Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί Ευρωπαικής ένωσης


howard_roark

Recommended Posts

απο agrafiot

Πιστεύει κανείς ότι θα υπήρχε Αγροτική παραγωγή και αγροτικός τομέας αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις της ΕΕ? Ακόμα και όταν η ΕΕ προειδοποιεί και ενημερώνει εδώ και μία δεκαετία ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί συγκεκριμένες καλλιέργειες (καπνά, βαμβάκι), αλλά εμείς επιμένουμε, πάλι φταεί η ΕΕ?

πάλι σε πλάνη βρίσκεσε φίλε μου.Η ΕΕ υπήρξε καταστροφή για τον αγροτικό κόσμο.

κανε μια βόλτα στην επαρχία να δης.το λάδι (για τον παραγωγο)έχει όσο και πριν 25 χρόνια -ξέρεις τί σημαίνει αυτό για την επαρχία?

Και αυτά που λές ,θυμάμαι τα έλεγαν προ 25-30 ετη καποιοι συγκεκριμένης πολιτικής ιδεολογίας καί κατέληγαν στο ότι η ΕΕ θα κάνει το Ελληνα αγρότη

επιχειρηματία.

Σήμερα κανείς δεν τολμά να ισχυριστεί το ίδιο,καθόσον κυριολεκτικά τον κατάντησαν επαίτη -δέσμιο των επιδοτήσεων.Δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς

επιδότηση.Καί τα μισά ελαιοκτήματα απλά έχουν εγκαταλειφθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

parist η εμπορική τιμή του λαδιού μπορεί να κυμαίνεται στα επίπεδα που λες. Αν υπολογίσουμε όμως το ποσό επιδότησης/κιλό προϊόντος νομίζω ότι η παραγωγή ελαιολάδου είναι από τις πιο επικερδής επιχειρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

απο cna

όμως το ποσό επιδότησης/κιλό προϊόντος νομίζω ότι η παραγωγή ελαιολάδου είναι από τις πιο επικερδής επιχειρήσεις.

μας δουλεύεις η ζής στον Αρη?καί τότε γιατί πολλά ελαιοκτήματα μένουν τελείως με τον καρπό να σαπίζει?Το κόστος είναι μεγαλύτερο της τιμής πώλησης.Ελα να σου δώσω τα δικά μου να πάρεις τον καρπό εντελώς δωρεαν.Ετσι κιαλοιώς εγώ πάλι θαφήσω τις εληές

να τις φάνε τα κοτσύφια.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως παλιά τα μαζεύαμε οι ίδιοι , ενώ τώρα θέλουμε εργάτες ?

Και όσο ήταν φτηνοί και πέρνανε το 1/3 και αργότερα μισακά , κάτι γινότανε τώρα που δεν φτάνει το λάδι να τους πληρ'ωσουμε το αφήνουμε εκεί .

Link to comment
Share on other sites

Eγώ βρε Paris δεν καταλαβαίνω το εξής.

 

Εχει ας πούμε η Μυτιλήνη Χ ελαιοπαραγωγούς. Αν το έχω καταλάβει πως δουλεύει το σύστημα , μετά την συγκομιδή έρχεται κάποιος χονδρέμπορος ή εταιρία και αγοράζει την παραγωγή μπιρ-παρά , τη συσκευάζει και την πουλάει χρυσάφι σε εμένα τον τελικό καταναλωτή.

 

Κονομάει ο χονδρέμπορος , η εταιρεία , και ο παραγωγός ψωμολυσσά.

 

Γιατί δεν μαζεύονται οι Χ το πλήθος ελαιοπαραγωγοί να φτιάξουν μια δικιά τους ελαιουργία και να πουλάνε κατευθείαν οι ίδιο το τελικό προιόν στο ράφι , το οποίο θα είναι και ΠΟΠ. Ετσι ή θα καρπωθούν οι ίδιοι το κέρδος των μεσαζόντων ή αν δεν το ενσωματώσουν στην τιμή , θα πουλάνε πιο φθηνά και να πάει να κουρεύεται η ΜΙΝΕΡΒΑ και η ΑΛΤΙΣ .

 

Γιατί φίλε αν μου πουλάς εμένα το αυθεντικό λάδι Μυτιλήνης στην ίδια τιμή με αυτό της ΜΙΝΕΡΒΑ προφανώς θα πάρω το δικό σου.

 

Ασε που αν πάμε κι ένα βήμα παραπέρα , μπορείς και να το εξάγεις στην ΕΕ που κάνει κρα για ελληνικό λάδι.

 

Κατ ' επέκταση το ίδιο και για άλλους αγροτικούς τομείς. Εβλεπα κάπου έναν απελπισμένο παραγωγό , ο οποίος πούλαγε 20 λεπτά αυτό που εγώ αγόραζα στο s.market 1,5 Ε

 

Κάνω κάπου λάθος ?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς στην πελοποννησο που γνωρίζω εξάγουν παρθένο ελαιόλαδο στην Ιταλία όπου το τυποποιούν και το πουλάνε για δικό τους

 

http://www.infopeloponnisos.gr/pelop_market_watch.aspx?sect=oin&artid=748&page=

Αντιγράφω "

Οι μεγαλύτερες ποσότητες παρθένου ελαιολάδου από την Ελλάδα και την Ισπανία, καταλήγουν στις παγκόσμιες αγορές μέσω της Ιταλίας. Φυσικά οι ποσότητες αυτές εξάγονται χύμα από την Ελλάδα και την Ισπανία προς την Ιταλία, ενώ από την τελευταία το ελαιόλαδο κατευθύνεται προς τις αγορές τυποποιημένο και έχοντας ενσωματώσει σημαντική υπεραξία.

Βλέπουμε χαρακτηριστικά ότι οι ποσότητες που εξήγαγε το 2003 η Ελλάδα στις θεωρούμενες καλές αγορές του κόσμου για το ελαιόλαδο ήταν ελάχιστες, ενώ την ίδια στιγμή εξήγαγε στην Ιταλία παρθένο ελαιόλαδο αξίας 186 εκατομμυρίων ευρώ. Η μεγαλύτερη από αυτή την ποσότητα θα μπορούσε και θα έπρεπε να εξάγεται απ ευθείας από την Ελλάδα, στις αγορές του τελικού του προορισμού."

 

Επι της ουσίας για την Ε.Ε

 

Εγώ βλέπω οτι δεν μπορούμε να διαθέσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για την απορρόφηση των κοινοτικών πακέτων που είναι το 20-25% .Κατα συνέπεια ειδικά στον κλάδο μας αναλογιστείτε πόσα λιγότερα έργα υποδομής θα είχαν γίνει

 

Για να μην αναφερθώ καν πχ στον τομέα περιβάλλοντος και στην υποχρέωση τήρησης των οδηγιών (παίρνουμε παρατάσεις συνέχεια αλλά κάποια στιγμή αναγκαζόμαστε κάτι να κάνουμε βλέπε Κουρουπητός)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό πάλι κι αν είναι θέμα με τα κοινοτικά κονδύλια.

 

Να σου δίνει ο άλλος λεφτά , εσένα σαν κράτος που δεν έχεις μία , να μην τα παίρνεις !! και να έρχεται ο άλλος που στα δίνει να σου τραβήξει το αυτί επειδή δεν τα παίρνεις !!!.

 

Παράνοια.

Link to comment
Share on other sites

μα οταν λενε οι αρμοδιες υπηρεσιες της ΕΕ παρτε ενα κονδυλι 1 δις για επιδοτηση στις υπηρεσιες, και πανε τα σαινια που δεν εχουν δουλεψει στον ιδιωτικο τομεα μονοι τους ΠΟΤΕ και λενε, πανω απο 5ετια ο μηχανικος θα επιδοτηθει με 50% αν εχει μεσο ορο 35.000 και πανω τι αποροφηση να γινει ρε παιδια. δεν θα ξεχασω τους ορους μιας επιδοτησης για νεα επιχειρηματικοτητα πριν κατι χρονια επι σημιτακου, που λεγαν κατι κουλα του στυλ "νεα επιχειρηση με οχι πανω απο 2 χρησεις, με πανω απο 2 υπαλληλους, και τζιρους κατω απο 20.000"....δηλαδη απλα δεν γινοταν αυτο που ζηταγαν. επειδη την ειχα ψαξει πολυ εφτασα σε μια γνωστη μου στο ΥΠΑΝ και μου ειπε "ελα καημενε, υπηρχαν 10 τετοιες εταιρειες δικες μας και πηγαν τα πακετα εκει" και ακομη προσπαθω να το συλλαβω.

 

εδω παιρνει ακομη λεφτα η ελλαδα που εχει φαει τον αγλεωρα σε επιδοτησεις ενω ολοι λεγανε πως με βουλγαριες, ρουμανιες κλπ αυτα θα κοπουνε, και διαβαζουμε τα ραπορτα της ΕΕ που λενε πως εχουμε αποροφησει το 10% απο τα προβλεπομενα παλι για τη χρονια που περασε. η ΕΕ μας φταιει?

 

λοιπον να σας πω εγω κατι χαζο? εχω εναν πελατη που δεν ξερει τι εχει. κληρονομησε 10 εκατομυρια ας πουμε και τα εχει κανει 150 σημερα και το 1 και μοναδικο χαρακτηριστικο του τυπου ειναι το απιστευτο μυαλο του. Δεν τον παρακολουθεις με τιποτα. Ειναι απλα μια μικρη μεγαλοφυια...

 

Ξερετε λοιπον τι μου λεει αυτος? πως ειναι επιτηδες ολο το θεμα στημενο ετσι. Γιατι δεν θελουν οι λιγοι να φανε οι πολλοι. γιατι αν εισαι χορτατος, αρχιζεις και την ψαχνεις λιγο παραπανω τη φαση, για την ποιοτητα ζωης σου, για την δημοκρατια σου, για το περιβαλλον, για το μελλον των παιδιων σου, για το τι παιρνεις πισω με τους φορους που πληρωνεις.

 

ενω οταν εισαι στο οριο με το μεροκαματο, οταν δουλευεις 12ωρα καθε μερα και το σαββατο, και στο τελος του χρονου περισευουν 2 χιλιαρικα για να πας διακοπες και τον σεπτεμβρη παλι στο μηδεν, το μονο που σε κραταει το βραδυ αγρυπνο ειναι το 500αρικο που χρειαζεσαι για το νοικι. καιρος για αλλες σκεψεις δεν υπαρχει.

 

Οπως λεει και ο κυριουλης που σας ειπα, "κρεατακι καθε μερα πού μου έμαθε να τρωει ο ελληνας που ο παππούς του αν έτρωγε κρέας τα χριστούγεννα και πολύ του ήταν? πολύ αέρα έχει παρει και θα του κοπεί τώρα απότομα"

 

μην με παρεξηγητε, αριστερος δεν ειμαι, αλλα το οτι μας εχουν βαλει σε λουμπα τρελη οι εξουσιαζοντες ειναι γεγονος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.