Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κινέζοι στον Πειραιά


shelby

Recommended Posts

@agrafiot

1. Αν δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι μην το λες έτσι, αλλιώς να σου θυμίζω αυτό που λες κι εσύ: ''Άντε γιατί όλο αντίδραση είμαστε στην Ελλάδα και αυτό γιατί τρώμε τον λαικισμό με το κουτάλι''.

2. Είναι δικαίωμα του καθενός η απεργία, σε άλλες εποχές δεν ήταν φυσικά κι αλοίμονο αν ξαναγυρίσουμε σε αυτές (αλλά μάλλον το Chicago του 1886 δεν σου λέει και πολλά). Όσο για τις τράπεζες αν σου αρέσει να παίρνουν λεφτά από την τσέπη σου για να ''τις σώσουν'' καλά κάνεις, εμένα όμως με ενοχλεί.

3. Την επόμενη φορά που θα περάσεις από ''ιδιωτικά'' διόδια να τους πεις και ένα μεγάλο ''ευχαριστώ'' για τους υπέροχους δρόμους που χρυσοπληρώνουμε!

4. Για τις τηλεπικοινωνίες κάνεις τεράστιο λάθος, δες λίγο καλύτερα τι είναι αυτά που πληρώνεις και θα καταλάβεις. (Εκτός κι αν ενστερνίζεσαι τις απόψεις του Μητσοτάκη που έλεγε το '90: ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ 3η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ - και πέταξε έξω τον ΟΤΕ. Πόσο δίκιο είχε,ε?)

 

Μην ξεχνάμε...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Άντε γιατί όλο αντίδραση είμαστε στην Ελλάδα και αυτό γιατί τρώμε τον λαικισμό με το κουτάλι...

ωραιο ακουγετε, θα το γραψω να το λεω στους λογους μου,αν γινω πολιτικος. μπορει να μου το εξηγισει κανεις με απλα απλα ελληνικα? με πολυ απλα ελληνικα?

Link to comment
Share on other sites

Με πολύ απλά ελληνικά, όταν κάθεσαι και ακούς ειδήσεις στην ελληνική τηλεόραση, όταν ακούς Γιώργο Αυτιά να οδύρεται για τους αδικημένους ναυτεργάτες, όταν πολιτικές ηγεσίες της ελλασονος αντιπολίτευσης πηγαίνουν στο λιμάνι να συμπαρασταθούν στον "δίκαιο" αγώνα των αγωνιστών (με τα 10χίλιαρα θυμίζω και το κληρονομικό χάρισμα) ναυτεργατών, τότε πολύ απλά τρώς λαικισμό με το κουτάλι.

Ο Έλληνας είναι εθισμένος στον λαικισμό, του αρέσει να αισθάνεται αδικημένος ακόμα και όταν είναι εντελώς από πάνω.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά εγώ δενν μπορώ να καταλάβω αυτό το ψωμοτύρι με την ιδιωτικοποίηση. Δηλαδή γιατί είναι καλύτερο να είναι ιδιωτικά όλα???

Αφού όλα έγκειται τελικά στο αν θα γίνεται έλεγχος από το κράτος για να επιβεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Αν το κράτος αδυνατεί να το κάνει όταν έχει το ίδιο την διαχείρηση τότε πως θα το κάνει όταν έχει την διαχείρηση ιδιώτης με 500 μεγαλοδικηγόρους, 600 λογιστές και 5000000 offshore εταιρείες να καλύπτουν όλες τις παράνομες ενέργειές του??

Όποιος νομίζει ότι δεν θα γίνονται παράνομες ενέργειες πρέπει να μεγαλώσει.

Όποιος είδε ο ανταγωνισμός στην ελλάδα να δουλεύει καλύτερα να ξυπνήσει.

(αφού δεν έγινε μέχρι τώρα δεν θα γίνει ποτέ)

Και σε τελική ανάλυση προτιμώ να είναι δημόσια γιατί τουλάχιστον τα χρήματα μένουν στην ελλάδα και σε περίπτωση οικονομικού προβλήματος μπορούν να ανακτηθούν.

Για πείτε μου τώρα που θα χρεωκοπήσουν τα ταμεία και όλα θα είναι ιδιωτικά και θα ανήκουν σε ξένους ιδιώτες πως θα βρεθούν τα χρήματα για να σωθούμε?? Αφού θα τους ανήκουν όλα γιατί να μας δανείσουν??

Σπουδαγμένοι άνθρωποι είστε γιατί δεν σκέφτεστε λογικά?? Το πρόσκαιρο κέρδος χωρίς έλεγχο των συνεπειών θα μας καταστρέψει.

 

Τώρα θα δουλεύουμε για τους κινέζους με λιγότερα χρήματα από αυτά του παίρναμε μέχρι τώρα και το κράτος θα παίρνει απλά ένα ποσοστό των εσόδων.

Link to comment
Share on other sites

γιατι πολυ απλα οτι ειναι δημοσιο ειναι και καταδικασμενο. ετσι ειναι σε ολο τον κοσμο οχι μονο στην Ελλαδα. ο ιδιωτης θελει να αυξησει την παραγωγη, για να αυξησει το κερδος. παιρνει παντα τους ικανους για να του κανουν σωστα την δουλεια του, για να μιωσει της ζημιες. πληρωνει μονο οσους δουλευουν και οσους δουλευουν πιο καλα τους δινει και παραπανω απλα και μονο για να μην πανε στον ανταγωνιστη. (πχ. αυτοκινητοβιομηχανιες που προσλαμβανουν 500 κηπουρους και για να μην τους απολυσουν και για να μην μεταφερθει η τεχνογνωσια σε αλλα εργοστασια...)

Αντιθετα το δημοσιο δεν ενδιαφερετε για την παραγωγη και θελει απλα να γινει αρεστος για να επανεκλεγει. (η ζημια μεταφερετε στην επομενη κυβερνηση). περνει κατα πρωτερεοτητα οσους εχουν μεγαλο κυκλο (και ακρες) για να αυξησει την επιροη στους ψηφοφορους. πληρωνει 2 και 3 φορες τα δικα του παιδια, ιδικα οσα δεν δουλευουν και υπερασπιζονται την κομματικη γραμμη.

 

 

ΠΧ σε δημοσιες υπηρεσιες αγοραστικαν υπολογιστες και το μονο που εκαναν ειναι να βαζουν τον καφε στο CD. υπαλλοιλοι κοντα στις εκλογες ειναι αφαντοι απο τις θεσεις τους κτλ κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Ερωτηματα α) Το λιμανι ειναι προβληματικο?

β) Διαβαστε τα Νεα του Σαββατου για τι λεει η Ε.Ε

γ) Αν η συντεχνια αυτη καταφερε με μια απεργια της να παραλυσει την οικονομια της χωρας μας αυτη την δυνατοτητα την δινουμε σε μια ξενη εταιρια να καθοριζει ποιο container θα μπει και ποιο θα βγει πρωτο.

Μην μου πειτε για δικλειδες ασφαλειας γιατι θα γελασω.

Ας τους παραχωρουσαμε χωρο στην Αττικη να κατασκευασουν το δικο τους και οχι να τους δωσουμε ενα ετοιμο.

Link to comment
Share on other sites

Οταν ένας εργαζόμενος είναι υπάλληλος , κινδυνεύει να απολυθεί γιά διάφορες νόμιμες η μη αιτίες .

 

Οταν ένας εργαζόμενος είναι υπάλληλος , αλλά δεν κινδυνεύει να απολυθεί γιατί είναι μόνιμος και ταυτόχρονα δεν επιτρέπει να προσληφθεί άλλος αν δεν τον εγκρίνει , τότε δεν είναι υπάλληλος αλλά ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ .

 

Τα συμπεράσματα δικά σας , μεγάλα και μορφωμένα παιδιά είσαστε .

Link to comment
Share on other sites

Άντε να αρχίσουμε τα μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας...

 

1. Μέχρι την ιδιωτικοποίηση του Ο.Τ.Ε., της Δ.Ε.Η. και άλλων η μόνιμh επωδός στα χείλη των κυβερνούντων και της χορωδίας τους ήταν : Να γίνουν όλα ιδιωτικά να λειτουργήσουν καλύτερα, να μαζευτεί και η οικονομία μας...

Σας θυμίζω ότι εκείνες τις εποχές δεν υπήρχε το τόσο σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει σήμερα. Έγιναν ιδιωτικά και η κατάσταση χειροτέρεψε.

2. Με τις ιδιωτικοποιήσεις από την μια βουλώνουμε καμία τρυπούλα στον προυπολογισμό και από την άλλη δίνουμε κολοσσούς σε ''δικά μας'' παιδιά.

3. 'Οταν τελειώνει όμως το ξεπούλημα τότε νομίζουμε ότι φταίει η κακιά η κρίση κι όχι το κεφάλι μας, σας θυμίζω ότι παρόμοιες κρίσεις της παγκόσμιας κοινωνίας (οικονομικές, δολαρίου, πετρελαίου κλπ) έγιναν πολλές, για πρώτη φορά όμως θα πληρώσουμε το μάρμαρο τόσο ακριβά...

4. Και μια απορία: Όταν θα γίνουν όλα ιδιωτικά, τι θα βρουν να ξεπουλήσουν για να βουλώσουν τρύπες που οι ίδιοι δημιουργούν και να δώσουν και ένα κάρο λεφτά στους εμπόρους όπλων που μας έχουν τους καλύτερους πελάτες;

Link to comment
Share on other sites

Aπαντήσεις

1. Θα θυμόμαστε όλοι , τουλάχιστον οι άνω των 40 , τι χαμός γινότανε γιά να βάλεις τηλέφωνο στο σπίτι σου η στο γραφείο σου . Αγοραπωλησίες η κληρονομιές τηλεφωνικών συνδέσεων και άλλα τέτοια ευτράπελα .

Να θυμίσω τις δεκαήμερες απεργίες της ΔΕΗ και τα μαγαζιά που πετάγανε τα αλλοιωμένα εμπορεύματα τους ?

Να θυμίσω τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής που ήταν γεμάτα στα πρακτορεία και άδεια στον αέρα ?

 

2.Δικά μας παιδιά η Deutsche Telecom ? Tί να κάνουμε δεν υπάρχει πιά η DDR να παίρνουμε τηλέφωνα και να της δίνουμε πορτοκάλια .

Το ότι το κράτος στερείται σοβαρού ελέγχου σε τέτοια θέματα είναι βέβαιο και πρέπει να διορθωθεί και εδώ να αναλάβουν τα κόμματα εξουσίας τις ευθύνες τους .

 

3. Η κρίση επηρεάζει ΟΛΕΣ τις οικονομίες , εκτός ίσως της Κούβας , και η κρίση αυτή δυστυχώς θα πληρωθεί ακριβότερα , από ότι πρέπει λόγω της ανικανότητας των Ελλήνων πολιτικών , μιά και σαν κρίση ουσιαστικά δεν μας αφορά , αφού σαν χώρα δεν παράγουμε τίποτα .

 

4.Ελπίζω σε αυτή την μέρα , γιατί τότε απλά θα σταματήσουν να δημιουργούν τρύπες .

 

 

Οσοι έχουμε κάποια ηλικία , έχουμε ζήσει την αποβιομηχάνιση και τον γιγαντισμό του δημόσιου τομέα και του δημόσιου χρέους 30 χρόνια τώρα .

 

Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε από αυτή την χώρα , αφήνοντας και το ατομικό μας χρέος των 30.000 € που μας αναλογεί από το δημόσιο , να το πληρώσουν οι υπόλοιποι .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.