Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τουαλέτες σε γραφεία


Recommended Posts

Έχω μία μελέτη με κατασκευή γραφείων. Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει: Είναι υποχρεωτική η κατασκευή WC σε κάθε γραφείο, ή μπορώ να κατασκευάσω μόνο μία κοινόχρηστη τουαλέτα σε κάθε όροφο ώστε το κάθε γραφείο να μην έχει το δικό του WC?

Αν είναι υποχρεωτικό το WC σε κάθε γραφείο υπάρχει ελάχιστη διάσταση πχ 1,20x1,20 και υποχρεωτικό προχώλ?

Link to comment
Share on other sites

sokratis, σκέψου το αν θα τα νοικιάσει ή αγοράσει κάποιος γνωρίζοντας πως θα έχει κοινή τουαλέτα με άλλους 10!!!!!!

 

 

υ.γ. Εγώ προσωπικά όχι.

Link to comment
Share on other sites

erling, συμφωνώ μαζί σου. κι εγώ δεν θέλω να το κάνω έτσι, αλλά έχω πρόβλημα με τα ρολόγια της ύδρευσης και μου το ζητάει έτσι και ο πελάτης. το ζήτημά μου είναι απλά αν επιτρέπεται από τον κτιριοδομικό ή τον ΓΟΚ (αν και στον ΓΟΚ δεν νομίζω να υπάρχει αναφορά). γνωρίζεις κάτι μήπως?

Link to comment
Share on other sites

ο ίδιος πελάτης θα σε βρίζει αργότερα

------

αυτό με τα ρολόγια δεν το κατάλαβα

 

επίσης γράψε την ειδικότητά σου στο προφήλ σου

Link to comment
Share on other sites

Τέτοια κτίρια φτιάχνονταν την δεκαετία του 60 , άντε του 70 , σήμερα θα είναι στίγμα γιά το βιογραφικό σου .

Τον πελάτη σε μερικά θέματα του κόβουμε το βήχα , γιατί όπως είπε και ο συνάδελφος , αύριο εσένα θα βρίζει πάλι , που θα του μείνουν απούλητα και ανοίκιαστα .

Link to comment
Share on other sites

MHN το κάνεις! Εχουν δίκιο οι συνάδελφοι...Το ξέρω ότι ο πελάτης σου προκειμένου να κάνει τη βλακεία που του καρφώθηκε, θα βρεί άλλον και φοβάσαι μη χάσεις τη δουλειά... Αν όμως συμφωνείς και συμπράττεις σε τέτοιες απαράδεκτες δημιουργίες, τελικά γίνεσαι ο υπαλληλάκος του πελάτη... Είσαι ο μελετητής ή όχι; Εν ανάγκη πές του ότι δεν σου το περνάνε... Η τουλάχιστον, να εξασφαλιστείς κάπως ότι έχεις αντίρρηση και ότι είναι συνειδητή δική του επιλογή με εσένα να διαφωνείς...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν να απαντήσω πως πραγματικά δεν μπόρεσα να βρω νομοθεσία που να υποχρεώνει σε ύπαρξη χώρων υγιεινής εκτός από κατοικίες και προσωρινής παραμονής.

Αλλά σε βιομηχανικό κτήριο που υποχρεώνει?

 

Επίσης, αν τελικά δεν βρεθεί νομοθεσία που επιβάλλει, προσπάθησε να καλυφθείς από μελλοντική γκρίνια του πελάτη σου. Προφανώς και δεν σου προτείνω να τον διώξεις. Δεν είναι καιρός για πρίγκιπες και δον κιχώτες. Αλλά, κοίτα να καλυφθείς.

 

υ.γ. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση, να το έχει ήδη προσυμφωνήσει με κάποια υπηρεσία να στεγαστεί εκεί, οπότε δεν έχει λογική η ύπαρξη WC ανά γραφείο......

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄αρχήν σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας! Η αλήθεια είναι ότι θέλω φυσικά να έχει το κάθε γραφείο το δικό του WC. Απλά θέλω να δω αν υπάρχει και η δυνατότητα να υπάρχει μόνο κοινόχρηστο, αφού μου το ζητάει ο πελάτης. Αν και τελικά νομίζω ότι τελικά θα βάλω σε κάθε γραφείο και ένα WC που είναι και το σωστό (εμπορικά τουλάχιστον)!

Link to comment
Share on other sites

  • 13 years later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα σε όλους,

Ορίζεται κάπου στη νομοθεσία ελάχιστος αριθμός αποχωρητηρίων, ανάλογα με την επιφάνεια ή τον πληθυσμό νέου κτιρίου γραφείων?

Ευχαριστώ 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.