άλλων).Αυτά πάνε σε όλες τις μεριές.Καληνύχτα τώρα και πάνω από όλα ηρεμία και λογική.

Link to comment
Share on other sites

Όπως βλέπεις απλά πετάω σκόρπιες απόψεις δεν έχω πάρει θέση.Επειδή κόπιασα για να περάσω εδώ, είμαι πολυυυ μακριά απο το σπίτι μου(μένω Αθήνα, σπουδάζω Κρήτη, και δυστυχώς δεν ανήκω σε τρίτεκνη οικογένεια) και πολύ απλά "τα παίρνω" όταν ακούω πως θα μπορούσα να κάτσω σπιτάκι μου, να έχω μπεί πρώτος στο ΤΕΙ και τώρα να "καμακώνω" κοπελιές κάτω απο την Ακρόπολη αντί να ξεστραβώνομαι να σχεδιάσω τη βάση ενός τόρνου.

Link to comment
Share on other sites

Για όποιον διπλωματούχο διαμαρτυρεται: ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΑ ΠΔ; Αν ναι, μίλα συγκεκριμένα. Αλλιώς είναι αερολογίες μη πω καμιά χειρότερη λέξη.

 

Επαναλαμβάνω ότι είπα και σε κάποιον πιο λογικό που απλά ρώτησε αν θα γίνει εξομοίωση ή όχι:

 

Όχι δεν υπάρχει καμία εξομοίωση ούτε ποιοτικά ούτε ποσοτικά.

 

Ποιοτικά όχι γιατί μιλάει για κατασκευές/επιβλέψεις/μελέτες συγκεκριμένου επιπέδου με δυνατότητα αναβάθμισης. Που σημαίνει πως για να φτάσεις στο ανώτατο επίπεδο πρέπει να έχεις πολλά χρόνια εμπειρία. Ενώ με το δίπλωμα ξεκινάς από την κορυφή.

 

Ποσοτικά πάλι όχι, γιατί πχ ο Ηλ/γος Μηχανικός ΤΕ έχει συγκεκριμένα δικαιώματα σε ηλεκτρολογικά, ενώ ο ΠΕ έχει απεριόριστα δικαιώματα σε ηλεκτρολογικά, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ, ηλεκτρονικά, πληροφορική και τηλεπικοινωνίες.

 

Δηλαδή ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός τε με 30 χρόνια εμπειρία πάλι θα έχει λιγότερα ΕΔ σε σχέση με ένα 25χρονο ηλεκτρολόγο μηχανικό πε. Ομοίως βέβαια και για τις άλλες ειδικότητες.

 

Μην λέμε λοιπόν τα ίδια και ίδια για εξομοίωση και άλλα εξωγήινα...

Link to comment
Share on other sites

και ειδικά αυτά που αφορούν το Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων…. ΔΕΝ μπόρεσα να διακρίνω κάποια διαφορά μεταξύ των επαγγελματικών δικαιωμάτων ενός Αρχιτέκτονα Μηχ. και ενός αποφοίτου από την συγκεκριμένη σχολή.

δεν το διάβασες καλά !!!!

 

μπορούν επιπλέον να κάνουν όλες τις στατικές μελέτες των κτιρίων που μελετούν (μετά από πιστοποίηση ? τι σημαινει αυτό; )

και

ύδρευση - αποχέτευση των κτιριων που μελετούν (τα πάντα δηλαδή)

παθητική πυροπροστασία

 

τις αναγκαίες τοπογραφικές εργασίες που αφορουν τα οικοδομικά που δικαιούνται να μελετούν (δηλαδή σχεδόν τα πάντα από τοπογραφικά)

 

τα δημόσιαέργα δεν τα κατέχω

 

ΚΟΙΝΩΣ έχουν περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα από του Αρχιτέκτονες Μηχανικούς

Link to comment
Share on other sites

Αντιγράφω απο το ΠΔ για τους ηλεκτρολόγους:

 

. Οι Πτυχιούχοι της παρ. 1 του παρόντος άρθρου έχουν δικαίωμα αυτόνομης απασχόλησης από κτήσεως πτυχίου στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους εξής ενδεικτικούς τομείς και δραστηριότητες ηλεκτρομηχανολογικών έργων και εργασιών, όπως θα προσδιορίζονται στην άδεια άσκησης επαγγέλματος που θα απονέμεται από το διευρυμένο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος:

α. Στη μελέτη, επίβλεψη μελέτης, εγκατάσταση, κατασκευή, επίβλεψη κατασκευής, επίβλεψη λειτουργίας και συντήρηση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών, καθώς και κινητήριων μηχανών.

 

 

 

Εγώ τώρα, 4 χρόνια μετά τη κτήση του διπλώματος μου(αν και όποτε) μπορώ να εκδώσω εκτός απο άδεια μηχανολόγου και διπλωματούχου μηχανικού οχημάτων

 

Γενική Άδεια εκτέλεσης Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων όλων των Ειδικοτήτων και κατηγοριών (η άδεια αυτή δίνει το δικαίωμα της εκτέλεσης και συντήρησης ηλεκτρικών εγκαταστάσεων όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών).

 

Είναι τα ίδια πράγματα ή όχι?

Link to comment
Share on other sites

Όχι γιατί τους Ηλ/γους Μηχανικούς ΠΕ η άδεια αφορά και τα 3 επίπεδα τεχνικών έργων ενώ του Μηχανικού ΤΕ όχι.

Επίσης ο ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ δεν έχει σχεδόν καθόλου δικαιώματα σε μηχανολογικά. Ο ΠΕ για κάποιον περίεργο λόγο έχει δικαίωμα και σε όλα τα επίπεδα μηχανολογικών. Θες να συνεχίσω και για τα άλλα πχ πληροφορική;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.