Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
achille

«Παγώνει» η τακτοποίηση ημιυπαίθριων

Recommended Posts

Και ιδού η εγκύκλιος.

Ωραία ξεκινάει η "πράσινη" διακυβέρνηση...

Αυτό το χαρτί που νομικά έχει αξία ξεσκονόπανου ακυρώνει ένα νόμο του κράτους, αλλά μόνο εν μέρει. Η ρύθμιση για το 15% το 1,80 για τους ημιυπαίθριους και το 0,80 για τα υπόγεια παραμένει. Με αυτά δεν έχει πρόβλημα η κα. Μπιρμπίλη...

Για τα άλλα με ένα χαρτί ακυρώνει νόμο του κράτους.

Ωραία πράγματα!

εγκύκλιος 7_2009.pdf.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μηχανολόγοι Μηχανικοί βιομηχανικού και κτιριακού σχεδιασμού (BIM/CAD)

σε ευχαριστούμε achille θα μπορούσες αν έχεις χρόνο να το ανεβάσεις και εδώ

σε μορφή pdf ωστε να είναι πιο έυκολο για την αναζήτηση

 

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=cat&id=16

 

---------

στη συνέχεια θα βάλω το νέο link και εδώ ώστε η νομοθεσία να παραμείνει συγκεντρωμένη

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=2602&page=2

 

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=3694

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, done!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμφωνώντας με το σχόλιο του achille για την αξία της εγκυκλίου, θα υπενθυμίσω, για να είμαστε αντικειμενικοί, ότι το φαινόμενο δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά.

 

Εκείνο που σχολιάζω δυσμενώς είναι ότι, ενώ αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα καλής προετοιμασίας και οργάνωσης πολύ καιρό πριν από τις εκλογές, εμφανίζει σημαντική καθυστέρηση σε απλές αντιδράσεις του τ. ΥΠΕΧΩΔΕ και ειδικά σε θέματα όπως αυτό, το θέμα της διαδικασίας απόσυρσης κ.α. Υπάρχουν εργαλεία για τη σωστή και άμεση λήψη αποφάσεων όπως πχ υπουργική απόφαση που κυρώνεται μεταγενέστερα με διάταξη νόμου, αλλά δεν φαίνεται να τα επιλέγουν οι αρμόδιοι του τ. ΥΠΕΧΩΔΕ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επειδή ίσως δεν κατανοούμε την διαδικασία , ο νόμος Σουφλιά δεν νομιμοποιούσε τους ημιυπαίθριους , οπότε δεν τον αφορά η απόφαση του ΣτΕ .

Αυτό που έκανε στην πράξη ήταν να μειώνει το πρόστιμο ανέγερσης στο 10 % της τιμής ζώνης και να καταργεί το πρόστιμο διατήρησης .

Τα περί ΙΚΑ και λοιπών δεν ισχύουν γιατί στην περίπτωση που η μετατροπή αφορά την τοποθέτηση υαλοστασίου , αυτή γίνεται από στεγασμένο συνεργείο , ενώ ο προκαθορισμένος αριθμός ενσήμων της οικοδομής από το ΙΚΑ , έχει κριθεί παράνομος από τα δικαστήρια .

 

Δυστυχώς γιά άλλη μιά φορά τα εκατομμύρια πολιτών πού ασχολούνται άμεσα η έμμεσα με την οικοδομή , έχουν πέσει θύμα κομματικού ανταγωνισμού και θα περιμένουν τώρα 6 μήνες όσοι επιβιώσουν , να δούν τι θα αποφασίσουν οι σοφές κεφαλές .

 

Βέβαια οι άλλες διατάξεις του νόμου Σουφλιά (υπόγεια κλπ) , που δημιουργούν πρόβλημα γιατί γράφτηκαν στο πόδι , παραμένουν σε ισχύ .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Στη συνέντευξη τύπου της Υπουργού κα.Μπιρμπίλη στις 22 Οκτωβρίου 2009, αναφέρεται ξεκάθαρα η πλήρης αναστολή των διατάξεων του Νόμου Σουφλιά. Με τη χθεσινή Εκγύκλιο μάλλον αλλάζουν τα δεδομένα βάσει και του σχολιασμού που διαβάζω παραπάνω. Με ενδιαφέρει κυρίως η παράγραφος 2α του άρθρου 41(ν.3775/2009) για το ύψος οροφής του υπογείου, διότι θέλω να καταθέσω μια μελέτη ισογέιου οικοδομής με υπόγειο, η οποία όμως έχει εκπονηθεί παλαιότερα σύμφωνα με την προ Σουφλιά νομοθεσία(1,5 μ ύψος οροφής υπογείου). Προβλέπετε ότι θα επανέλθει το παρελθόν καθεστώς έστω και για ένα εξάμηνο ή θα πρέπει να προβώ στις απαραίτητες αλλαγές σχεδίων κτλ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ερωτήσεις σοβαρών επαγγελματιών πρός ένα σοβαρό κράτος .

Η ερώτηση πάσχει ως πρός το δεύτερο μέλος .

Αρα η απάντηση έχει μεταφυσικό περιεχόμενο .

Share this post


Link to post
Share on other sites

BAS μουαχαχαχαχαχαχαχαχα

 

Δευτέρα θα πάρω συναδέλφους στο ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ) να μάθω κους κους και θα σας πω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@achille

Διαβάζοντας, καθυστερημένα, την εγκύκλιο, μου δημιουργήθηκαν σοβαρές αμφιβολίες για τη γνησιότητά της. Συγκεκριμένα, 1) δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, όπως γίνεται πάντα με όλα τα σημαντικά θέματα, 2)

δεν έχει αρ. πρωτοκόλλου αλλά μόνο τον αρ. εγκυκλίου (που δεν αρκεί για τη διεκπεραίωση), 3) δεν αναγράφει τον συντάκτη της εγκυκλίου και το τηλέφωνό του, για πληροφορίες, όπως συνηθίζεται, 4) έχει πλήθος ορθογραφικών και άλλων λαθών που (δεν χρειάζεται να αναφέρω αλλά) δείχνουν ότι το κείμενο αυτό δεν συντάχθηκε από τη ΔΟΚΚ.

 

Μπορείς να ελέγξεις την πηγή σου;

Share this post


Link to post
Share on other sites

MAKAP εγώ έχω το ίδιο ακριβώς κείμενο σε pdf και το έλαβα από συνάδελφο στο mail.

 

Έχεις δίκιο και για τη μορφολογία του εγγράφου.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.