Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο εν μέρει εκτός οικισμού


Recommended Posts

Με δεδομένο ότι ο πελάτης σου θέλει να πουλήσει όλο το ακίνητο, θα σχεδιάσεις στο τδ το όριο του οικισμού και στο τμήμα (400 τμ) που περιλαμβάνεται στο όριο θα προσθέσεις ένα τμήμα 600 τμ από το εκτός ορίου για να δημιουργηθεί ένα άρτιο και οικοδομήσιμο κατά τον κανόνα και θα το προσδιορίσεις έτσι στη δήλωση.

 

Το υπόλοιπο τμήμα (εκτός ορίου) είναι άρτιο (μεγαλύτερο των 4 στρεμ) και η οικοδομησιμότητά του εξαρτάται από το χρόνο δημιουργίας του συνολικού ακινήτου. Εάν αυτό δημιουργήθηκε μετά την 1.1.2004, τότε, για το εκτός σχεδίου και εκτός ορίου τμήμα, απαιτείται πρόσωπο 25 μ. σε ΚΧ.

 

Κατά παρέκκλιση άρτια θεωρούνται μόνον τα οικόπεδα του οικισμού πριν υπήρχαν πριν από την οριοθέτησή του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 350
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,

 

μερικές διευκρινίσεις, το συγκεκριμένο ακίνητο, ο τωρινός ιδιοκτήτης το είχε αγοράσει το 1959, επομένως δεν χρειάζεται και το εκτός οικισμού τμήμα να έχει πρόσωπο σε ΚΧ, σωστά;

 

το όριο που θα δημιουργηθεί απο την πρόσθεση των 400 εντος + των 600 εκτος πρέπει να φαίνεται στο τοπογραφικό; είδα ένα τοπογραφικό παρόμοιας περίπτωσης που δεν είχε σχεδιάσει αυτό το όριο, απλώς ανέφερε οτι το εντός είναι άρτιο.

 

Στα διαδικαστικά της παρουσίασης του τοπογραφικού, θα γράψω ένα πινακάκι με τους όρους δόμησης για το εντός τμήμα και ένα ακόμα πινακάκι με τους όρους δόμησης για το εκτός τμήμα, διαχωρίζοντας το εντός με το εκτός με το όριο που θα σχεδιάσω εγώ;

 

Κατά παρέκκλιση άρτια θεωρούνται μόνον τα οικόπεδα του οικισμού πριν υπήρχαν πριν από την οριοθέτησή του.

 

ακόμα και τα οικόπεδα που έχουν το απαιτούμενο εμβαδόν, θεωρούνται ότι είναι άρτια κατα παρέκκλιση επείδη υπήρχαν πριν την οριοθέτηση του οικισμού και όχι άρτια κατά κανόνα;

Link to comment
Share on other sites

1. To οριο του οικισμου δεν θα το σχεδιασεις, θα το αποτυπωσεις απο την περιγραφη του χαρτη.

2. Ναι ξεχωριστα οι οροι δομησης για το εντος και ξεχωριστα για το εκτος οπως και οι εμβαδομετρησεις φυσικα.

3. Αν εχουν το απαιτουμενο εμβαδο ειναι στον κανονα, αρα τι να την κανεις την παρεκκλιση??

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου στο τδ που λες ότι είδες. Εάν ένα τδ έχει συνταχθεί εσφαλμένα, εσύ θα προσπαθήσεις να αναπαράγεις το σφάλμα;

 

Το εντός ορίου τμήμα δεν είναι άρτιο, επομένως πως θα δηλώσεις ότι είναι άρτιο, επειδή, απλά, είδες κάποιον άλλον να το δηλώνει; Εάν δεν θέλεις να σχεδιάσεις άρτιο, κατά τον κανόνα, τμήμα, μπορείς να δηλώσεις ότι το τμήμα εντός ορίου, εμβαδού 400 τμ, είναι μη άρτιο και θα γίνει άρτιο και οικοδομήσιμο με την προσάρτηση τμήματος 600 τμ από το εκτός ορίου.

 

Στην τελευταία ερώτηση, η απάντηση είναι ότι, όπως ορίζεται στο άρθρο 85 της ΚΒΠΝ, θεωρούνται άρτια τα γήπεδα με όποιο εμβαδόν έχουν κατά την 3.5.1985 (ημερομηνία δημοσίευσης του π.δ. 24.4.1985), εφόσον δεν έχουν το ελάχιστον εμβαδόν που ορίζεται στην απόφαση του Νομάρχη.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα, προσφατα μετρησα εκταση 12 στρεμματων εκ των οποιων τα 7 στρεμματα βρισκονται εντος οριοθετημενου οικισμου(αρτιοτητα 500 μ2) και τα 5 στρεμματα εκτος σχεδιου.

1)στη δηλωση μηχανικου πρεπει να υπαρχει ενιαια περιγραφη;περιγραφη του εντος χωρια και του εκτος χωρια;

2)το εκτος σχεδιου τμημα των 5 στρεμματων θεωρειται αρτιο και οικοδομησιμο αφου προκυπτει

με ευθυνη της οριοθετησεις;

3)αν τελικα ισχυει το οτι η συνολικη επιτρεπ. δομηση ειναι 400 μ2 για το εντος και 200+ μ2 περιπου για το εκτος, δηλαδη 600+ το ολο ,σε περιπτωση κατατμησης του εντος (εχει μεγαλο προσωπο σε δημοτικη οδο) τι γινεται με το εκτος κομματι;

 

ευχαριστω

 

Παρατήρηση: Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Link to comment
Share on other sites

1)ναι ξεχωριστά το εντός και ξεχωριστά το εκτός

2)αν η αρτιότητα είναι 5στρ. (δες και ΖΟΕ,ΓΠΣ) & καλό θα ήταν να έχει πρόσωπο σε αγροτική οδό, τα όρια είναι καθ'υπόδειξη

3)Πλεόν η ιδιοκτησία είναι 2 κομμάτια,

άλλο το εντός το εκτός και άλλο το εκτός.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε axoul, δεν έχεις δίκιο.

Το ακίνητο είναι ενιαίο και δεν χωρίζεται σε δύο τμήματα. Απλά, το ένα τμήμα του περιλαμβάνεται στον οριοθετημένο οικισμό (αλήθεια, ποια είναι η κατηγορία του οικισμού;) και το άλλο στην εκτός σχεδίου περιοχή, και, εάν είναι οικισμός προ 23, στη ζώνη των 500 μ.

 

@ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

1) το ακίνητο των 12 στρεμ. αποτυπώνεται ενιαίο και, μετά τη σχεδίαση του ορίου του οικισμού, προσδιορίζεται το τμήμα εντός ορίου και το εκτός ορίου και στη δήλωση περιγράφεται το πολεοδομικό καθεστώς κάθε τμήματος και δηλώνεται η αρτιότητα και η οικοδομησιμότητα των 2 τμημάτων.

 

2) με την έκφραση "αφού προκύπτει με ευθύνη της οριοθέτησης", προφανώς εννοείς ότι, το τμήμα αυτό περιλαμβάνεται στην εκτός σχεδίου περιοχή λόγω της οριοθέτησης του οικισμού. Το τμήμα αυτό είναι άρτιο αλλά η οικοδομησιμότητά του εξαρτάται από το χρόνο δημιουργίας του συνολικού ακινήτου. Εάν δημιουργήθηκε προ του 2003, δεν απαιτείται πρόσωπο σε ΚΧ.

 

3) το ακίνητο είναι ενιαίο και η συνολική επιτρεπόμενη δόμηση είναι όπως την περιγράφεις, εάν πρόκειται για οικισμό <2000. Μπορεί να ανεγερθεί οικοδομή με τον συνολικό ΣΔ στο εντός ορίου τμήμα, αλλά, εάν ο ιδιοκτήτης θελήσει να το κατατμήσει, σε εντός και εκτός ορίου, η δόμηση θα κατανεμηθεί όπως την περιγράφεις, και εάν θελήσει να κατατμήσει και το εντός, σε άρτια κατά τον κανόνα οικόπεδα, κάθε αυτοτελές νέο οικόπεδο θα έχει τον ΣΔ που του αντιστοιχεί.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ΜΑΚΑΡ είσαι ασύγκριτα πιο έμπειρος, οπότε έτσι θα'ναι, όπως τα λές.

 

Ωστόσο να σε ρωτήσω κατ'αντιστοιχία τα εξής :

 

1)Αν έμπαινε σε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης δεν γίνονται 2 κομάτια?

γιατί όταν μπαίνουν στον οικισμό να μην είναι 2 κομάτια?

Αφού θα γίνει ξεχωριστά δήλωση αρτιότητας & οικοδομησιμότητας για τα 2 τμήματα, αυτό δεν σημαίνει κατάτμηση?

αφού έχουμε :

-το Α (εντός οικισμού)είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα .......

-το Β(εκτός σχεδίου)είναι άρτιο κατά παρέκκλιση & οικοδομήσιμο ......

 

δηλ. όταν έχουμε μια κάθετη ιδιοκτησία η δήλωση αρτιότητας γίνεται στο όλο

και όχι σε κάθε τμήμα διότι είναι τμήματα κι όχι οικόπεδα.

Μπορεί να γίνει δήλωση αρτιότητας στο όλο ενιαίο?

ή μήπως εννοείς ότι ναι μεν είναι 2 κομάτια αλλα επειδή είναι ο ίδιος ιδιοκτητης παραμένει ένα ενιαίο "οικόπεδο"?

 

2)Συμφωνώ με αυτά που γράφεις για το εκτός (προ'2003), απλά αναφέρομουν στην 551/2008, που πλέον απαιτεί και πρόσωπο σε ΚΧ ανεξαρτήτου μήκους.Βέβαια δεν έχει γίνει ΦΕΚ , αλλά κάποια αναφορά δεν πρέπει να γίνει?μια διατύπωση ότι με την επιφύλαξη της 551/2008 ....κλπ

 

3)συμφωνώ κι εγώ

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1) Το ακίνητο δεν κατατμείται από το όριο ενός οικισμού. Άλλωστε, ο νομοθέτης έκανε σχετική αναφορά, για παρεμφερές θέμα, στο άρθρο 87 παρ 1 της ΚΒΠΝ και έχουν εκδοθεί σχετικές εγκύκλιοι. Εάν ένα ακίνητο, αυτής της επιφάνειας, ενταχθεί στο σχέδιο πόλης, θα σχεδιαστούν αρκετά ΟΤ στην επιφάνεια αυτή και, οπωσδήποτε, η πολεοδόμηση της έκτασης ενός οικισμού δεν ακολουθεί το όριο του τέως οικισμού αλλά τις ανάγκες της νέας πόλης που δημιουργείται.

Κατάτμηση ενός ακινήτου γίνεται με τη σύνταξη αντίστοιχου συμβολαίου και όχι με τη σχεδίαση της κατάτμησης σε ένα τδ.

Στην κάθετη ιδιοκτησία, το ακίνητο θεωρείται ενιαίο πολεοδομικά, ανεξάρτητα εάν κάθε τμήμα πληροί τα όρια αρτιότητας.

 

2) Μάλλον δεν πρόσεξες ότι το εντός ορίου τμήμα του ακινήτου έχει "μεγάλο πρόσωπο σε δημοτική οδό", και επομένως δεν έχει ανάγκη να παραχωρήσει λωρίδα γης για να θεωρηθεί οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε axoul , κατάτμηση προερχόμενη από την εφαρμογή ρυμοτομικού σχεδίου προκύπτει όταν το γήπεδο χωριστεί με δημιουργία κοινόχρηστου χώρου, δηλ. περιμετρικού δρόμου του σχεδίου πόλης. Αλλιώς γιατί να χωρίζεται? Απλά δημιοργούνται 2 τμήματα (ή περισσότερα'0 υπαγόμενα σε διαφορετικά πολεοδομικά καθεστώτα (όπως και με γήπεδα που κόβονται από όρια ΖΟΕ, όρια προστασίας κλπ.)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.