Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Παγώνει» η τακτοποίηση ημιυπαίθριων


achille

Recommended Posts

Μάλιστα...

επίσημα πλεον αναστέλλεται μόνο η τακτοποίηση και οι ημιυπαίθριοι και τα υπόγεια παραμένουν με τις διατάξεις Σουφλιά...

Επισυνάπτω και το ΦΕΚ που ανέφερε ο Structur... [άκυρο δεν με αφήνει γιατί είναι πολύ μεγάλο]

 

Πολύ ενδιαφέρουσα και η πρόβλεψη ότι "Κατά τη διάρκεια της αναστολής δεν επιβάλλονται πρόστιμα και οποιεσδήποτε άλλες κυρώσεις για την ανέγερση και διατήρηση αυθαιρέτων"!!! Δηλαδή βουρ, χτίστε τώρα που προλαβαίνετε! Για 6 μήνες κανείς δεν θα σας κάνει τίποτα και με την βούλα του κράτους!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

achille, μήπως λέει "Κατά τη διάρκεια της αναστολής δεν επιβάλλονται πρόστιμα και οποιεσδήποτε άλλες κυρώσεις για την ανέγερση και διατήρηση αυθαιρέτων (που έχετε δηλώσει)"??????

Δηλαδή μήπως θα υποβληθούν πρόστιμα μετά το 6μηνο????

Διότι πλέον οι πολεοδομίες γνωρίζουν πως υπάρχουν όλα αυτά τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί. Όσα τέλος πάντων είναι.

 

edit: Υπάρχει εδώ σαν εικόνα

Link to comment
Share on other sites

Ας πρόσεχαν! Πιθανότατα θα τα πάρουν σε 100 άτοκες ...ετήσιες δόσεις όπως συμβαίνει πάντα όταν πρόκειται να δώσει λεφτά το δημόσιο, και ειδικά όπως είναι τα πράγματα τώρα. Όταν φωνάζαμε "μη βιάζεστε", δεν ακούγατε...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

Παραθέτω το πλήρες κείμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να απαντηθούν όλοι οι προβληματισμοί:

 

Αναστολή εφαρμογής διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος.

2. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης να επαναξιολογηθεί, αφού ληφθούν υπόψη πρωτίστως περιβαλλοντικά κριτήρια, η «τακτοποίηση» των ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση.

3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού για το τρέχον και τα επόμενα οικονομικά

έτη, αποφασίζουμε:

 

Άρθρο μόνο

1. Αναστέλλεται για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών η ισχύς των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 40 τμήματα Α), Β), Γ) και Δ) και της παραγράφου 5 του άρθρου 41 του ν. 3775/2009 «Κανόνες Τεκμηρίωσης Ενδοομιλικών Συναλλαγών, Κανόνες Υποκεφαλαιοδότησης Επιχειρήσεων, Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 122). Η αναστολή αφορά και τη διαδικασία των εκκρεμών αιτήσεων τακτοποίησης

σε όποιο στάδιο και αν βρίσκονται.

2. Κατά τη διάρκεια της αναστολής της ανωτέρω παραγράφου δεν επιβάλλονται πρόστιμα και οποιεσδήποτε άλλες κυρώσεις για την ανέγερση και διατήρηση αυθαιρέτων.

Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Συμπερασματικά, τόσο η εγκύκλιος που σχολιάσαμε εκτενώς όσο και η ΠΝΠ αφορούν στο ίδιο ακριβώς αντικείμενο, δηλαδή την αναστολή, για 6 μήνες, των διατάξεων του νόμου Σουφλιά για τη διαδικασία "τακτοποίησης" και ουδέν έτερον. Επομένως, παραμένει σε ισχύ ο νόμος Σουφλιά σε ότι αφορά στις ρυθμίσεις τροποποίησης του ΓΟΚ για τους ΗΧ.

 

@tasos22, tranag,

Κατά τη γνώμη μου, όσοι είχαν την εξυπνάδα και την πρόνοια να προωθήσουν τη διαδικασία και πλήρωσαν είτε δόση είτε ολόκληρο το ποσόν θα την ολοκληρώσουν είτε με τη διαδικασία Σουφλιά είτε με την όποια νέα ρύθμιση μετά από 6 μήνες. Θυμηθείτε το θέμα της απόσυρσης, που όσοι πρόλαβαν και απέσυραν θα λάβουν το προβλεπόμενο ποσόν αλλά πάγωσε το θέμα της ενίσχυσης για την αγορά νέου.

Link to comment
Share on other sites

Η ρύθμιση για το 15% το 1,80 για τους ημιυπαίθριους και το 0,80 για τα υπόγεια παραμένει.

Πάντως, σαν πολιτικός μηχανικός, οι μειώσεις αυτές είναι σωστές. Ξέρω πως "σας καταστρέφουν" αλλά... Εχει παραγίνει το κακό με Η/Χ και υπόγεια -από στατικής πλευράς πάντα!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, σαν πολιτικός μηχανικός, οι μειώσεις αυτές είναι σωστές. Ξέρω πως "σας καταστρέφουν" αλλά... Εχει παραγίνει το κακό με Η/Χ και υπόγεια -από στατικής πλευράς πάντα!

 

Γιατί θεωρείς από στατικής πλευράς ότι είναι σωστές οι μειώσεις;

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.